Hourglass

Dit was een merk dat mij nooit zo trok. Ze hadden/hebben veelal make-up basics, maar die had ik al genoeg. Alleen op Youtube werd er op één van mijn favoriete beautychannels alleen maar positief en veelbelovend gesproken over hun lipsticks. Die twee Australische dames zweren bij de formule, de kleuren en hoe lang het wel niet mooi bleef zitten. Oké, oké, mijn interesse is gewekt. Vervolgens kwam ik ook de translucent setting powder op internet tegen gelabeld als must have. Oké, oké, ik ga wel wat proberen van Hourglass. November 2019. Door een klus had ik heerlijk cadeaubonnen tot mijn beschikking. Ik schoof de Bijenkorf binnen, ging op een stoel zitten bij Hourglass en zei: “Work your magic”.
Een kleine disclaimer; onderstaande is een verzameling begonnen in november 2019, het is niet op één moment gekocht.

De basis van Hourglass; primer

De super aardige meneer bij de counter van Hourglass, begon met hun primer. De Veil Mineral Primer was voor mij een uitkomst. Nu nog is dit één van de weinige primers die zorgt dat mijn huis niet ontploft. Het is een hele zachte formule die makkelijk verdwijnt in de huid en bijna voelt als zijde. Het zorgt echt voor een blanco canvas voordat je aan de rest van je make-up begint. Het zorgt er ook voor dat de foundation die erna komt, niet in de plooien van je gezicht blijft zitten of in je poriën gaat zitten.

The Veil Mineral Primer van Hourglass, 30 ml, €60,50 , via de Bijenkorf

Een egale teint; Skin Tint

De Illusion Hyaluronic Skin Tint

Na de primer kwam natuurlijk de foundation. Van te voren had hij goed naar mijn huid gekeken en hebben we ook besproken waar mijn voorkeur naar uit ging. Ook wat er natuurlijk bij mijn huid paste. Samengevat; droge huid, grove poriën T-zone en medium dekking. Als snel kwam de make-up artist met deze optie. Het is grappig dat de bovenstaande tekst van de Bijenkorf eigenlijk verteld dat het voor een eh, niet zo gladde huid is. Alleen daarvoor kozen we hem niet uit! We kozen het uit vanwege de vocht vasthoudende formule en de zachte werking voor de huid. De dekking was precies wat ik zocht, genoeg, maar egaliseerde wel prachtig. Je zag niet dat ik foundation op had en daar hou ik van!

Afpoederen met Hourglass; De Setting Powder

Blijkbaar was deze poeder al een lange tijd geliefd onder de make-up liefhebbers. Een losse setting powder die zijn werk goed doet. De Veil translucent setting powder kan ik niet meer wegdenken uit mijn collectie. Ik gebruik hem elke dag om af te poederen, al heb ik alleen maar mijn wenkbrauwen gedaan. Het is een ragfijne poeder die niet zichtbaar is op de huid na het aanbrengen. De doseerfunctie van de poeder is ook fijn. Twee flinke tikken op de kont en je heb genoeg voor je gezicht. Ik snap nu zeker enthousiasme over deze poeder.

The Veil Translucent Setting Powder, 10 gr, €51,50 , via de Bijenkorf

Leven aanbrengen: Ambient Lighting

Oei, het internet was ook maar enthousiast over de poeders van Hourglass… Ik las enorm veel en zag enorm veel over de Ambien Lighting palette. Een palette met drie poeders: face powder, contour en highlighter. Ik wilde niet precies die, maar probeerde een limited edition uit. Dit is de Ambient Lighting Palette Ghost edition. Drie limited edition kleuren en drie best selling poeders. De bovenste drie kleuren kennen we: Dim Light, Diffused Light en Iridescent Strobe Light. De onderste drie kleuren zijn nieuw: Eternal Bronze Light, Iridescent Rose en Sublime Flush.
Wil je werken met een lichte hand? Dan kan dat zeker! Wil je werken met een wat zwaardere hand? Dan kan dat ook. Het zijn inderdaad mooie poeders die goed hun werk doen.

Dit palette was limited edition en is niet meer verkrijgbaar.

Wat kleur: lipsticks

Hier begon mijn enthousiastme voor Hourglass mee. Sinds ik weet dat deze lipsticks bestaan ben ik van mijn eerste heilige graal afgestapt (MAC lipsticks) en investeer ik graag in deze slanke dennen. Het allerliefste jaag ik op de limited edition verpakkingen. De meeste bovenstaande lipsticks, waren dan ook limited editions. Buiten de prachtige slanke verpakking, zijn de verpakkingen dus hervulbaar. Een navulling is goedkoper dan een hele lipstick! De lipsticks hebben een glanzende satijnen finish. Het zit dus tussen glossy en mat in. Door de smalle applicator is het heel fijn accuraat aanbrengen. De lipstick blijft lang zitten. Vervaagt de lipstick door het eten en drinken? Dan vervaagt hij langzamerhand in zijn geheel, zodat je niet achterblijft met een slechte blotted lip 😉

Confession Ultra Slim High Intensity Refillable lipstick, 0,9 gr, €38,50 , via de Bijenkorf

Finishing Touch: de setting spray

Hourglass kwam eindelijk uit met een eigen setting spray binnen de Veil collectie. De verwachtingen van de beauty community waren sky high. Na de eerste reviews vanuit de US, nam ik het risico. Teleurgesteld? Medium. De spuitkop is ronduit fantastisch. De nevel verstuift prachtig en laat geen grote druppels achter. Jammer genoeg is het voor mij niet setting genoeg. Voor mijn gezicht echt prachtig, maar voor mijn ogen niet goed genoeg. jammer genoeg gaat de oogschaduw en concealer toch nog in mijn plooien zitten. Hierdoor vind ik het eerder een finishing spray dan een setting spray.

Veil Soft Focus Setting Spray, 120 ml, €53,- , via de Bijenkorf

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.