Mijn top 5: Films voor de regenachtige dagen

Eindelijk heb ik besloten om over één van mijn favoriete onderwerpen te schrijven. Ik herinner mij nog goed wanneer ik ben begonnen met het aanleggen van mijn filmcollectie, mijn fysieke filmcollectie. Wat ben ik trots op mijn verzameling dvd’s. Op dit moment telt het zo ongeveer een 264 films. Deze top vijf is trouwens op willekeurige volgorde. Dankzij mijn liefde voor films, ben ik niet zo goed in raten…

Brave (2012)

Het is een vrij bekende animatiefilm van Pixar. Het is ontzettend populair geweest toen de film in de bioscoop te zien was. Ja, het is een kinderfilm, maar zeker geen kinderachtige! Het gaat over de Schotse prinses Merida met knalrood haar die opgroeit in de Schotse Hooglanden. Ze woont daar in een kasteel (meer een fort) samen met Koning Fergus (papa), koningin Elinor en haar broertjes Harris, Hubert en Hamisch (drieling). Het moment in haar leven is aangebroken dat ze zich moet gaan voegen naar het leven van een prinses. Er wordt van haar verwacht dat ze zich gaat gedragen als een meisje en niet schietend met pijlen boven op een paard rond rijdt. Daarbij komt ook nog dat er drie mannen moeten gaan vechten om haar hand. Merida moet niet van dit alles hebben en is vastberaden om een manier te vinden, zodat ze haar eigen weg kan gaan.

Sorry, niet op Netflix!

Waarom voor een regenachtige dag?

Je blijft lekker in de herfstsfeer. Het speelt zich af in Schotland waar het volgens mij nooit mooi weer is en alleen maar grijze luchten heeft (overdrijven mag toch wel?). Daarentegen zorg Merida en haar familie voor een heerlijke dosis warmte en vrolijkheid om de dag door te komen. Eén van de beste animatiefilms tot nu toe!

Atonement (2007)

Deze film heeft zo een indruk op mij gemaakt. Ik was/ben fan van Keira Knightley en zij speelt de vrouwelijke hoofdrol in deze film. Dat was voor mij de grootste reden om de film te kopen. Het is gebaseerd op het boek van Ian McEwan. Cecilia (Keira) woont met haar familie in een landhuis. Op een avond wordt er een diner gegeven voor een verre vriend en daarbij wordt Robbie ook uitgenodigd. Het is een intiem diner, maar de sfeer slaat snel om wanneer nicht Lola aangevallen en verkracht is. Robbie wordt door Briony (zusje van Cecilia) beschuldigd. Briony beschuldigd Robbie, omdat ze eerder op de avond Cecilia en Robbie betrapte terwijl ze seks hadden. Robbie moet uiteraard de gevangenis in en wordt even later ook nog eens naar het front gezonden wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

Waarom voor een regenachtige dag?

Het is zeker geen vrolijke of gezellige film die je dag een stuk leuker maakt. Desalniettemin is het echt de moeite waard om deze film een kans te geven. De cast speelt fantastisch, het plot is fantastisch, het verhaal ijzersterk en de omgeving prachtig. Het duurt ook best lang voordat je mee wordt genomen naar het front. Zeker kijken wanneer je mee gesleept wil worden in een dramatisch, maar heerlijk romantisch verhaal.

Sorry, ook niet op Netflix!

Red (2010)

Een hilarische actiefilm vol met bekende acteurs. In deze film zie je Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovisch en  nog meer bekende koppen. Het begint met een aantal scenes dat een oud CIA agent genaamd Frank probeert te flirten via de telefoon met Sarah die werkt bij het kantoor die zijn pensioen regelt. Hij doet flink zijn best om normaal te zijn, maar dat verandert wanneer er een moord commando op hem af wordt gestuurd. Na de poging om hem te vermoorden, beslist hij meteen om Sarah op te gaan halen (zonder waarschuwing) en mee te nemen om te beschermen, omdat zij de enige persoon was met wie hij regelmatig contact had. Dus ineens wordt zij mee gezogen in het belachelijk leuke avontuur om erachter te komen wie Frank uitgeschakeld wil hebben.

Waarom voor een regenachtige dag?

Je kan het aanzetten zonder super op te moeten letten, maar je blijft wel nieuwsgierig naar de afloop. Het is een hele goed cast en ik garandeer veel lachen. Niet flauw American Pie lachen, maar goede grappen zonder flauw te zijn grappen. Heerlijk voor met een dekentje op de bank terwijl de regen tegen het raam tikt.

Yay, wel op Netflix! Speciaal voor opgezocht voor jullie.

Safe Haven (2013)

Deze film heb ik per ongeluk in de bioscoop gezien, omdat onze dubbeldate niet naar Warm Bodies durfde (zombies enzo). De eerste keer zien was ik niet enthousiast, omdat ik zeker toen niet van dit genre films hield (romantisch drama). Laatst heb ik hem voor de tweede keer met mijn moeder gekeken en kwam er achter dat het best de moeite waard is. Katie vlucht, voor eerst onbekende redenen, weg uit de grote stad naar een mini plaatsje in North Carolina. Het is een dorp waar iedereen komt en alleen af en toe een bus toeristen die er doorheen moeten. Katie probeert daar een leven op te bouwen en ontmoet ondertussen Alex. Terwijl je het romantische verhaal van Katie en Alex volgt (goh wat een verrassing) wordt steeds duidelijker waarom ze weg is uit de grote stad.

Waarom voor een regenachtige dag?

Hallo, Josh Duhamel speelt erin. Meest aantrekkelijke acteur die ik ken? Nee, maar zeker niet vervelend om naar te kijken. Het is ook lekker om naar die zonnestralen op tv te kijken en net te doen of het niet regent buiten.

Thor (2011)

Wie kent de films niet! Althans, ik denk wel dat de meeste van jullie wel gehoord hebben van Thor. Thor is geproduceerd door Marvel en is gebaseerd op een gelijknamig stripfiguur uit stripboeken. De eerste film gaat over het verhaal van Thor dat iedereen wel kent als legende. Thor doet iets verkeerd op zijn planeet en wordt daarvoor gestraft door Odin. Odin (zijn vader) neemt hem zijn kracht af en stuurt hem met zijn hamer naar de aarde. Daar ontmoet hij Jane die hem helpt om zijn hamer terug te vinden. Ondertussen probeert de broer van Thor (Loki) door gemene plannen de aarde te veroveren en Thor moet hem stoppen.

Waarom voor een regenachtige dag?

Kwijlen op Chris Hamsworth en Tom Hiddelston, need to say more?

YAY, ook beschikbaar op Netflix. OOK heb ik deze film op dvd. Enjoy!

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.