Vertrouw je lijf

Mijn ervaring met ziekenhuizen en huisartsen is niet groot. In het ziekenhuis ben ik voor mezelf geweest om bloed te laten prikken. Bij de huisarts veelal voor achterlijke uitslag in mijn gezicht en die kleine dingen. Voorheen ging ik niet eens heen voor de plekjes in mijn gezicht, omdat die met een zalf van de Drogist ook best wel snel weg gingen en bij mijn eerste bezoek zei mijn huisarts dat Zinkzalf nog het beste zou werken. Naja, dan smeren we dat maar. Ik kan oprecht zeggen dat ik niet iemand ben die snel over pijn klaagt of snel de huisarts bel. Oh wacht, ik ben één keer meer in het ziekenhuis geweest door een acute keelontsteking, goed, twee keer naar het ziekenhuis dan. Wanneer ik hulp in schakel, dan is er ook echt wel wat aan de hand. Maar ik zal nu niet mijn hele medische geschiedenis vertellen, dat is niet echt mijn punt voor nu.

Sinds een week of twee heb ik serieuze rugklachten. Ik ben een type die het wel af wacht en het sowieso een week geeft om bij te trekken. Na een week wist ik gewoon dat het niet even een pijntje was, ik vertrouwde het gewoon niet. Mijn dansdocent van Jazz zei ook dat het de moeite waard was om bij een arts te laten zien. Dus ik mailde mijn arts voor advies en of ik langs moest komen met deze klachten. Ik kreeg terug; ‘Jammer genoeg zijn lage rugklachten veel voorkomende klachten en we verwachten niets voor je te kunnen doen. Je mag wel altijd langskomen’. Eh, okay, naja, dan niet, het zal wel weg gaan. Alleen dansdocent nummer 2 zei ook dat ik echt wel even naar de fysio mee moest. Twijfelen, twijfelen, goed, ik bel wel. De pijn werd namelijk ook niet minder. Na een intake bleek dus, mijn SI gewricht heeft een goede oplawaai gehad en dat kan nog wel even duren voordat het over gaat. Er is iets verkeerd geschoten en dat moet weer terug op de plek. Fysiotherapie één keer per week en twee keer per dag thuis oefeningen doen. Ben ik zielig? Nee hoor, iedereen heeft wel eens pijn. Is het vervelend? Zeker. Alleen ik wil jullie graag meegeven om te vertrouwen op je eigen gevoel en je eigen lijf. Jij kent jouw lijf het beste en het langste. Op die manier weet je in mijn ogen wanneer er echt iets aan de hand is.

Goed, er zijn ook zeker mensen die de huisarts bellen wanneer ze twee keer hoesten in een week en denken dat ze dood gaan. Zo moet je dan natuurlijk niet zijn, want dan ken je duidelijk je eigen lijf niet. Bij deze, aanhoudende pijn is niet gewoon en vertrouw je het niet, is het zeker de moeite waard om er naar te laten kijken!

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.