Miss Dior

Mijn eerste echte luxe parfum kocht ik op mijn zeventiende, bij de ICI Paris en het was van Dior. Het moment was magisch, want ik had eindelijk iets van een designer in mijn handen, dat ik zo waar kon betalen. De geur is mij altijd bijgebleven, van Miss Dior. Het strikje was nog van zilverkleurig plastic. Jaren heeft deze parfum nog in mijn kast gestaan, totdat mijn moeder zei: ‘Je ruikt naar schraal bier.’ De eerste de beste keer dat ik toen in een parfumerie stond, rook ik aan een gloednieuwe flacon en inderdaad, mijn geur was niet meer zoals het was. Om mijn herinnering levend te houden, kocht ik de vernieuwde geur, Miss Dior.

Miss Dior Eau de Parfum

Het is oprecht een klassieke geur. Ik wil niet zeggen dat het in het rijtje thuis hoor van Chanel 5, maar het komt er wel in de buurt. Momenteel is Natalie Portman het prachtige gezicht van Miss Dior en straalt ze in hun nieuwe campagne met een fantastische twilly in haar haar.

Een klein stukje geschiedenis

Van de site van Dior zelf: In 1947 werd Miss Dior geboren uit een wilde impuls waarin het dringende verlangen werd gevoeld om het leven van vrouwen opnieuw te betoveren. Hun ogen opnieuw te openen voor de sprankelende kleuren van liefde. Na een sombere periode was dit geurspoor destijds synoniem voor een nieuw moment van geluk, poëzie en harmonie voor Christian Dior. Miss Dior intrigeert, prikkelt en nodigt ons uit om de liefde en al het moois in de wereld te bewonderen.

De huidige geur

De geur is inderdaad vernieuwd. De nieuwe geur: In navolging van haar inspirerende karakter, is de nieuwe Miss Dior geur als een olfactorische “millefiori”. De centifoliaroos, met honingzoete en peperachtige geurnoten, beheerst een heerlijk romig, fluweelachtig hart. De geur is subtiel verrijkt met noten van frisse lelietjes-van-dalen, een Pioenroos akkoord gecombineerd met een noot van abrikozen en een poederachtige noot van iris. Miss Dior is opgebouwd rondom een elegant en opvallend bloemenboeket. Als een ‘millefiori’, die ontelbare bloemen in eindeloze kleuren lijkt te dragen. In de basis omhullen lichte noten van zacht hout de compositie.

Miss Dior Eau de Parfum, 30 ml, € 63,56 , via de Douglas

Miss Dior Hair Mist

Dit soort product kwam ik tegen via een vriendin. Zij kocht een haarparfum bij de Bijenkorf en ik was gefascineerd. De meeste luxury merken hebben dus blijkbaar van hun bekendste geuren, ook een variant speciaal voor het haar. Om dit eens te proberen vroeg ik het voor Valentijn. Sindsdien vind ik het heerlijk om mijn haar onder te dompelen in, hair mist. De geur blijft nu heel lang hangen en ik spuit er niet hele schadelijke producten in.

Wat zegt Dior? Het haar parfumeren is een delicaat maar veelzeggend gebaar. Het eeuwenoude ritueel is een blijk van mysterieuze vrouwelijkheid. Miss Dior presenteert een nieuwe geparfumeerde spray voor het haar die de verleidelijke elegantie van het parfum accentueert. Miss Dior Hair Mist is een intense geur die geen afbreuk doet aan de frisheid van het haar. De formule met actieve bestanddelen geeft het haar een sensuele geur.

Miss Dior Hair Mist, 30 ml, €41,37 , via de Douglas

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.