Ontmoet Loki en Freya

Daar zijn ze dan, onze katten. Ik wilde ze al veel langer voorstellen en ik wilde ook al veel langer weer wat schrijven. Maar hè, het leven gebeurd soms. Op deze foto waren ze bijna 13 weken en mochten ze bijna naar ons komen. Op 5 augustus 2019 zijn ze geboren en op 2 november 2019 werden we ouders. Nu zijn ze al weer een half jaar oud!

Bengalen

Al snel wisten Jesse en ik, we willen huisdieren. Alleen we wilde pas huisdieren na een jaar samenwonen. Langzaam kwamen we uit op katten, want we werken allebei nog fulltime en zijn daarom te lang weg voor een hond. Een vogel, megh, en knaagdieren zijn eh, spannend. Als je een gemene heb, ben je de sjaak. Dus, katten.
Tegenover ons woonde vrienden van Jesse en ze zijn ook Bengalen fokkers. Jesse kwam binnen, was verkocht. Ik moest ook zo snel mogelijk heen en was toen ook verkocht.

Een keuze maken

Een paar weken na de geboorte verwacht de fokker dat je een keuze komt maken. Zodat de fokker weet voor welke katten ze nog een eigenaar moet zoeken. Wij mochten als eerste kiezen. Onze voorkeur ging uit naar een mannetje en een vrouwtje. We vonden daarnaast ook belangrijk dat het twee katten waren die elkaar al opzochten. Al snel werden we verliefd op Bruin (kitten met een bruin bandje), een mannetje. Het vrouwtje vonden we lastig, maar wilde uiteindelijk Paars. Waarom? Bruin kwam ons opzoeken en op schoot liggen. Paars vond bruin erg gezellig en speelde ook graag met ons als we op bezoek kwamen.

Eindelijk!

Na 13 weken was het dan eindelijk zo ver (begin november 2019), ze mochten bij ons komen wonen. Alles hadden we al voor ze in huis, eten, bakjes, kattenbakken, reismanden, mega krabpaal, speeltjes, kleinere krabpaal, veel te duren CatCubes, etc. Wat waren ze nog klein en wat waren ze nieuwsgierig. Binnen een uur hadden ze de hele woonkamer ontdekt en zaten ze lekker bij ons op de bank bij te komen van alle indrukken.
Loki en Freya, welkom, wat fijn dat jullie er zijn.

Er volgt snel meer!

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.