Gekozen servies

Noem me ouderwets, maar ik vind het heel fijn om een keukeninventaris te hebben dat op elkaar is afgestemd. Ik vind het fijn dat ik acht dezelfde glazen kan pakken of een tafel met dezelfde borden kan dekken. Misschien heb ik dat van huis uit mee gekregen, omdat ik al jaren van een Boerenbond servies eet. Mijn ouders hebben er ook echt bijna alles van, nee, niet van dat kitch bestek, maar wel de borden, theepot, melkbekers, sauskom, etc. Super leuk, vind ik. Ook vind mijn OCD kant het fijn als alles er hetzelfde uit ziet. Toen er bekend werd dat Jesse al snel op zichzelf ging, zijn we opzoek gegaan naar betaalbaar en mooi servies.

Keuzes

Begrijp me niet verkeerd, want ik wil niet dat iemand zich aangevallen voelt. Dit zijn alleen keuzes die ik wel of niet maak. Aangezien iedereen heerlijk zelf moet weten wat die in de kast heeft staan. Al eet je van de grond, mijn zegen heb je, alleen ik doe het anders.
We waren het er vrij snel over eens dat we het niet bij de Ikea vandaan wilde halen (dan heb ik het over borden, kommen, etc.), omdat je die artikelen bijna bij iedereen ziet staan. Bij de Blokker vonden we allebei niets echt mooi. Woonexpress had Jesse verrast (ik wist het al) en we waren er bija zeker van dat we het daar gingen kopen/sparen. Hun assortiment wisselt namelijk niet super snel, dus kan je rustig af en toe wat meenemen. We hadden gekozen voor Quadro. Tot het moment dat Jesse een groot deel van het servies uit mocht zoeken als verjaardagscadeau. Toen konden we onze hartenwens (op gebied van servies) vervullen en reden naar Bataviastad. Bataviastad? Ja, hello Villeroy & Boch outlet.

Villeroy & Boch

We wisten dat we de tijd hadden om te sparen, we wisten dat Jesse de basis kreeg en we wisten dat deze serie nog jaren zou bestaan. Een investering? Jazeker, maar mensen, wat hebben we straks een prachtig servies op tafel staan! Graag deel ik met jullie de New Wave collectie van Villeroy & Boch. Het is bij de meeste Villeroy & Boch verkooppunten te koop en ook online! Geloof me, het is niet goedkoop, dat weet ik echt wel. Alleen het is zo mooi! Het is gemaakt van porselein en kan in de vaatwasser. We hebben gekozen voor een erg uitgesproken serie met veel golven en beweging. Oh, we hebben trouwens tot nu toe niets voor de volledige prijs gekocht hoor. Altijd bij de outlet, veelal in een set aanbieding ook nog of met korting bij de Bijenkorf.

1. Koffiekop Caffè (o,4 l) €  19,90 + schotel (18 cm) € 10,- 

Onze laatste aanwinsten. Deze kope en schotel hadden we vanaf het begin af aan al op het oog, maar man man man, wat ontzettend duur. We kwamen in de outlet een doos van 6 stuks tegen (kopjes) en over de outletprijs weer korting. Meenemen! De helft van de schotels hebben we met 70% korting kunnen bestellen.

 

2. Ontbijtbord (25 cm) € 19,90

Deze borden in een set bij Bataviastad vandaan met extra korting. We konden ook vierkante nemen, maar dit vonden we een fijnere maar voor het ontbijt. De dinerborden zijn wel vierkant, maar zijn nog geen foto’s van. We hebben ook van dit ontwerp de gebaksbordjes. Die zijn uiteraard kleiner dan deze, maar zelfde ontwerp.

 

 

3. Kom (13 cm) € 19,90

Dit was heel moeilijk, omdat ze heel veel soorten hadden. Ook wilde we een goed formaat. We zijn er nog niet helemaal tevreden over, omdat het wat weinig inhoud heeft voor de soep. Alleen voor nu is het een prachtige aanwinst. Deze zullen we aan het begin gebruiken voor soep, kwark, etc. De kommen zijn gekocht in de outlet.

 

4. Suikerpot € 32,90 

Ik was hier meteen verliefd op, meteen. Wat zal dit mooi staan samen met de melkkan (nog op de verlanglijst). Zo mooi vormgegeven! Deze deden we onszelf met een beetje korting cadeau bij de Bijenkorf. Gewoon omdat het kon.

 

 5. Serveerschaaltje (8 cm) € 9,90 + serveerschaal (14 cm) € 9,90

Onze valkuil zijn schaaltjes. Niet normaal, toen we gingen inventariseren bleven de verschillende schaaltjes maar komen. We geneerde ons nogal.. Aangezien we al redelijk decadent zijn met Villeroy & Boch. De kleintjes zijn voor dipjes of van die nootjes voor bij een borrel. De grotere zullen voor chips zijn, tapas, etc.

 

6. Doosje € 29,90

 

Nu mag je me ouderwets noemen, maar echt, ik vind dit zo leuk! Op internet noemen ze het simpelweg een doosje, maar ik vind het echt een bonbons doosje. Prachtig toch om snoepjes of chocolade in te bewaren!

 

 

Je mag me decadent vinden, maar sommige dingen mogen van mij gewoon een investering zijn. Servies mag van mij een investering zijn, want je geniet er elke dag van als je het goed doet. Keur in andere merken af? Totaal niet. Wij hebben ook longdrinkglazen van 1 euro per stuk die we veel zullen gebruiken en een karaf van 1 euro 50.

Vind me decadent, maar zeg nou zelf, mooi hè? Dat New Wave…

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.