Twee andere Urban Decay palettes

Het zijn niet de standaard Urban Decay palettes

Uiteraard bezit ik een aantal Naked paletten van Urban Decay. De originele Naked ligt in mijn stash, Naked Smoky en de Naked Heat. Dit zijn er drie uit de bekende serie. Nummer twee en drie heb ik overgeslagen. In mijn ogen lijken die namelijk te veel op elkaar. De Smoky en Heat zijn duidelijk anders in de kleuren. Buiten deze paletten om, lanceert Urban Decay regelmatig ook andere paletten. Dit zijn de paletten die je uiteindelijk veelal in de uitverkoop tegenkomt, omdat ze niet zo heel hard lopen als de Naked serie. Toch heb ik er al weer twee een hele tijd in bezit. Waarom laat ik ze je nu aan jullie zien? Ik denk dat het goed is om meer te weten over deze minder bekende paletten en of Urban Decay deze ook de moeite waard maakt.

Urban Decay XX Vice LTD Reloaded

Dit palette kwam uit in 2016 om de 20e verjaardag van Urban Decay te vieren. De meeste kleuren uit dit palette zijn al eens eerder uitgebracht en om te vieren dat ze er nog steeds, brachten ze een aantal kleuren weer uit in dit palette. Vandaar de Reloaded in de naam van het palette. Laten we eens kijken naar de verpakking. Het is gemaakt van zwart plastic, mat plastic en in het midden met paars plastic staat het logo van Urban Decay. In het licht geeft dat een erg mooi effect. Het mooiste aan dit palette is nog de sluiting. Het heeft een knop die je in moet drukken en dan komt de deksel vanzelf omhoog. Wees je hier wel van bewust! De eerste keer viel namelijk hierdoor bijna het palette uit mijn handen…

De oogschaduws

Om hun 20e verjaardag te vieren, kwamen ze met een palette waar 20 oogschaduws in zit. Het zijn vier rijen van vijf. De meeste kleuren waren al eens eerder uitgebracht, maar waren niet meer te koop. Als ik naar het palette kijk, ben ik een beetje verward. Er lijkt weinig samenhang in te zitten of een logica. Ik ben wel blij dat er wat matte kleuren in zitten die ook nog neutraal zijn. Wat zijn de kleuren? Suspend, Oil Slick, Roadstripe, Gash, Midnight Cowboy, 501, Shallow, Laced, Hot Pants, Mildew, Smog, Misdemeanor, Freakshow, Asphyxia, Acid Rain, Moonflower, UV-B, Goldmine, Twice Baked en Anonymous. Ben ik onder de indruk? Nee. Heb je dit palette niet aangeschaft, dan mis je oprecht niets. De kleuren hebben een primer nodig en een setting spray (Fix+) om een beetje te presteren. Ik vind de oogschaduws poederig, ze hebben weinig pigmentatie en ogen transparant. Mensen, ik heb mijn best gedaan met swatchen. De swatches zijn zonder Fix+ of primer. Op de eerste foto zijn een aantal kleuren gewoon nauwelijks te zien. Echt ontzettend jammer!

 

Urban Decay Full Spectrum

Ook dit palette kwam uit in vroeg 2016 (of laat 2015). Dit was het jaar waarin mijn collectie aanzienlijk begon te groeien en ik mezelf meerdere ‘luxe’ palettes gunde. Urban Decay kwam met een palette uit met allemaal heldere en felle kleuren. Roze, geel, oranje, paars en blauw. De kleuren vond ik echt prachtig! Het logo op de deksel laat ook wel een beetje zien wat je van het palette kan verwachten. Veel kleuren en knallende kleuren. Het is een bijna vierkant palette, gemaakt van zwart glimmend plastic en op de deksel zit er een streep reliëf. Een mooie stevige verpakking die luxe uitstraalt. De pans zijn rechthoekig. Iet wat lastig met grotere kwasten en swatchen. Wel een prachtig effect.

De oogschaduws

Er zitten in totaal 21 oogschaduws in het palette. Dat is niet kinderachtig! De kleuren zijn ook zeker niet kinderachtig. WAUWIE. Ik ben enthousiast! Toen ik het palette kocht, wilde ik meer opvallende oogschaduws in mijn collectie. Ik dacht, missie geslaagd. Het zijn veelal matte kleuren (met een goude glitter er doorheen!?) en glimmende kleuren. Geen hele speciale effecten wat we nu vaker tegenkomen. Wat zijn de kleuren? Alchemy, Warning, Midnight Blaze, Hundred, Minx, Delirious, Platonic, Gossip, Seize, Calavera, Hatter, Blindside, Sketch, Iced, Paranoia, Jones, Goldmine, Mean, Metamorphosis, Faded en Bump. Mijn hoop was gevestigd op Gossip, Seize, Calavera, Hatter en Blindsided. Dit zijn de felste oogschaduws van het palette. Wat viel mij op? Sommige oogschaduws zijn slecht, sommige wel okay en sommige goed. Alleen iets te weinig zijn er maar goed. Ik vind het echt jammer, want ze hadden er een mooi palette van kunnen maken die iedereen zou willen hebben wegens de pigmentatie en bijzondere kleuren. Het gekke is, wanneer ik andere reviews lees en de swatches zie, lijkt het wel een ander palette. Swatchen andere bloggers met Fix+ en primer?

Conclusie

Ik had graag aan jullie willen vertellen dat Urban Decay het met deze paletten ook goed heeft gedaan. Alleen, sorry jongens, dat hebben ze niet. Ik ben oprecht dol op de Naked paletten, de kwaliteit is fantastisch, de pigmentatie indrukwekkend en fijne paletten om mee te werken. Het zijn geen slechte paletten, maar wegens de kwaliteit en het ontbreken van nogal wat pigmentatie, zou ik ze niet aanraden. Jammer, want Urban Decay komt steeds vaker met andere paletten uit en ik heb zo niet het vertrouwen dat die van goede kwaliteit zullen zijn. Hou de reviews in de gaten en swatch goed (als het kan) in de winkel. Urban Decay heeft blijkbaar last van hit en mis.

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.