Too Faced Then & Now Palette

Wat een fantastische verpakking. Even serieus. Meer wil je toch niet van een make-up palette? Het is roze, het glittert en heeft gouden letters. Maak kennis met het Too Faced Then & Now palette. een palet die is uitgebracht om het 20 jarige bestaan van Too Faced te vieren. Ze hebben tien kleuren weer terug gebracht uit die tijd en daaronder tien nieuwe kleuren uit deze tijd. Om hun jubileum te vieren hebben ze ook speciale glitterende lipsticks uit gebracht. Dit palette is te koop via de Douglas en ook in de winkels waar ze een Too Faced counter hebben. Mijn exemplaar komt uit de winkel op Utrecht station! Dit palette kost 55 euro en is limited edition.

De verpakking

 

Zoals je wel kon merken, ik ben enthousiast. Het gilt gewoon; koop mij! Op de voorkant staat het logo van 20 jaar geleden en het logo van nu. De gouden 3d letters geven het logo van voorheen weer. Ook al is de glitterende kartonnen verpakking fantastisch, ik had het fijner gevonden als het geen ‘ruwe’ glitters waren. Dat het een gladde glitterende verpakking is. Wanneer je het palette openmaakt, verschijnt er een redelijke spiegel en een gouden kleur waar de oogschaduws in liggen. Weet trouwens wel dat het palette groot is. Anderhalf keer de bekende metalen paletten. De bovenste rij oogschaduws zijn de tien ‘originals’. De onderste rij zijn de tien nieuwe kleuren. Wordt je al enthousiast? Nu maar eens kijken wat de swatches doen.

De eerste tien kleuren

 

Voor het gemak heb ik het palette in vieren gedeeld. Op de foto zal je de linker- of de rechterkant zien van het palette. Ik swatch dan eerst de ‘oude’ kleuren en daarna de nieuwe kleuren. We gaan beginnen met de kleuren: Twinkie, Pixie Dust, Dirt Bag, Rizzo en Zsa Zsa. Twinkie is niet slecht, maar heel fijn werken zit er met de kleur niet in. Met een natte kwast werkt het al wat beter. Ik ben erg te spreken over de twee bruin tinten. De ene is een koele tint en de andere een warme. Buiten dat, liggen ze in mijn ogen best wel dicht bij elkaar. Pigmentatie is goed! Zsa Zsa, een stroeve oogschaduw met weinig pigmentatie.

Dan gaan we naar de rij met de tinten van nu! Dat betekend formules en kleuren van nu. De limited edition palettes van Too Faced laten nog wel eens te wensen over, dus ben erg benieuwd naar de kwaliteit. Van links naar rechts; Glitter Donut, Lost Boys, NSFW, Gretchen en Reality Star. Je merkt direct dat dit moderne formules zijn. Wat ik meteen wil zeggen, de glitter oogschaduws van Too Faced (net als Huda Beauty) kan je het beste aanbrengen met je vinger of een natte (Fix+) kwast. Je krijgt dan het verwachte resultaat en de minste fall out. Gebruik je de oogschaduw droog, dan is het brokkelig en lastig werken. Buiten dit, zijn Lost Boys, NSFW en Reality Star goed gepigmenteerd en werken fijn met een natte kwast. Ik was niet blij met Gretchen, het voelde als een stroeve mat en was lastig werkbaar. Jammer, want dit is een goede basiskleur.

De tweede tien kleuren

 

We beginnen weer met de oude tinten. Van links naar rechts; Temper Temper, Trixie, Villain, Ice Queen en Ooh and Ahh. Om eerlijk te zijn was ik heel erg verbaasd over deze swatches, want ze voelde enorm fijn aan en ook mooie kleuren. Alleen het zwarte deel van de split pan was niet fijn. Slechte pigmentatie en ook weer stroef. Ice Queen heeft een enorme pay off en Temper Temper vind ik de mooiste kleur uit deze rij.

 Jullie weten mijn liefde voor Too Faced, alleen met deze laatste rij swatches, kon ik niet zoveel. De matte kleur, Gigi, was ook weer stroef. En de rechter kant van Ooh La La is nauwelijks te zien (kan met mijn huiskleur te maken hebben). Van Chill Out had ik meer BAM verwacht en ik ben niet echt fan van de kleur van de glitters. Geen super slechte rij kleuren, maar ik ben er ook niet helemaal weg van.

 

Tot slot

Is dit palette een must have? Wanneer je een collectors item wil, zeker. Wil je een fijn en goed samengesteld palette? Dan weet ik niet of deze voor jou is. Ik moet dit palette zeker naast een andere gebruiken. Ik vind namelijk de basiskleuren (Gretchen en Gigi) niet fijn werken. Verder zitten er ook weinig kleuren in die een duidelijke samenhang hebben. Ik had graag meer matte kleuren gezien en samenhang. De verpakking is echt spot on en veel van de metallic kleuren zal ik zeker in looks gaan verwerken.

Too Faced Then and Now Palette (22,5 g) : €  55,- via Douglas 

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.