Make – up mania: Gingerbread Spice Eyeshadow Palette by Too Faced

Too Faced staat bekend om hun Chocolate Bars en de varianten ervan. Ook deze kerst heeft Too Faced weer besloten om er een variant op te maken. Het heeft dus dezelfde soort verpakking en formaat. Voor het opbergen altijd fijn. Al helemaal wanneer je er meerdere heb, zoals ik. Het is altijd wel even afwachten wat de kwaliteit van het palette doet. In een eerdere post noemde ik al, dat Too Faced nog wel eens de plank mis slaat betreft kwaliteit van de kerstcollectie. We gaan eens zien wat ze van Gingerbread Spice gemaakt hebben.

De verpakking

Op de eerste foto zie je het palette in de doos. Er zit een karton omheen die er hetzelfde uit ziet als de palette zelf. Het is een licht glimmende doos die ook zelfs glad aanvoelt. 
Je ziet lekker groot wat de naam is van het palette en het peperkoekmannetje laat goed de sfeer van het palette zien. Op de achterkant staat wat meer informatie. Zoals de ingrediënten en de namen van de oogschaduws. De kleuren geven goed de sfeer van het palette weer. 

Wat zit erin? 

In de deksel zit een redelijke spiegel en weer het peperkoekmannetje om de sfeer erin te houden. Uiteraard zitten er ook oogschaduws in, totaal 18 kleuren. Er zitten oogschaduws in met verschillende finishes. Het is een mix van neutrale kleuren met veelal een warme ondertoon. Toch zitten er ook wat meer aanwezige kleuren in. Het is een goede mix tussen matte oogschaduws en metallic oogschaduws. Als je het palette openmaakt, komt een zoete vanille-achtige geur je tegemoet. Het is geen peperkoek, maar het is wel een fijne geur. 

De bovenste rij

De kleuren van links naar rechts: Poudered Sugar, Spiced Eggnog, Gumdrop, Gingerbread, Warm & Toasty en Ooo Burn! 

Wat ben ik blij met deze swatches, bijna opgelucht, omdat je het echt nooit weet. Poudered Sugar is een matte crème kleur. Het is geen fantastische kwaliteit, want je moet het opbouwen. Daarna komt Spiced Eggnog, oef, wat een mooie kleur. Het heeft een satin finish en heeft een champagne kleur. Vervolgens heb je de kleur Gumdrop, een matte en felle roze. Het heeft een wat droge textuur, maar is prima mee te werken. Dan hebben we Gingerbread, is een matte warme kleur. Dan hebben we nog Warm & Toasty. Een metallic geel gouden kleur. Het lijkt op dezelfde formule als uit de Chocolate Gold. Als laatste Ooo, Burn! Een diepe pruim kleur met een gouden glitter en een metallic finish. 

De middelste rij

Van links naar rechts: Frostbite Me!, Lookie at My Cookie, Spice is Nice, Oh Snap!, Bake It ‘Til You Make It en Spice of Life. 

Er zit minstens een oogschaduw tussen die niet echt, eh, fijn is. In dit geval, Frostbite Me! Het heeft een stroeve formule en het werkt alleen als je het op een glitterbasis aanbrengt. Een beetje Fix+ is ook aan te raden. Het is wel echt een prachtige kleur, maar niet praktisch. Lookie at My Cookie is een licht zalmroze oogschaduw met een matte finish. De pigmentatie is ook weer niet top en je moet de kleur daarom goed opbouwen. Spice is Nice, woow, wat een pigmentatie! Een matte warme terracotta matte oogschaduw. Echt een prachtige oogschaduw en fijn in gebruik. Dan gaan we naar Oh Snap!, ook een bruine kleur, maar met een roze ondertoon.  Het heeft ook een gouden glitter, maar die is op het oog bijna niet meer terug te vinden. Bake It ‘Til You Make It, een folied oogschaduw van een diepe koper kleur. Een fijne kwaliteit. Als laatste, Spice of Life. Een metallic olijven brons, lijkt bijna een duo-chrome. 

De laatste rij

Van links naar rechts: Sugar Daddy, Figgy Pudding, Hot Toddy, Reindeer Paws, Gingerbread Latte en Spiced Rum. 

Sugar Daddy is duidelijk een zacht roze oogschaduw met een matte finish. Een poederroze met ook een poederige structuur. Jammer! Dan heb je Figgy Pudding, een aubergine paars met een matte finish. Prima om mee te werken. Kijk dan eens Hot Toddy, echt een geweldige oogschaduw. Het is Cranberry roze kleur maar met een koper tot gouden verkleuring. Het heeft een ultra metallic finish. Mijn advies is wel, gebruik een goede basis en wat Fix+. Reindeer Paws, een diepe neutrale bruine kleur met een matte finish. Gingerbread Latte is een mooie karamel kleur. Spiced Rum zou ik zeker nat gebruiken, omdat het anders best wel wat fall out veroorzaakt. De kleur is een diepe brons met een hele lichte zilveren finish. 

Tot slot

Nog even een mooie close-up!

Ben ik blij dat ik deze heb gekocht? Ja! Sinds dit palette in mijn collectie zit, heb ik hem al meerdere keren gebruikt. Ook al zijn de matte kleuren niet fantastisch, kan ik ze wel gebruiken om een complete look mee te maken. Ik heb in de ochtend namelijk niet de tijd om meerdere paletten tevoorschijn te halen. Er zitten zeker bijzondere kleuren tussen die het palette de moeite waard maken. 

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.