Bengalen update

Wij hebben nu dik een jaar onze Bengalen in huis. We kunnen thuis nu ook wel zeggen dat ze echt kitten af zijn en zelfs het puberen over is. Hebben ze nog steeds relatief weinig streken geleverd? Stond de kerstboom afgelopen kerst nog? Is een Bengaal nog steeds leuk?

Bengaal Loki zijn avonturen

Wat is het een mooie vent geworden, al zeg ik het zelf. Loki is nog niet een helemaal volgroeide Bengaal, maar het gaat wel al de goede kant op. Wanneer hij helemaal gestrekt op schoot ligt (poten ook vooruit) is hij net zo lang als mijn benen. We hebben wel wat te stellen gehad met Loki toen hij ging puberen. Hij was geobsedeerd door het keukenkastje. DIE MOEST OPEN. Loki wilde graag achter de keuken komen om daar te, eh, chillen. Zelf een kinderslot hielp niet. Uiteindelijk bleek het een aandachtsding zijn. Vanuit de fokker kregen we de opdracht elke dag miniaal 15 minuten per kat te spelen. Gelukkig hielp dat.
Loki is bijgetrokken over snoepjes en brokjes. Hij heeft nog wel een sterke voorkeur voor smaak, maar hij wil in ieder geval nu wel zijn tanden gebruiken. Ze krijgen bij ons nu brokjes sporadisch als een extra traktatie en zelfs dan is het inlage hoeveelheid.
Hij laat nog steeds graag veel van zich horen en vooral wanneer hij zijn zin wil. Waneer minimaal één van de baasjes thuis is, worden we overal naar toe gestalkt. Hij is het liefste waar wij ook zijn.
Buiten loopt hij erg graag rond. Dan draagt hij een tuigje en zit hij aan de riem. Hij gaat zonder problemen de confrontatie aan met andere katten, maar voor de rest is heeeeeeel veel nog spannend. Het strand vindt hij niets, te weinig beschutting. Tussen de strandhuisjes vind hij het daarom wel prima.

Freya en haar avonturen

Freya, onze pittige tante. Zij is nog steeds kleiner dan Loki, maar heeft nu wel een poezen formaat gekregen. Haar vacht is langer op sommige plekken dan dat van Loki, maar zoals je kan zien op de foto, zijn haar spots nu goed te zien.
Onze poes is nog steeds erg zelfstandig en zoekt ons vooral in de avond op wanneer we op de bank zitten. Voor de rest zoekt ze over de dag wel haar eigen weg. Ze ligt graag voor het raam te slapen op haar kussen. Wanneer ze mee naar boven mag, ligt ze graag onder één van onze opgetrokken knieën te slapen. Als ze in een kroelbui is, dan is ze ook echt in een super kroelbui.
Ze is wel een slimme poes. De laatste dagen kregen ze voor het slapen gaan een extraatje. Nu gaat ze om 22 uur op de krabpaal staan schreeuwen naar de kastdeur (daar staan de brokjes). Ook weet ze dat ze deur open gaan met de deurklink. Gelukkig is ze niet behendig genoeg om de deurklink naar beneden te krijgen.
Freya is nu ook meer aan het kletsen. Vooral als ze aan het spelen is en een “prooi” in haar bek heeft. Ze moet dan, denken we, even laten weten hoe trots ze is op haar vangst. Ook vindt ze het een feest als ik mijn haar net gewassen heb om uitgebreid met mijn natte haar te kroelen. Vraag me niet waarom, maar het zal de geur zijn. Er wordt ook gezegd dat ze dan weer hun geur aan het afzetten zijn, omdat je uit de douche “neutraal” ruikt.

Wil je meer over ze lezen? Dan heb ik hier nog meer over ze geschreven.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.