Urban Decay X Kristen Leanne: Kaleidoscope Dream Palette

Een mooi koopje!

Al een hele tijd terug had ik de gelegenheid om een lijstje mee te geven naar Dublin. Eigenlijk wilde ik niets hebben, maar er bleek een actie te zijn bij Debenhams. Dat liet ik natuurlijk niet zo maar voorbij gaan. In Nederland had ik het palette aan mij voorbij laten gaan. Ik vond hem namelijk iet wat vaag, duur en niet heel bijzonder. Toen het palette bijna voor de helft werd aangeboden, liet ik hem meenemen.

Kristen Leanne

Misschien heb ik onder een steen geleefd, maar op het moment toen de collectie uit kwam, had ik geen idee wie ze was. Ik kon wel gokken, maar ik had eerlijk nog nooit van haar gehoord. Je kan wel zeggen dat het een blogger/vlogger is met een edge. Ze heeft opvallend gekleurd haar, opvallende tattoos en piercings. Haar stijl is zeker opvallend en anders. Het is de moeite waard om haar te volgen, want ze is niet je alledaagse blogger. Door haar stijl was een samenwerking met Urban Decay niet heel gek, wan dit merk houdt wel van uitdagende en opvallende vrouwen voor hun campagnes (zoals Ruby Rose). Kristen Leanne kwam met een best uitgebreide collectie!

Kaleidoscope Palette

Waarom besloot ik toch om dit palette mee te laten nemen? Zoals ik al eerder zei, de prijs. Alleen ik was ook erg nieuwsgierig naar naar de pigmentatie en intensiteit van de kleuren LCM, TRM en Dye. In totaal heeft het palette 11 kleuren, een dubbelzijdige kwast en een spiegel aan de binnenkant van de deksel. De verpakking is van papier dat erg stevig voelt en oog. De vormgeving vind ik erg tof, de kleuren van de verpakking zijn mooi gekozen en passen bij de sfeer van het palette. De binnenkant van het palette heeft een kwallenprint! Eén van de oogschaduws heeft twee kleuren in één pan. Dat had ik nog niet in mijn collectie.

Wat zit er in?

Er zitten veel diverse kleuren in. Ik zie er niet zo snel een look in, want ik heb minimaal twee matte oogschaduws nodig om een basis te leggen en vanuit daar de look verder te ontwikkelen. Er zitten matte, metallics, holografische en glanzende oogschaduws in. (Ik ben nog steeds aan het ontdekken wanneer een oogschaduw wat is). Wanneer je naar het palette kijkt, zitten er voor mijn gevoel twee kleurthema’s in. De linker kant en de rechter kant.

De bovenste drie kleuren
Spitfire: een fel roze kleur met een paarse ondertoon, satijn glanzend.
Stay Gold: een geek/goude kleur, metallic.
Tajin: oranje, mat.

De middelste rij kleuren
LCW: blauwgroen, metallic.
TRM: marine blauw, metallic.
Leo + Brixton: groen parelmoer en parelmoer met rode ondertoon, holografisch.
Life Time: neon groen, metallic.

De laatste drie kleuren
Dye: violet, satijn glanzend.
Corona: zacht brons, metallic.
13th Floor: zwart, mat.

Swatches!

Van onder naar boven: Spitfire, Stay Gold, Tajin, LCW, TRM, Leo + Brixton, Life Time, 13th Floor, Dye en Corona. Als eerste, de pigmentatie is wat ik ervan had verwacht. Dus dat was een fijne meevaller! Jeetje wat een pigmentatie en kleur. De formules zijn ook erg fijn, zacht, boterig en anders dan we gewend zijn van Urban Decay. Bij geen enkele kleur ontdekte ik fall out. Het is geen fijn pakket om er een look mee te maken, want ik moet er een ander palette bij pakken voor een samenhangend geheel. Het zijn hele mooie kleuren om je ooglook mee af te maken. De holografische kleuren, Leo + Brixton, zijn erg bijzonder! Ik vind met name Spitfire, LCW en Dye erg mooi. Conclusie, geen must have, maar de pigmentatie is de moeite.

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.