Prove them wrong

Voor iedereen die niet in mij geloofde

Basisschool

Volgens een aantal leerkrachten bemoeide ik me te veel met mijn buren. Volgens een aantal leerkrachten kon ik het werk niet alleen. Volgens een aantal leerkrachten was ik niet geschikt voor de HAVO. Ik was niet zelfstandig genoeg. Volgens een aantal klasgenootjes was ik stom. Ik deed mijn eigen ding en dat was helemaal niet acceptabel. Volgens een aantal klasgenootjes mochten zij dingen wel en dezelfde dingen ik niet. Daar was ik het niet meer eens. Een aantal klasgenootjes vonden het daardoor nodig om mij dwars te zitten.

Deze is voor jullie. Ik heb de HAVO in één keer met succes afgerond. Was ik een hoogvlieger? Nee, ik had te weinig discipline om echt te leren, ik had te weinig discipline om te leren zodat ik achten haalde. Ik was veel liever bezig met andere dingen. I made it, wel vijf jaar lang. Frans was niet mijn ding, maar voor de rest haalde ik voldoende. Ik werkte liever alleen, want dan was ik niet afhankelijk van andere. Wacht, ik kon het toch niet alleen? Dit is voor jullie, voor degene die niet wilde dat ik mijn eigen ding deed, maar ik nog steeds doe. Deze is voor jullie.

Middelbare school

Deze is met name voor de leerkracht die het nodig vond om mij te kleineren en dwars te zitten. Weet je? Wat ik kon, kon hij ook. Ik wisselde van klas binnen een maand. Toen was je ineens een stuk milder, was het allemaal een stuk minder erg en zat het allemaal in mijn hoofd. Ik kreeg je alleen voor geschiedenis. Je deed er alles aan om mij te laten zakken. Fuck it. Ik vroeg een second opinion aan met een mondeling. ‘Ik twijfel tussen de 6 en 7,5,’ zei je tegen de tweede assessor. ‘Zeker een 7,5,’ antwoordde de assessor met een blik of je wel gezond was. Met tentamens zorgde ik dat je niet om mij heen kon, ik haalde dikke voldoendes, keer op keer. You were wrong.

Tussenjaar

DIE GAAT NOOIT MEER NAAR SCHOOL.
DIE GAAT ECHT NIET MEER STUDEREN.
DIE GAAT NOOIT MEER WEG BIJ VAN VESSEM.
IK ZOU MIJN DOCHTER NOOIT ALLEEN NAAR AUSTRALIE STUREN.
KRIJGT ZE NOU NOOIT EEN VRIEND?

Ik schreef me in voor de Pabo, begon aan de Pabo en studeerde af aan de Pabo.
Ik ging dus weer studeren.
Na minder dan een jaar nam in ontslag bij Van Vessem,
om naar Australië te gaan, met een vriendin.
Ik kreeg zo waar een vriend.

Studeren

Dit duurde uiteraard wat langer dan zou moeten. Het duurde wel zeven jaar, maar hé, ik heb mijn diploma gehaald en heb daarnaast een cv waar je U tegen kan zeggen. Ik heb veel werkervaring op mogen doen en talloze stages mogen lopen op verschillende plekken. Dat werkt toch ook in een zekere zin in je voordeel. Volgens vele zou ik nooit afstuderen, volgens een aantal leerkrachten hoorde ik ook niet thuis voor de klas. Volgens een mentor (juf) hoorde ik niet thuis voor de klas en had ik geen idee waar ik nu eigenlijk mee bezig was.

Op dit moment werk ik fulltime, voor twee klassen, zijn mijn collega’s en de ouders zeer tevreden (al geloof ik dat zelf ook amper) en heb ik een fantastische relatie. Er staan meerdere tripjes op de planning en het lijkt alsof alles eindelijk loopt. Betekend dit dat alles perfect is? Zeker niet, ik heb ook gewoon slapeloze nachten wanneer ik in de stress zit en soms wil ik mijn bed ook niet uit, maar…

Go for it, prove them wrong.

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.