De laatste schoolweek

We zijn er bijna

In de laatste schoolweek stond er voor mij veel op de planning. Met name na schooltijd. Toen ik op maandag naar school reed, wilde ik die laatste week er nog het beste van maken. Ja, iedereen is kapot en is toe aan vakantie. Alleen met een lang gezicht op het werk zijn, heeft ook geen nut. Ik ben er alleen achter dat de omgeving ervoor zorgt dat het lange gezicht vanzelf verschijnt. Ik wilde heel graag nog een normale schoolweek. Daar functioneert iedereen namelijk het beste op. Het werd alles behalve een normale schoolweek.

Maandag

Mijn kinderen mochten op deze maandag eindelijk de musical gaan kijken. Al dagen stonden ze met hun neus tegen het raam geplakt om een glimp op te vangen van groep 8 die op de gang aan het oefenen waren. (Wij hebben op de gang een mini amfitheater). Al dagen zei ik: “Volgende week maandag gaan we kijken, dus spieken hoeft nu niet!” Ze hadden er enorm veel zin in. We zouden om 10.30 uur gaan kijken, oh, staat er nou 09.00 uur op het bord? Eh okay, dan gooien we het rooster weer om. Om 08.00 uur even overleggen wat precies de bedoeling is. Oh, de musical duurt anderhalfuur. Dus dat betekende hopen dat de kinderen dat vol zouden houden en de pauzes schoolbreed verzetten.
Om 08.45 uur was oprecht de half van mijn groep er nog niet. Toen die uiteindelijk allemaal binnen waren moest er ook nog even luizen worden gezocht. Daarna snel opruimen en op naar de musical met vier einden. Man, wat ben ik trots op mijn kleuters! Gewoon ruim anderhalfuur stil gezeten, zonder dat ik moest corrigeren of ingrijpen. Het was alleen jammer dat ik een huilende kleuter uit het publiek moest halen en die vervolgens in de klas stond te spugen.
Daarna had ik pleinwacht waarbij er een kleuter een mini schaafwond kreeg, maar die heeft 10 minuten hysterisch gehuild.
Tussen 11.15 uur een 12.00 uur nog wat met ze kunnen doen. Ze waren lekker rustig aan tafel een tekening aan het maken voor de vertrekkende ‘leerkracht’. Vervolgens lekker naar buiten voor een half uur en daar weer een half uur binnen eten met een filmpje aan. Toen was het 13.00 uur en kon ik niet meer de gang op. Dus de kids moesten via buiten naar de wc lopen. De volgende opvoering was namelijk gestart. Ik had ze redelijk aan het werk, maar door de warmte was het binnen niet meer uit te houden en klaagde de kinderen over hoofdpijn. Dan maar naar buiten. Om 13.40 uur was ik buiten en om 14.40 uur gingen we weer naar binnen om naar huis te gaan.

Dinsdag

Overdag heerlijk vrij, even bijkomen en geen wekker. Om drie uur richting school, want om 18 uur begon het afscheid van groep 8. Ik ging eerst met twee collega´s gezellig eten op het strand. Even uitwaaien en genieten  van het mooie weer. Om 18 uur begon de musical van groep 8, die ongeveer anderhalfuur duurde. Vervolgens kreeg groep 6 een dis-show te zien van hun tijd op school, zongen de leerkrachten een lied en kregen ze een getuigschrift. We eindigde daarna rond half negen bij de ouder thuis waar het feest was. De kids doken het zwembad in, ouders aan de borrel en aan de hamburgers. Ontzettend leuk om al die emoties weer mee te maken.
Uiteindelijk om 22.30 uur weer thuis.

