Jeans voor dummies

Het was een lange tocht

Er was altijd één ding wat ik met winkelen nooit leuk vond en dat was broeken passen. Niets was erger dan in een overbelicht pashokje te staan met net even te lange beenharen en een broek die niet eens over je kuiten komt. Al doende leert men. Graag wil ik mijn tips met jullie delen, om de zoektocht iets makkelijker te maken.

Sorry, je komt er niet onderuit, maar het is in eerste instantie echt een kwestie van passen, passen en nog eens passen. Al heel snel werd ik als jong volwassene nogal gefrustreerd bij de Vero Moda, Only,  H&M, etc. Waarom? Aan elke broek die ik paste, klopte er iets niet. Veelal zat het om mijn benen perfect, maar aan de achterkant had ik bij de band van de broek een gapend gat. Great. Dit probleem kreeg ik vooral toen de ‘ik word volwassen kilo’s’ eraan kwamen en mijn vormen gingen veranderen. Dan was het ook nog eens zo, dat de pasvorm van een broek blijkbaar elke maand veranderde. Ik kon namelijk nooit en nooit dezelfde broek een maand later nog een keer kopen zonder dat de pasvorm anders leek.

En toen

Ik besloot om te gaan investeren in mijn broeken. Dat eeuwige gevecht kwam me de keel uit. Zo besloot ik om broeken te gaan kopen in de duurdere winkel(s). Zo kwam ik snel uit bij G-sus. Al ruim een jaar of drie koop ik daar met veel plezier mijn broeken. The Celcia (slim fit) is een fijne broek die met passen goed zit, een maat kleiner te klein is, maar uiteindelijk niet meer helemaal strak zit door het uitlopen. Ik ben nog steeds blij met beide broeken en draag ze erg graag. Zo heb ik ook The Cherry wat een skinny fit heeft en wat hoger zit dan The Celcia, althans bij mij. Op deze drie broeken heb ik meerdere varianten gekocht en met veel plezier gedragen.

Vervolgens wilde ik meer dan alleen jeans dragen en zocht naar leuke varianten. Zo kwam ik terecht bij SuperTrash in Bataviastad waar ik met veel plezier twee broeken kocht. Deze waren met een print. Jammer genoeg draag ik ze te weinig, omdat ze met dragen afzakken en daardoor laag zitten. Wel ontzettend leuke prints!

Dan heb ik ook nog een poging gedaan bij Pepe Jeans. Alleen die verschillen ontzettend van het moment van kopen tot het moment van vaker dragen. Persoonlijk geen fan meer, want ze lopen echt ontzettend uit en hier was ik niet voor gewaarschuwd. Ik weet dat jeans altijd uitlopen, maar niet zo erg.

Als laatste, G-star Raw. Ik ben om, maar dan ook echt om. Ik koop deze broeken alleen in de uitverkoop of in de outlet, want anders vind ik ze te duur. Het is oprecht een investering, maar wel een goede investering. In de winkel in Haarlem werd ik ontzetten goed geholpen en serieus genomen. Ze luisterde ontzettend goed naar wat ik wilde en adviseerde goed. Ik was het zat dat mijn skinny jeans, na een dag dragen niet meer skinny waren. Ze begreep mij volkomen en ik ging naar huis met twee broeken. Daarna kocht ik in Amsterdam een derde broek en gisteren (zaterdag 13 mei) in Bataviastad mijn vierde broek. Ik ben echt ontzettend enthousiast en tevreden. Ik ben met name enthousiast over de Dadin 3d. Het is een model waar je aan moet wennen, omdat het een laag kruis heeft, maar wel een strakke pijp. Met stylen moet je ook opletten dat je lange tops erop draagt en niet te vrouwelijk. Deze kocht ik 3 maten kleiner dan gewoonlijk en past perfect. De 5620 High Skinny is ook heerlijk. De 3301 is een super skinny fit en een standaard jeans, maar met een ultra high waist. Ik ben fan!

De tips

Goed, zoals ik al eerder zei, is het een kwestie van passen en proberen wat je fijn vindt zitten. Ik ken mensen die zweren bij de broeken bij de H&M en zitten bij hun dan ook perfect. Zoek voor jezelf een merk wat bij je past en goed zit. Denk erom dat klassieke jeans altijd één hele maat uitlopen. Wanneer er een coat op zit, is dit vaak niet het geval. Informeer hier naar, want de verkopers (bij G-star in ieder geval), weten veelal waar je bij welke broek op moet letten. Probeer er altijd in te zitten, want dan weet je of de broek afzakt of niet. Dan, de belangrijkste tip, was je broeken zo min mogelijk! Er zijn zeker jeans freaks die hun jeans nooit wassen, maar in de vriezer stoppen. Wil je ze toch wassen? Zet de broek eerst in koud water met azijn voor een nacht. Dit is met name voor het kleur behoud. Was de broek vervolgens op een zo laag mogelijke temperatuur en binnenste buiten! Ritsen en knopen dicht verhinderen het beschadigen van de jeans.

p.s. De links zijn niet naar de broeken die ik heb, aangezien ik deze allemaal in de uitverkoop heb gekocht en ze niet meer te koop zijn.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.