Ongeveer anderhalfjaar heb ik een Nintendo Switch. Eerst had ik een Light, maar nu de gewone die je dus ook aan de televisie kan koppelen. Op dit moment twijfel ik nog erg over de OLED-variant. In ieder geval, ben ik al weer een tijdje aan het gamen. De ene periode meer dan de ander, maar dat heeft met tijd te maken. Graag wilde ik jullie vertellen over het spel dat ik nu het meeste speel, Disney Magical World 2. Oordeel niet te hard over mijn gamesmaak, want ik speel ook Zelda en Hollow Knight. Alleen als Disney fan, mocht dit spel niet ontbreken. Ik had van te voren geen onderzoek gedaan, dus ik begon helemaal blanco aan het spel.
Ben ik toch te oud voor Disney Magical Kingdom 2?
Het spel opstarten in Disney Magical World 2 was heel duidelijk gericht op een andere doelgroep dan de 29 jarige-Disney-idioot. Het was makkelijk en ook grafisch niet heel spectaculair. Je ontwerpt een karakter die rond gaat lopen door Disneyland en het daarbij horende dorp. Na het ontwerpen van je poppetjes wordt je door Mickey en/of Minnie rondgeleid door Disney en het dorp. Onder die rondleiding krijg je erg veel informatie over de bezoekers, bewoners, winkels, etc. Het is dan wel veel informatie dat je moet verwerken. Ook kom je onderweg de bekende Disney figuren tegen. Door middel van een dans stellen die zich aan je voor. Ghehe. Al snel kwam ik er achter dat ik door dingen te doen, stickers kon verdienen en hoe meer stickers je verdiend, hoe meer dingen je weer kan doen. Naar mate je rondleiding vordert, wordt je steeds meer losgelaten en moet je zonder een karakter te volgen kleine opdrachten uitvoeren. ‘Verander de naam van je restaurant’.
Restaurant?
Say what? Jup, in het dorp krijg je een restaurant in beheer. Hierdoor wordt het spel als snel wat uitdagender en minder kinderachtig. Dit wordt je inkomstenbron. Het restaurant kan je ook per thema helemaal aanpassen, de decoratie en het eten. Het is jouw taak om het restaurant zo compleet mogelijk te maken binnen het thema, want daar verdien je weer punten mee, waarmee je weer een feest met Disney figuren kan organiseren. De decoratie (muren, vloeren, tafels, stoelen, etc.) kan je kopen, maar ook verdienen door opdrachten te doen. Dat is hetzelfde voor de recepten die je kan maken. De ingrediënten kan je ook kopen, maar grotendeels vindt je die in het park of dorp. Uiteindelijk kan je zelfs in de wereld van Winnie de Poeh, zelf ingrediënten kweken om je recepten mee te maken. Je moet ook regelmatig terugkomen om restaurant-specifieke uitdagingen te vervullen en weer het eten/drinken aan te vullen, zodat je geld binnen blijft komen. Zelf hoef je er niet te werken, dat doet de manager en het personeel voor je.
Het is meer dan alleen rondlopen

Na de start zie je al snel dat je “stickers’ kan verdienen door opdrachten uit te voeren. In het begin verdien je veel stickers, omdat er aan je vertelt word wat je moet doen. Je kan dit zien als een vrij lange tutorial door de game heen. Op deze manier leer je de wereld kennen en start je diverse Disney werelden op. In Disneyland openen zich portalen naar Disney werelden: Winnie de Poeh, Sneeuwwitje, Alice in Wonderland, De Kleine Zeemeermin, Frozen en Lilo en Stitch. In deze werelden kan je opdrachten uitvoeren tegen geesten. Voer je een opdracht goed uit, dan verzamel je interessante items die je weer verder kunnen helpen met kleding maken of meubels.
Conclusie

Als Disney-fan is het echt wel het proberen waard. Alleen de game is wel echt gericht op kinderen en als volwassenen ga je er vrij snel doorheen. Het stoort mij wel dat de game best wel gericht is op foto’s maken met de karakters die je ontmoet. Er is ook geen mogelijkheid om dit te skippen. Speel je een beetje fanatiek door, dan denk ik wel dat je met een 24 spelen door de game heen bent. Zelf zat ik te wachten totdat meer werelden zich zouden laten zien, maar het bleef bij deze zes.
Een leuke, simpele en onderhoudende simulatie game waar je niet al te veel over na hoeft te denken.
Disney Magical World 2 – Enchanted Edition, Nintendo Switch, €54,99 via Nedgame