Disney Dreamlight Valley

Een game waar ik smachtend op heb zitten wachten. In de eerste beschikbare week, heb ik Disney Dreamlight valley toch meteen gekocht. De eerste reviews kwam ik al online tegen en mensen waren ongelofelijk enthousiast. De game wordt veelal vergeleken met Animal Crossing, maar wordt door meerdere kanalen al beter dan Animal Crossing genoemd. Na Disney Magical World 2, was ik wel een beetje huiverig. Kocht ik niet weer een kinderachtig spel? Is het voor mij als volwassen gamer wel leuk genoeg? Ook was ik enorm aan het twijfelen welke editie ik moest kopen. Uiteindelijk ben ik voor de ‘standaard’ editie gegaan, omdat je bij de uitgebreidere edities eigenlijk alleen betaald voor meer spullen. Denk hierbij aan meubels, kleding, etc. zoals in de Sims. Laat ik alvast wat verklappen, ik ben nu ruim een week aan het spelen en ik ben verslaafd.

Het verhaal

Door een magische gebeurtenis kom je midden in Dreamligt Valley terecht en raak je aan de praat met Merlijn (die tovenaar). Die legt allemaal verschillende dingen uit. Het belangrijkste is, dat jij wordt gezien als de redder van het dorp. Er waren veel meer bewoners, maar door een vloek The Forgetting lijken meerdere bewoners het dorp te zijn vergeten of verdwaald te zijn geraakt. Ook zijn er delen van het dorp geblokkeerd door donkere doornen. Door Merlijn wordt er aan jou gevraagd of jij met je magie, wil helpen om Disney Dreamlight Valley in ere te herstellen. Natuurlijk wil je dat! Zo wordt je door Merlijn op je eerste quest gestuurd om werktuigen te zoeken die je nodig hebt, om meerdere handelingen uit te voeren. Door verschillende handelingen uit te voeren (vissen, tuinieren, graven, etc.) verdien je Dreamlight. Die Dreamlight heb je weer nodig om nieuwe delen (Biomes) open te maken en nieuwe ‘werelden’ in te gaan om nieuwe karakters te ontmoeten.

De Biomes (werelden) in Disney Dreamlight Valley

Uiteindelijk zijn er acht, biomes. Jouw huis staat in de plaza, samen met het huis van Mickey, een plein met een put, de winkel van Dagobert Duck en het restaurant van Chez Remy. In het begin zal je daar heel veel zijn om dingen te verzamelen die daar groeien en je energie weer op te laden, dat doe je o.a. door simpelweg in je eigen huis te gaan staan. Je kan je eigen energie ook opladen door te eten, maar je je hebt niet altijd genoeg voedsel. Vanuit daar loop je naar de Peaceful Meadow waar je vijvers vindt om te vissen, maar ook het eerste marktkraampje van Goofy waar je spullen kan verkopen, maar ook gewassen kan kopen, net als de zaadjes.
Dan heb je Dazzle Beach en dat spreekt voor zich. Dat is een heel groot strand dat zich uitstrekt langs de zuid-oost kust. Vervolgens heb je nog de Glade of Trust, een soort moeras en de Forest of Valor, een bos. Het moeilijkste zijn het Sunlit Plateau en de Frosted Heights, want die kosten het meeste Dreamlight. Het Sunlit Plateau doet denken aan de Lion King en de Frosted Heights aan Frozen. Op dit moment spaar ik hart voor de Forgotten Lands.
Het is ook goed om te zorgen dat je bij het kasteel kan komen. Daar kan je namelijk door middel van Dreamlight, deuren openen naar nieuwe (kleine) werelden om nieuwe karakters uit te nodigen naar Dreamlight Valley.

De standaard activiteiten

Zodra je alle werktuigen heb gevonden, wat vrij snel gebeurd, zijn er een aantal activiteiten die je standaard kan doen.
– Tuinieren: het planten van zaden, het watergeven van de planten en het oogsten van de gewassen.
– Vissen: met een hengel vissen in de verschillende wateren.
– Mijnen: met een pikhouweel slaan op geschikt gesteente waar je verschillende materialen uit krijgt.
– Verzamelen: al lopend wild fruit plukken, hout verzamelen, bloemen plukken, etc.
– Graven: op aangegeven plekken graven naar materiaal, maar ook op niet aangegeven plekken.

Quests

Naast de standaard activiteiten wordt je door karakters op pad gestuurd om opdrachten uit te voeren, om hen te helpen en uiteindelijk ook jezelf. Aan de hand van de vriendschapslevel, krijg je een quest. Hoe hoger je vriendschapslevel, hoe moeilijker de opdrachten en hoe meer opdrachten je krijgt. Ga je p een quest of doe je alleen standaard activiteiten? Vraag altijd aan een karakter of hij/zij mee gaat, want dan verhoog je vrij snel je een vriendschapslevel, zodat je weer verder komt in het spel.
De opdrachten, quests, verschillen echt van elkaar, betreft moeilijkheid en lengte. Aan het begin zijn ze vrij simpel en zijn ze snel volbracht. Naarmate je langer speelt, worden ze echt lastiger. Je moet dan bijvoorbeeld meer materiaal verzamelen en ook moeilijk materiaal verzamelen, om een quest te volbrengen. Soms zit er ook tussen dat je met karakters moet praten of moet graven naar een bepaald voorwerp. Eerlijk is eerlijk, de ene quest is leuker dan de ander, maar vaak wel de moeite waard.

Tot slot

Het is echt een heel leuk spel. Ik ben geen die hard gamer die hele avonden zit te gamen, maar door dit spel, had ik soms die neiging wel. Binnen ongeveer een uur staan er namelijk al weer nieuwe planten en kan je gewoon weer, mijnen, vissen, etc. Door die quests heb je ook altijd wel wat te doen. Ik vind het dan ook fijn om in een spel een doel of zelfs meerdere te hebben, maar ook een beetje vrij te kunnen rondlopen. Daar is dit spel precies goed voor, want met Animal Crossing gaat al vrij snel het moeten eraf en de uitdaging om nieuwe dingen te ontdekken (want die zijn er dan gewoon niet). Ik vind het zeker geen kinderspel. Ook heb ik gelezen dat de ontwikkelaar van plan is om te blijven updaten met bijvoorbeeld nieuwe karakters en/of werelden. Hoe leuk is dat!

Disney Dreamlight Valley is momenteel alleen nog verkrijgbaar als een download en niet alf een fysiek spel. Het is geschikt voor de Nintendo Switch en de PC. Wil je meer weten? Ga gerust naar hun eigen site.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.