Swimwear mania: Shein

Overal hoorde ik over Shein en las ik over Shein. Op een avond besloot ik eens te kijken wat de buzz was over Shein. Onder het scrollen viel ik van de ene verbazing in de ander. Ik vergeleek het uiteindelijk met de alie-express, maar dan met het accent op kleding. Natuurlijk vielen ook de prijzen op, 12 euro voor een bikini is bijna duur. Ook viel mij de modellen op… Trek zelf maar de conclusie waarom. Soms moest ik ook gieren om de bikini’s die ik tegen kwam en vroeg ik mezelf af wie dat zou dragen.

Uiteindelijk besloot ik om een bestelling te doen voor bikini’s. De trend is nu, mini-bikini, alleen ik wilde eerst (goedkoop) weten hoe mini ik op mijn bijna 30e nog kon hebben. Ondertussen ben ik drie bestellingen verder, 14 bikini’s en ongeveer 100 euro. Hoe blij ben ik en was het die 100 euro uiteindelijk waard?

Voor als het je was ontgaan, ik ben dol op bikini’s.

Mijn Shein tips

Mijn tips betreffen het voor nu, voor de bikini’s. De eerste twee bestellingen ging om 8 bikini’s, van verschillende soorten, prijzen, maar geen maten. Alles bestelde ik in S (36). Wat heb ik nu geleerd? Bikini’s die ik niet zelfs aan kan passen (lees strikjes), zijn voor mij een risico betreft de maat. Het is echt gokken of het broekje met S niet te groot is en het topje te klein. Dus de laatste bestelling (6 bikini’) kocht ik alle bikini’s in de sale en de meeste waren aan te passen d.m.v. strikjes EN in maat M (38). Aangezien ik het wel fijn vind dat ik nog wat bedekking.
Samengevat, koop een maat groter als je wat meer bedekking wil en koop bikini’s die te strikken zijn. Daarnaast, probeer bikini’s te kopen die gekleurd gevoerd zijn en niet wit.

Bestelling 1

Als eerste, ik heb de namen niet verzonnen en ten tweede, de foto’s komen van Shein zelf. Daarnaast zijn de bovenstaande modellen precies wat ik wilde proberen. Helaas was Sexy Luipaard in maat S te klein. Mijn boobies paste er niet in en het broekje liet mij te veel zien. Jammer, wat ik vind de print nog steeds heel mooi. Ruches in blauw, heb ik ondertussen gedragen. De pasvorm is prima, maar omdat hij voor mij op het randje is, zie je dus soms de witte binnenvoering. Dat vind ik echt jammer. De rode Ruches Bandeau is rood gevoerd, waardoor ik dat probleem niet heb. Prima pasvorm, maar wel een mini-broekje die veel van je billen laat zien. Alle drie de bikini’s had ik besteld in maat S.

Deze twee bandeau bikini’s had ik erbij besteld, puur vanwege de print en ook de prijs. Jammer genoeg zijn beide net niet goed. Van de full-print zijn beide stuks net te groot, waardoor ik vaak moet heisen. Bij de Boho paisley is vooral het topje niet geschikt voor mijn maat borsten. Ik moet wel zeggen dat de kwaliteit van deze bikini echt goed aanvoelde. Zoals je kan zien is hij van binnen gevoerd met dezelfde print. Dat zie je bij Shein echt weinig.

Bestelling 2 bij Shein

Dit waren drie bijzondere bikini’s. De Tropische bikini was betreft maat goed, alleen er was wel wat under-boob te zien en ik weet niet of dat voor mij is weg gelegd. De uitgeknipte Luipaard kon voor die paar euro meteen weggegooid, want het topje bedekte net aan mijn tepels… Het broekje was gewoonweg ook te klein. De Sexy Luipaard was bijzonder, maar zat betreft de maat goed. Al was het broekje wel wat aan de grote kant.

Bestelling 3 bij Shein

Ik verklap het maar direct, dit was de beste bestelling tot nu toe. Bij geen enkele bikini had ik mijn bedenkingen of heb ik terug willen sturen. Hoe komt dat? Ik had veelal een maat groter besteld (M) en gekozen voor verstelbare bikini’s. De Boho Bloemen en de Elegant Grafisch zijn eigenlijk je simpele triangel bikini’s. Aangezien het de goede maat was, zaten ze mooi. Ik was ook echt enthousiast over de prints. De Elegant Grafisch is helemaal mooi als je wat bruiner bent.
De casual Bloemen besteld in de maat S, vanwege het topje. Dit was een goede keuze, want hij zat goed en was weer eens wat anders dan de standaard bikini.

Dan het laatste drietal. De Vrolijke Bloemetjes set, za verbazingwekkend goed. Het was gokken voor het broekje, wat vaak is M te groot wanneer ik niet kan stellen. Aan het achterkant van het topje kan je de bandjes stellen! Dat is echt een groot pluspunt. De Boho Tropische bikini, is een bikini die ik niet aan ga doen als ik mensen tegen kan komen die ik ken. Het topje is namelijk enorm push-up, bijna tegen het overdreven aan. De gele kleur is echt mooi als je wat bruiner bent. De laatste bikini, was ondanks de maat, nog wel aan de kleine kant. Het model had van zichzelf al wat kleinere cups en een klein gesneden broekje. Perfect om ultiem te bruinen in de tuin, zonder publiek.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.