Disney Dreamlight Valley: tips voor beginners

Nee, ik ben geen die hard gamer en soms heb ik dan ook alle hulp hard nodig. Al heeft dat er soms ook mee te maken, dat ik dan echt het geduld niet meer heb om het rustig zelf uit te zoeken in de game.
Als ik nu aan Disney Dreamlight Valley was begonnen, had ik sommige dingen wat anders aangepakt. Ik kan nu ook delen wat in mijn ogen belangrijke dingen zijn om misschien wel dagelijks te doen of juist niet.
Ik heb de game gekocht, zodra het uit kwam. Het spel is momenteel alleen te koop in de E-shop en niet fysiek. Op dit moment wordt er dan ook gesproken van de Early Access periode. Als je het spel niet wil kopen, kan je even wachten, want hij wordt uiteindelijk in 2023 gratis beschikbaar en dan met in-game aankoop opties door middel van moonstones.

Als aller eerste tip

Zorg voor meer opbergruimte! In je huis staat er een kist, in deze kist kan je items die je verzameld, opbergen. Wat kan je weinig opbergen hè, in het begin. Wanneer je je huis uit gaat breiden, zal ook deze opbergruimte groter worden. Als je wat geld heb verzameld door dingen te verkopen, maak dan deze kist leeg, stop hem in je “zak” bij je andere meubels. Dan ga je naar Dagobert Duck zijn winkel en geef je bij hem aan dat je meubels wil bestellen. Je ziet dan dat je ook je opbergkist zo vaak je kan bestellen/kopen, als je wil. Zodra je de meerdere kisten heb, kan je ze door heel je eigen Dreamlight Valley heen plaatsen. Het maakt niet uit waar je je kist open doet, je kan altijd bij de spullen die je er op welke plek dan ook instopt.

Daarna kan je ook met verzameld materiaal kisten maken bij de werkbanken. Het zijn niet de magische kisten, zoals bovenstaand. Dit zijn “normale” kisten waar je spullen in kan verzamelen. Wat heb ik gedaan? Per categorie had ik minimaal 1 kist: dus voor ingrediënten, materialen (hout, steen, etc.), edelstenen, etc. Zo kon ik spullen makkelijk terug vinden als ik een quest moest voltooien.

Eerst verzamelen in Disney Dreamlight Valley, dan pas verkopen!

Het is heel aantrekkelijk om zoveel mogelijk zo snel mogelijk te verkopen. I’ve been there. Probeer eerst van het hout en ook de edelstenen, een kleine voorraad op te bouwen. Je zal genoeg opdrachten tegenkomen met bijvoorbeeld: ‘Geef Dagobert een blauwe edelsteen’ of ‘Verzamel hardhout en stenen’. Het is dan heel fijn als je naar een kist kan lopen en die materialen eruit kan halen. Woppa, weer een opdracht voltooid. Naarmate je het einde nadert van je quests, heb je ook heel veel nodig van bepaalde materialen. In het begin zou ik hout, stenen, klein, etc. echt niet verkopen, totdat je alle quests heb volbracht! Aan het einde van Minnie haar quests heb je bijvoorbeeld 200 stuks klei nodig…

Heb je nou moeite om dingen te verzamelen en zijn bepaalde delen van je Dreamlight Valley nog niet begaanbaar? Dan kan je er voor beslissen om een beetje vals te spelen. Als je naar ‘bouwmodus’ gaat, kan je ook dingen uit niet begaanbare delen verplaatsen. Zoals bloemen die je nodig hebt of dat verdomde hardhout. Ik had dus niet genoeg verzameld en opgeborgen om makkelijk door die opdrachten heen te komen.

Nooit alleen in Disney Dreamlight Valley

Wanneer je level 2 bevriend raakt met een bewoner, dan kan je kiezen hoe je deze bewoner wil inzetten. Wat wordt haar of zijn kwaliteit? Zo heb ik voor elke activiteit: vissen, verzamelen, mijnen, graven en groente verbouwen, een bewoner om dat samen mee te doen.
Het loont echt om altijd samen met een bewoner activiteiten te doen. Je krijgt namelijk meer, naarmate je vriendschapslevel stijgt en het vriendschapslevel stijgt, zodat je uiteindelijk nieuwe quests krijgt. Hoe doe je dit? Je spreekt een bewoner aan en vraagt of ze met je mee wil gaan.
Investeer vooral in Ursala en Ariel. Deze twee bewoners kan je niet meevragen, dus stijgt het vriendschapslevel langzaam. Toch heb je dit wel nodig om verder te komen in het spel! Praat elke dat met Ariel en Ursala, dan stijgt je vriendschapslevel. Geeft daarnaast ook cadeau’s! Als je naar je menu gaan, dan naar collectie en dan naar karakters. Dan kan je door op het gewenste karakter te gaan staan, wat die dag zijn of haar gewenste cadeau’s zijn. Je kan er dan op uit gaan om deze cadeaus te verzamelen of te koken. Geef je ze op 1 dag alle drie, dan stijgt je vriendschapslevel het snelst.

Mijn laatste tips

Speel je elke dag? Probeer dan ook elke dag, in ieder geval iedere keer als je speelt, alles wat groeit te verzamelen (fruit, bloemen, planten, etc.) en ook alle stenen te mijnen. Het is ook goed om opzoek te gaan naar de groene of blauwe schatkisten die elke dag ergens in je Valley wordt geplaatst. Deze bevatten veelal geld, maar de blauwe moonstones.
Daarnaast zal ik ook zo snel mogelijk zorgen dat je de boot van Moana zoveel mogelijk heb geupdate (als je Moana al heb vrij gespeeld) en de tuin van Wall-E ook. Het is even investeren, maar zonder moeite te doen ontvang je dagelijks heel veel vis en verse ingrediënten.

Meer weten of op de hoogte blijven? Ze hebben ook een mooie website.
Ohja, de game is dus wel helemaal in het Engels en zo dus ook de meeste online informatie. Je kan eventueel lid worden van bepaalde facebookpagina’s voor tips en trucs in het Nederlands.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.