Nieuw! MAC Art Library It’s Designer

Mijn liefde voor MAC is groot. Er zijn veel producten van het merk die ik dagelijks gebruik en ook echt niet meer zonder zou kunnen. De lipsticks van MAC vind ik echt fantastisch en hun kwasten zijn ook heerlijk in gebruik. Hun oogschaduws zijn veelal ook goed, maar alleen de prijs houdt mij veelal tegen. Vooral hun paletten zijn in vergelijking met andere merken nogal duur. Bij Too Faced heb je een Chocolate palette voor een 50 euro en daar zitten dan gemiddeld 16 kleuren in. Bij MAC kostte een palette met 15 kleuren wel bijna 120 euro. In mijn ogen niet helemaal in verhouding en het ook niet echt waard. Tot mijn verbazing kwamen ze uit met een nieuwe collectie, Art library, met betaalbare oogschaduw paletten met 12 kleuren. Kijk, ze gaan meedoen. Eens kijken of ze de kwaliteit hebben weten te waarborgen.

De verpakking

Gelukkig is het wel de strakke verpakking van MAC die we zijn gewend. Aan de buitenkant is duidelijk te zien wat voor kleuren er in het palette zitten. Dit is de meest gekleurde van de drie en daarom ook de meest spannende. Hebben ze de kleuren gepigmenteerd weten te maken of is het een tegenvaller? Het palette zelf is in ieder geval van een stevig zwart plastic, met een gladde afwerking.

De inhoud

De inhoud van It’s Designer

Op mijn blog is niet te zien dat ik enthousiast gebruik maak van knallende kleuren, maar het is in ieder geval wel te zien dat ik graag gekleurde paletten koop. Ik wilde enorm graag deze van MAC proberen. Geel en oranje is enorm lastig te maken, de matte variant. Mijn verwachtingen waren hoog.

Chrome Yellow, My Kid Could Make That, Bright Pink en Can’t Afford This

Zoals is te zien, zijn ze alle vier mat. Is het wat ik er van had verwacht? Om eerlijk te zijn niet. Ze voelen droog aan en de kleur moet je echt opbouwen. Bouw je op? Dan komt de wauw kleur zeker tevoorschijn.

If It Ain’t Baroque, It’s Designer, Starry Night en Darkroom


Van deze rij werd ik al een stuk enthousiaster. Het zijn duidelijk zachtere oogschaduws. Op de site worden het oogschaduws genoemd met een Frost finish. De ene lijkt wel een duo-chrome en de ander lijkt een echte shimmer. Vooral Starry Night lijkt wel een duo-chrome. If Ain’t Baroque lijkt meer een topper. Ze voelen beter aan dan de matte kleuren.

High Concept, Gallerina, Triennial Wave en Carbon

Goed, ik kreeg die mat zwart echt niet goed. Dat was echt geen succes. Ik ben wel fan van Triennial Wave, deze kwaliteit mat had ik van de andere matte kleuren ook verwacht.


Het is geen slecht palette, maar ik ben ook niet enorm onder de indruk. Ik denk dat het zaak is om geduld te hebben en goed op te bouwen. De matte oogschaduws vind ik te droog en had ik graag anders gezien. AL besef ik mij wel dat dit moeilijke kleuren om te maken. Ik ben blij dat MAC bezig is om toegankelijkere prijzen te maken voor paletten

MAC Art Library It’s Designer is nog via verschillende sites te koop voor 45 euro.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.