Wanderlust goals #1

A girls can dream, right?

Het leek mij leuk om met jullie mijn ideeën te delen over reizen en reisbestemmingen. Mijn reis bucketlist is ontstaan door een prachtig boek dat ik heb gekocht toen ik nog werkte bij de V&D. Het boek is nog steeds te koop. Het boek Wereldwonderen: Hoe zijn ze ontstaan & waarom zijn ze zo prachtig door Jheni Osman (2014). Het boek is in samenwerking met Lonely Planet gemaakt en uitgegeven door Kosmos. Een aanrader? Zeker. In meerdere posts wil ik jullie graag vertellen over mijn bucketlist. Welke plaatsen wil ik zien? Wanneer ga ik ze zien? Wat wil ik zien? Etc. Deze keer vertel ik over de twee wonderen die op de planning staan voor 2018. Yay!

Wat heb ik tot nu toe gezien?

Het boek vertelt over 20 natuurwonderen en 30 bouwkundige wonderen. Van de natuurwonderen heb ik het Great Barrier Reef gezien in Australië. Ik heb niet gedoken, maar wel in de zee gestaan en het nodige zeeleven gezien. De Sagrada Família in Barcelona heb ik ook gezien. Het was een spontane dagtrip, dus we zijn niet naar binnen gegaan wegens de rijen. Hopelijk ga ik nog een keer terug om het goed te doen. De Eiffeltoren in Parijs heb ik ook bezocht, twee keer zelfs. We hadden geen behoefte om naar boven te gaan, maar we hebben wel een stokbroodje onder de toren gegeten.

Wanderlust goals Europa 2018

De wereldwonderen en de tips uit dit boek zijn voor mij een soort leidraad geworden voor mijn bucketlist. Mijn voornemen was/is om elk jaar binnen Europa een wereldwonder te bezoeken naast een wat verdere reis. Gelukt sindsdien? Niet echt. Pas het laatste jaar ben ik het salaris gaan verdienen die deze wens mogelijk maakt. Op dit moment staat er voor het jaar 2018 één bouwkundig wonder op de planning en één natuurwonder. Eerst hopen we eind april naar Rome te gaan. Daar staat natuurlijk onder andere het Colosseum. Daarna willen we graag in juni naar Noord-Ierland om onder andere de Giant’s Causeway te zien.

Het Colosseum

Voor een aantal van jullie zal dit vast niet meer interessant zijn, maar voor mij zeker nog wel. Mijn liefde voor Italië is groot. Het kan dan niet zo zijn dat ik Rome oversla en zo ook het Colosseum niet. Wat is het Colosseum? Het Colosseum was het grootste amfitheater uit het Romeinse Rijk. In dit amfitheater konden 50.000 mensen kijken hoe Gladiatoren, misdadigers en wilde dieren veelal de dood vonden. Je kan met het bezoek bovengronds blijven, maar ook ondergronds gaan. Er wordt geadviseerd om van te voren tickets te kopen.

Wat nog meer in Rome?

Je kan naar het Roman Forum waar allemaal tempels staan of naar het eeuwenoude Pantheon wat de grootste koepel van ongewapend beton heeft. Bezoek het Vaticaan! Dat zijn wij ook zeker van plan, lijkt me zo indrukwekkend.

Giant’s Causeway

Dit was een wonder die ik vrij hoog op mijn lijstje had staan. Waarom? Noor-Ierland is niet duur en makkelijk te bereiken. Dus het was een wonder dat ik makkelijk van mijn lijst af kon strepen. Nu ik in wat zekerder vaarwater ben gekomen en Jesse heb ontmoet, was het een kwestie van afwachten. Jesse is namelijk een groot Ierland en Noord-Ierland fan. Er staat nu eindelijk een week naar Ierland en Noord-Ierland gepland in juni. Wat is de Giant’s Causeway? Het is een natuurverschijning die ooi alleen met mythes en legendes verklaard konden worden. Het is een plek waar allemaal perfecte zeshoekige stenen zuilen die uit de grond komen. Het zijn er nog veel ook, wel 40.000. Hoe is het ontstaan? Door vulkanische activiteit werd er lava dwars door de kalkbodem naar het oppervlakte geduwd en daar ontstond een lavameer. Toen dit lavameer afkoelde, barstte het in zo een 40.000 verticale basaltzuilen uiteen.

Zijn er meer basaltzuilen in de wereld?

Er zijn nog vier van deze plekken bekend. Je kan de Svartifoss bezoeken in Ijsland, de Organ Pipes in Australie, Devil’s Postpile in de Verenigde Staten en de Jusangjeolliklippen in Zuid-Korea. Genoeg plekken om nog heen te gaan!

Wat zijn jouw korte termijn wensen?

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.