Woensdag

Heerlijk een korte dag, alleen de ochtend. De ochtend ging snel voorbij. We hebben samen wat dingen schoon gemaakt. Uitgelegd waarom en de kids vonden het prachtig. Verfbord schoon, krijtbord schoon, kwasten schoon, knutselkast schoon en nog wat ik tegen kwam in die hoek.
‘s Middags afscheid van groep 2 bij een oude thuis. Meteen vanuit school mee gegaan met de kinderen en ouders. Mijn klassenouder had een heerlijke picknick in de tuin georganiseerd met een springkussen en heerlijk eten. Wat hebben de kinderen het naar hun zin gehad. Lekker gegeten en samen gespeeld. Ik kreeg van de kinderen een eigen gemaakt schilderij en de kids kregen van de juffen een sleutelhanger met hun eigen naam erop. Vervolgens heb ik nog gesproken met ouders over van alles en nog wat. Om 12 uur was ik aanwezig en om 14.30 uur weer weg! Ik kon wel nog langer blijven, maar ik had op school nog wat dingen te doen…

Donderdag

Wat. Een. Dag.
Je neemt je voor om er nog het beste van te maken, ook al is iedereen moe (ouders, kinderen, leerkrachten). Alleen som wordt het je niet makkelijk gemaakt door je omgeving.
Vanmorgen mocht groep 2 wennen in groep drie. Die hele speel/werktijd heb ik met de huidige groep 1 de start van hun verjaardagsmutsen gemaakt. Het was ontzettend leuk om even te zien met wie ik volgend jaar ga starten en hoe de groep functioneert. Het is altijd wel even wennen aan alleen maar vier- en vijfjarige. Die hebben toch nog niet alles onder de knie, zoals opruimen… Heb wel zin in volgend jaar!
Daarna pauze en weer gespeeld. Ze waren heerlijk bezig met knutselen, bouwen en puzzelen. We hebben ook nog even op de valreep een verjaardag gevierd. Na de verjaardag alleen met de kleuters naar buiten, want de rest was er niet. Heerlijk even uitwaaien en frisse lucht happen!
Na het middageten ging het bergafwaarts. Met deze dagen hebben de kinderen veel behoefte aan buitenspelen met de fietsen en de zandbak. Alleen vanavond was er hier een zomerfeest en ze waren al aan het opbouwen. Ik kon dus niet naar buiten of de gymzaal in, maar de kinderen hielden het niet meer binnen. Spanningsboog bestond niet meer, samen spelen kende de kinderen niet meer en elke minuut kwam er een kind klagen over een ander. Oh, man.
Na schooltijd even samen met de collega´s wat gegeten en gedronken. Afscheid genomen van twee collega´s en even bijkomen van een drukke dag.
Om 17 uur was de start van het zomerfeest op het schoolplein. Een stormbaan, springkussen, je kon schminken, lekker eten en nog veel meer. Om 19 uur werden wij in het zonnetje gezet en kregen met een prachtige mand gevuld met bedankjes van de leerlingen/ouders. Om 20.00 uur ben ik naar huis gegaan!

Vrijdag

Ik werd met een vreemd gevoel wakker. Het was namelijk al weer de laatste (school)dag van het jaar. Aan de ene kant vind ik het heel raar dat het erop zit en aan de andere kant ben ik enorm blij dat ik even vijf weken mijn werk los kan laten. Gelukkig maar een korte dag op school. De kinderen hadden eigen speelgoed mee en konden zich lekker vermaken. Het was een ochtend vol met ontspanning en best wat vrijheid. Lekker spelen en genieten dat het bijna vakantie is.
Na 12.00 uur ben ik een paar huizen verderop naar het afscheid van twee leerlingen geweest. Het was niet verplicht, maar D. riep al een half jaar: “Je komt toch wel op mijn feestje! Dan krijg je ook een piratensticker.” Zo leuk om die kinderen zo te zien. De ouders hadden heerlijk eten geregeld en er was ook een mega stormbaan (zo een opblaasbare) voor de kids. Wat een heerlijke manier om de vakantie in te luiden!
Toen op school de laatste dingen opgeruimd en afscheid genomen van de collega´s.

Laat de vakantie maar beginnen!

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.