MAC Look in a Box: Blazing Haute

Mijn probleem met lipsticks is best groot. Ik wil er graag veel, maar ik gebruik het te weinig. Dus de vele lipsticks komen niet snel op en er zit ook nog eens een houdbaarheidsdatum aan. Tegenwoordig heeft MAC een manier gevonden om ons een beetje met het probleem te helpen. Althans, het helpt mij. MAC komt steeds meer met mini’s op de markt voor een fijne prijs. Hoe leuk is dat! Na veel afwegingen en recensies heb ik gekozen om voor de collectie Blazing Haute te gaan. Deze box is te koop voor 35 euro en er zitten vijf (1,8 g) lipsticks in met verschillende finishes.

Het totaalpakket

 

De box had ik besteld op de site van MAC. Het duurt dan wel even voordat het aankomt, want het komt uit Duitsland vandaan. De box kwam aan in een matte zwarte box en met een sample. Ik vind het enorm fijn wanneer de huls een indicatie geeft van de kleur in de huls. Je kan dan makkelijker zien welke kleur je te pakken heb. Ik ben namelijk nog steeds aan het overwegen om mijn doppen van de MAC lipsticks te vervangen voor doorzichtige… Enfin. Het zijn vijf lipsticks. Er zit één lustre in, twee matte en twee cremesheen. Hier onder kan je de swatches zien. Van links naar rechts: Sunblessed (cremesheen), Warme Welcome (lustre), Ablaze (mat), Hot and Humid (cremesheen) en Blazing Haute (mat).

 

Sunblessed

Eigenlijk ben ik geen fan van cremesheen lipsticks, want ik heb graag wat meer dekking. Daarentegen vind ik dit wel een hele mooie kleur. Op de eerste foto (met de meerdere swatches) lijkt de lipstick wat warmer. Op deze foto lijkt het een roze met een koude ondertoon. Het is de middenweg die waar is. De kleur varieert erg in het type licht en zal er ook op de lippen weer anders uit zien. Kortom, het is een warme perzik roze. Een mooie kleur voor de zomer of in de lente. Ik zal deze voorlopig niet zo snel uit mijn la pakken.

Warm Welcome

Na dit stukje vraag je je sowieso af, waarom heeft ze deze box gekocht? Nou, serieus, voor de drie kleuren die hierna komen. In elke kit zaten er twee lipsticks waar ik niet dol op wat, maar ik vond de prijs mooi genoeg om de set te kopen. Dus, warm Welcome is een lipstick met een lustre finish. Het is bijna vergelijkbaar met een tinted lip balm. Het is een warme nude kleur die mij enorm doet denken aan vroeger. ‘Mag ik jouw huidskleur voor mijn tekening?’ Dan moet ik aan deze kleur denken. Tegenwoordig ben ik er natuurlijk van bewust hoeveel tinten huidskleuren er zijn.

Ablaze

Wat een prachtige kleur. Je ziet duidelijk dat het iets weg heeft van een roodtint, maar het lijkt meer op een abrikoos kleur. Er zit namelijk een hele warme oranje ondertoon in. Het is zeker geen perzik, want daar is het te rood voor. Dit is een kleur die ik met veel plezier zou dragen op een mooie lente of zomerdag. Een prachtige finish en een kleur die ik nog niet eerder tegen ben gekomen of in mijn collectie zat. Een mooie aanwinst.

 

Hot and Humid

Van dit soort kleuren krijg ik zin en de mooie herfstdagen. Wandelen door het bos, tussen al die prachtig gekleurde blaadjes en dan met deze kleur lipstick. Het is duidelijk te zien dat het een cremesheen is. Ik zou deze kleur dragen met een lipliner die net even donkerder is dan mijn lippen. Samen met Hot and Humid, denk ik een prachtige herfst combinatie.

Blazing Haute

Oef! Een enorm pittige rode lipstick. Deze kleur deed mij enorm denken aan de kleur van een tomaat. Het heeft namelijk een fel oranje ondertoon. Het is wel even proberen of deze lipkleur bij jouw teint past, want deze kleur is zeker niet voor iedereen weggelegd.

Is de box de moeite waard? Uiteindelijk zal ik er minderen kleuren uit gaan gebruiken dan ik had verwacht. Uiteindelijk ziet het er naar uit dat ik de twee mat kleuren het mooiste vind en ik de andere kleuren niet snel zal pakken. Dit heeft er zeker voor gezorgd dat ik de andere box, Just Chillin’, nog niet heb gekocht. Wel ben ik super enthousiast over de, Mini Idols set, omdat daar de favorieten MAC lipsticks in zitten. Next problem: vier van de vijf lipsticks heb ik al full size.

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.