What makes you happy?

Het is makkelijk om je te concentreren op het negatieve in je leven. Hoe komt het  toch dat het makkelijker is om je te concentreren op het negatieve? Het lijkt wel alsof al het positieve normaal is en we het niet de moeite waard vinden om ons erop te concentreren. We moeten gelukkig zijn. Toch? Dat moeten we. Dus al het negatieve in ons leven moeten we over analyseren en super veel aandacht geven. Nee, we moeten ons concentreren op al het positieve om ons heen en ons ervan bewust zijn wat voor kleine positieve dingen er elke dag gebeuren.

Things that make me happy in spring or summer

Ken je dat, dat gevoel van een hele lange winter wanneer je eindelijk het gras onder te blote voeten voelt? Of het warme zand dat zich een weg zoekt tussen je tenen? Dat is heerlijk. Herinner je dat gevoel? Dat is fijn. Dat is zo fijn. Dat betekend namelijk dat de warme zomeravonden weer voor de deur staan en lange dagen. Dat is fijn, dat is zo fijn. Ken je ook die geur, die geur wanneer het regende na een aantal dagen prachtig weer? Heerlijk, echt heerlijk. Het is zo klein, maar zo fijn. Net als de zon op mijn huid, die warmte, die natuurlijke warmte die elke vierkante centimeter van mijn huid verwarmd. Bikini’s en dan al die bikini’s. Mensen wat is dat fijn. Ik heb er ook zoveel. Het is niet dat ik er graag en trots in rond paradeer in een, maar ik kan er niets aan doen dat ik heel blij wordt van een mooi zittende bikini’s en dan de zon die mijn huid verwarmd.

Things that make me happy in fall or winter

Ik moet toegeven dat dit niet mijn favoriete seizoenen zijn, want ik heb een hekel aan regen. Alleen sinds ik in een auto rij, zijn deze seizoenen al een stuk beter te overleven. Ken je die mooie herfstdagen? Er hangt dan een typische geur in het bos, het ruikt groen, op de goede manier, gezond en fris. Dat is iets wat ik vaker moet doen, wat we vaker moeten doen, genieten van de natuur en buiten zijn. Komen jullie wel eens bij die kerstshows in de tuincentra? Dat er een sneeuwmachine is geëxplodeerd en iemand een glitter kanon heeft afgevuurd? Heerlijk. Ik kan daar zo van genieten. Al die kitscherige ballen en die knalroze kunstbomen die gewoon nog verkocht worden ook. Zo heerlijk. Ik loop ze ook allemaal af, althans, degene die de moeite waard zijn. Of die ijskoude avonden dat je buiten loopt en overal de kerstverlichting al buiten hangt. Dat is toch het toppunt van gezelligheid?

Things that make me happy

Petit Fours van de bakker hier in het dorp, slapen tussen net gewassen lakens, de eerste aanraking met mijn bed in de avond, wakker worden in de armen van mijn vriend, het eerste kopje thee van de dag, een zwaaiende staart van een hond, een goede film, een nieuwe Pokémon vangen, een mooi stuk kleding in de uitverkoop kopen en zoveel meer, maar dan ook echt, zoveel meer.

OH, rondlopen met Minnie Mouse oren in Disneyland.

Wat maakt jou gelukkig? Denk daar eens aan.

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.