Wie zijn Loki en Freya?

Graag vertel ik aan jullie wie Loki en Freya zijn. Ja, ze zijn onze katten. Alleen wat zijn hun uiterlijke kenmerken? Wat doen ze zoal op een dag? Hoe zijn hun karakters? Hebben ze überhaupt streken? Ohja, begrijp wel, dit geldt voor onze Bengalen en ook soms ook voor veel andere Bengalen. Dat onze Bengalen het doen, betekend niet dat elke Bengaal dit doet! Elk dier is anders, zo ook elke kat, zo ook elke Bengaal.

Loki, de kater

Loki is de kater. Toen hij binnen kwam was hij de grootste van het stel, maar zeker niet de dapperste. Met fotoshoot buiten zat hij het liefste veilig in iemand zijn nek om alles van een afstandje te bekijken. Loki schrikt wat sneller dan Freya en is dan ook voorzichtiger. Wij noemen hem wel eens, onze held op sokken.
Hij vindt brokken (nog) niet interessant en geeft duidelijk voorkeur aan het verse vlees. Wanneer hij genoeg heeft, stopt hij gewoon met eten en gaat iets anders doen.
Loki is erg vocaal geworden (miauwt graag). In de eerste weken hoorde we hem nauwelijks, maar dat is echt veranderd. Hij miauwt als hij naar de bak rent, als hij naar buiten wil, wanneer we weg gaan, hij miauwt wanneer ik sta te douchen tegen de douchedeur, hij miauwt naar vogels, bij de koelkast als hij eten krijgt, of als hij iemand of Freya kwijt is, of zijn speeltje kwijt is. Oh, maar ook gewoon voor de gezelligheid.
Het mooiste vind ik zijn huidige kroelbuien. Man man man, dat is bijna te gênant voor worden. Echt heerlijk, want hij gaat dan als een sfinx zitten, pootjes op en neer, kopjes geven, ennn, laten vallen. AAI MIJ, AAI MIJ UIITGEBREID. Ghehe, heerlijk.
Loki gaat ook op de kleine zitten wanneer we de voordeur uit gaan en probeert dan de klink naar beneden te duwen. Hij vindt het ook gezellig om te kijken hoe ik kijk.
Loki is te herkennen aan de duidelijk spots, de strepen op zijn poten en het duidelijke kleurcontrast. Het is een mooi en lief mannetje.

Freya, de poes

Freya is dan de kleinste van de twee. Dit komt, omdat ze een vrouwtje is, maar waarschijnlijk ook omdat ze lang de voorkeur gaf aan moedermelk i.p.v. vers vlees. Haar vacht is nog wat valer, minder getekend, maar dat komt bij vrouwtjes later dan bij de mannen.
Ze is echt anders dan Loki, maar dat maakt het alleen maar leuker. Het zijn twee verschillende katten. Freya kijkt graag door het raam naar buiten.
We horen haar miauwen wanneer ze naar ons toe wil (als de deur dicht is), wanneer ze net wakker is en geaaid wil worden en als ze Loki kwijt is. Meer eigenlijk niet.
Brokjes vindt ze soms lekkerder dan vers vlees. Misschien is zij daarom ook als eerste tanden gaan wisselen. Tot nu toe heb ik er drie gevonden.
Buiten staat ze haar mannetje en gaat ze graag op onderzoek uit.
Freya kan je omschrijven als fel. Ze laat duidelijk merken wanneer ze ergens niet op zit te wachten (pillen zijn een ramp). Aaien vindt ze heerlijk, maar alleen wanneer haar uitkomt. Prima, wij willen ook niet altijd aangeraakt worden.
Ze slaapt graag bij ons op schoot. Als we nog in bed liggen wil ze er graag bij, dan kruipt ze onder de dekens en vindt een lekker plekje. Je hoort haar dan non-stop spinnen.

Onze Bengalen

Zijn ze lief? Ontzettend, maar echt. Hebben ze streken? Niet meer dan andere katten. Tot nu toe is er een souvenir stuk gegaan uit Italië, hebben ze de Yucca (plant) omgetrokken, gelikt uit de botervloot (die moet ook gewoon dicht) en de suiker door de hele keuken verspreid. Gordijnen blijven ook erg interessant. Dit zijn de enige incidenten in vier maanden, terwijl ze kitten zijn. Prima toch?
Sinds een week of drie hebben ze het aanrecht ontdekt. Daar mogen ze van ons niet zijn, vanwege hygiene en veiligheid. Aan het begin accepteerde ze dat prima, maar nu is het soms wel een strijd.
Ze stalken mij door het hele huis heen. Ze willen zijn waar ik ben (of Jesse). Het liefst niet alleen. Daardoor is alles wat we doen ook interessant en ze bemoeien zich er ook graag mee, ghehe.
Het zijn echte kroelkatten die graag op schoot slapen. Aandacht, aandacht! Ze zijn dol op kartonnen dozen, springveren (kleintjes) en hun tunnel.
Freya en Loki zijn trouwens net bang voor water. Ze zwemmen niet (sommige Bengalen wel), maar hengelen graag met hun poot in het badwater of stalken je met tandenpoetsen. Afwassen vinden ze ook een feest.
Kortom, het zijn twee portretten, maar had niet anders gewild. Soms wel, heel soms, als ik Freya er vandoor zie gaan met mijn bh die in de was lag, wel.

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.