Toch weer naar school?!

Ik dacht dat ik voorlopig niet meer naar school zou gaan

In het onderwijs heb je ook met je directeur of teamleider functioneringsgesprekken. Deze zijn dan onder andere gebaseerd op bezoeken in de klas en een eigen ingevuld formulier. Ook heb je ontwikkelingsgesprekken. Deze gesprekken gaan niet zo zeer over je functioneren, maar is een open gesprek over hoe jij het nu op school vindt gaan, wat je van de huidige visie vindt, of je tegen dingen aanloopt, wat zijn je scholing wensen, wensen voor de toekomst, etc. In dit gesprek kan je met name als leerkracht best veel kwijt wanneer er dingen zijn die je dwars zitten of die je anders wil. Uiteraard heb ik deze gesprekken ook gevoerd en had ik een duidelijke idee over mijn loopbaan.

Daar gaan we weer

Na veel overleg komt mijn idee over mijn loopbaan in een stroomversnelling. Door het vrij snelle afscheid van de huidige Interne Begeleider, komt er vrij snel een plek open als Internet Begeleider. Laat dat nou net een functie zijn die ik ambieer. Het was wel een functie die ik wel zo een vijf jaar later had willen vervullen. Allen voor met name de school zou het beter zijn als het eerder gebeurd, omdat ik dan langzaam ingewerkt kan worden en ze hoeven geen externe vacature open te zetten. Voor mij betekend het een betaalde opleiding tot een hogere functie en baangarantie. Hoe fijn is dat! Ja, het komt eerder dan ik wilde, maar het is denk ik geen kans om voorbij te laten gaan.

Wat nu?

Opleiding kiezen, waar en hoe. Dat was geen moeilijke keuze, want veel opties zijn er niet. Ja, ik wilde niet meer naar InHolland. Dat brengt namelijk niet echt goede herinneringen omhoog, maar dit zal geen PABO zijn. Het is een tweejarige opleiding die naast het werk uitgevoerd kan worden. De colleges vinden op de maandagavond plaats, zodat ik op de dinsdag (wanneer ik vrij ben) eventueel aan de verwerking kan werken. Jammer genoeg moet ik er wel mijn dansen voor opgeven en wordt de maandag een lange dag, maar ik denk dat het de werkdruk niet hoger maakt. Alleen de ´schoollast´ komt er dan bij. Het komende schooljaar zal ik nog vier dagen voor de klas blijven staan en soms een dag ´extra´ vrij om te werken aan mijn verslagen. Het jaar erop zal ik al langzaam wat taken overnemen om te wennen en vragen te kunnen stellen aan de huidige IB´er.

Roos, moet je dat nu wel doen?

Ja, ik sta er achter. Natuurlijk heb ik meerdere gedachten en had ik heel duidelijk gezegd voorlopig niet meer naar school te willen. Ik vind het alleen een kans die ik niet kan laten liggen en, hey, ik ben nog jong en misschien is dat ook wel weer een groot voordeel. Het is spannend, want ik kan nog een verlenging niet aan (dus er langer dan twee jaar over doen) en mijn scriptie ervaring was niet echt heel positief. Alleen de rest vond ik nooit erg. Ook begin ik nu niet met een valse start en heb ik geen reden tot achterlopen. Het is denk ik ook de instelling. Ik wil dit en ik ga ervoor. Lever alles op tijd in (en denk niet, dat komt de volgende periode voor) en hou mij oprecht aan de planning. Het is ook de manier om uiteindelijk niet meer voor de klas te staan. Ik vind het erg leuk, maar wel intens.

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rond de opleiding. Hoe ervaar ik het naast mijn baan en hoe is een opleiding in de avond?

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.