Finally: Huda Beauty Desert Dusk Palette

En wat een Huda Beauty is het!

Als je het internet in de gaten houdt, wanneer je een make-upliefhebber bent, is dit palette je vast niet ontgaan. De hype was enorm en is er nog steeds. De beauty-blogger Huda Kattan besloot al snel wegens succes een eigen lijn met beauty producten te lanceren. Het begon met valse wimpers die gedragen werden door Kim Kardashian. Huda haar volgers groeide ineens enorm en haar collectie producten groeide mee.
Aangezien haar producten niet al te goedkoop zijn, duurde het bij mij even voordat ik het palette in bezit had. Hij stond al een tijdje hoog op mijn lijstje, want het gejubel over de kwaliteit bleef bestaan. Jubel ik mee?

Huda Beauty Desert Dusk Palette

De afbeelding op de verpakking is al intens. Twee paar exotische ogen kijken je priemend aan en hinten naar de glimmende inhoud. De verpakking is van karton, waar ik niet echt fan van ben. Al helemaal niet wanneer het om een palette van zo een 65 euro gaat. De kwaliteit voelt dan wel weer goed en luxe, maar bezorgt mij wel een hint onzekerheid. Hoe lang blijft de verpakking zo mooi? De spiegel aan de binnenkant is enorm en daarom prima te gebruiken voor het opmaken. Over de oogschaduws heen ligt zo een plastic bescherm kaartje. Dit keer niet met de namen van de kleuren of gewoon doorzichtig, maar weer met twee exotische en priemende ogen. Zeker een leuk detail. Het palette bevat in totaal 18 oogschaduws, drie rijen van zes. Ik zal proberen te vertellen wat voor oogschaduws erin zitten. (Ik ben nog steeds aan het ontdekken wanneer het een duo chrome is of metallic). Eens kijken, 8 matte, 6 glanzende, 3 duo chrome’s en 1 pressed glitter. Wajo, dat beloofd wat jongens. De glans komt je tegemoet!

Bovenste rij swatches

Van links naar rechts: Desert Sand, Musk, Eden, Amber, Blood Moon en Oud. Wat. Intens. Maar echt. Mensen ik snap nu al de hype. De formule is zo zacht, maar nog steeds met zoveel pigment. Fantastisch. De matte kleuren werken fijn en blenden erg makkelijk. Op de huid is Eden iets meer oranje, een echte perzik kleur. Musk is ook wat minder grijs dan in het palette. Blood Moon, is zacht en een prachtige kleur. Wat een glans!

Middelste rij swatches

Weer van links naar rechts: Celestial, Nefertiti, Twilight, Amethyst, Royal en Retrograde. Nu komen we in de rij met de meer opvallende kleuren, zoals de paarse Twilight, Amethyst en Royal. Royal is donker paars, pruim (plum). Echt een prachtige rij oogschaduws. Erg indrukwekkend, met name de drie duo chrome’s, Celestial, Twilight en Retrograde.

Laatste rij swatches

Daar gaan we weer, van links naar rechts: Cashmere, Angelic, Cosmo, Turkisch Delight, Saffron en Blazing. Ik was zo ontzettend benieuwd naar die glitter, Cosmo. Nou mensen, hij is fantastisch. Voor mij is het nog wel even spelen met aanbrengen, maar een kwast met setting spray doet al wonderen. Turkisch Delight vind ik met name erg prachtig, zo vol van kleur en intens. Angelic is wat rozer op de huid dan in het palette.

Tot slot

Is het de hype waard? Kan ik er ook over jubelen? Zeker. Er zijn een paar kritische puntjes. Het is geen palette om licht mee om te gaan. Je moet een duidelijk plan hebben met je look en weten hoe je de effecten optimaal kan gebruiken die het palette biedt. Gebruik het palette met geduld en kennis. Stop niet te enthousiast de kwast in een oogschaduw, want dat zal fall-out met zich meebrengen en te veel pigment. Moet je dit palette hebben? Ja. Waarom? De effecten zijn prachtig, de kwaliteit is ontzettend hoog en de pigmentatie intens. Nogmaals, het is geen makkelijk palette en daardoor geen basic bitch. Daarentegen is het wel een prachtige aanvulling voor je collectie en een echte showstopper.

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.