Blush Tribe: The Hasina 2

Nu mijn oogschaduw collectie veel te groot aan het worden is, ben ik steeds kritischer met het uitzoeken van producten. Op dit moment ben ik enorm tevreden met de collectie die ik heb en kan ik denk ik (hoe erg) jaren uit de voeten. Zo ben ik op zoek naar paletten die mij aanspreken en waarvan ik nog niets gelijk in mijn collectie heb. Zo kwam ik via Angelica Nyqvist het Indie merk Blush Tribe tegen. Dit merk heeft een eigen shop bij de site Tictail. Het is echt de moeite waard om hiervan eens te bestellen. Mooie prijze voor aardig wat product.

Over Blush Tribe Cosmetics

Er is niet zo heel erg veel te vertellen over dit merk. Het is wel belangrijk om te weten dat het helemaal geen groot bedrijf is en dat de oprichtster vrijwel alles zelf nog doet. Zo ook het verpakken en verzenden. Wanneer zij op vakantie is of iets dergelijks, zal je bestelling daarna pas verzonden worden. Er zit zo een 15 euro verzendkosten aan vast en het wordt verzonden vanuit het Verenigd Koninkrijk. Haar producten zijn cruelty free en hebben een houdbaarheidsdatum van gemiddeld twee jaar. Ze verkopen met name poederproducten, denk aan oogschaduw, highlighter, pigment, etc. Het lijkt me erg leuk om ook de pigments te proberen, want die zijn er super intens uit.

The Hasina 2 eyeshadow palette

De verpakking is van karton, geen probleem. Je kan het goed vergelijken met Zoeva. De verpakking voelt stevig aan en is glad, zodat je losse oogschaduw makkelijk weg kan vegen. In totaal zitten er 15 oogschaduws in het palette. Aan de buitenkant is aan de kleuren al een beetje te zien wat er in het palette zit. Wanneer het palette dan ook open gaat komen er vele groentinten tevoorschijn met wat paars tinten en blauwtinten. De kleurencombinatie sprak mij direct aan en ik heb nog niets vergelijkbaars in mijn collectie.

De oogschaduws

Even serieus, moet je eens kijken wat een pigmentatie. Zulke pigmentatie heb ik alleen nog maar bij mijn Huda Beauty Desert Dusk gezien en ook daar ging het niet altijd goed. Kijk eens naar die drie groene matte kleuren, wauw! Van links naar rechts: Monique, Iris, Ree, Erin en Mahia. De eerste kleur is een metallic paarse oogschaduw. Super zacht en fijn te gebruiken. Iris was niet heel makkelijk om te swatchen.

Door te veel fimpjes te kijken op YouTube over make-up en blogs te lezen over make-up, kom je achter bepaalde informatie. Zo weet ik dat donkere matte oogschaduws moeilijk zijn om prettig te formuleren en dat fall out vaak een gevolg is. Je aan deze swatches dan ook zien dat Anika en Manii het best moeilijk hadden. Van links naar rechts: Destiny, Mohan, Anika, Shay en Manii. De twee metallics, Destiny en Shay zijn weer prachtig. De matte oogschaduws waren wat minder gepigmenteerd dan de drie groene oogschaduws: Ree, erin en Mahia.

Dan hebben we de laatste rij van links naar rechts: Grainne, Faye, Myna, Jade en Ash. Woesh, die metallics in dit palette zijn echt de moeite waard. Alleen Ash van deze rij is matte. Persoonlijk had een matte zwart van mij niet gehoeven, want die past niet helemaal lekker tussen de andere kleuren. Wel toevallig dat Jade enorm lijkt op één van mijn Colourpop Super Shock Eyeshadow.

 

Blush Tribe The Hasina 2 Eyeshadow Palette (28g)€ 28,- via Tictail

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.