La Mer Moisturizers

Dit is waar La Mer bekend om is. Hun bejubelde moisturiser: Crème de La Mer. Letterlijke vertaling: crème van de zee. Ze gebruiken namelijk ingrediënten die uit de zee komen. In bijna al hun producten spreken ze dan ook over; Miracle Broth™. Voordat we verder kunnen praten over hun verschillende moisturizers, moeten we het eerst even hebben over dat ingredient. Dit staat op de site: In de ongerepte wateren bij Vancouver Island rooien we handmatig de kelp ter ondersteuning van de duurzaamheid voor toekomstige generaties. Grote zeekelp is een van de snelst groeiende planten ter wereld, met uitzonderlijke zelfregenererende vermogens, en is het hart van The Miracle Broth™.Elke keer dat The Miracle Broth™ wordt gecreëerd, wordt het doordrenkt met druppels van de voorgaande batch, voor een tijdloze connectie met ons origineel. The Miracle Broth™ is het hart van elk huidig La Mer-product en is net zo essentieel voor Crème de la Mer als de zee.
Wil je meer weten? Kijk even op hun site.

Crème de La Mer

Verpakking Crème de la Mer

Ze hebben op dit moment meerdere moiturisers bij La Mer. Ik begin met de meest klassieke, crème de La Mer. Van al de moisturizers die ze hebben is dit de meest dikke versie die ze hebben en met het meeste vocht. Wat zegt La Mer zelf over het product? Het is allemaal begonnen met de La Mer moisturizer. Deze luxueuze, rijke crème laat de huid baden in diepe, verzachtende hydratie en draagt bij aan het herstel van een droge huid. De huid ziet er gladder uit en voelt zachter en soepeler aan. Lijntjes en rimpels verminderen zichtbaar. Ontketen een krachtige, stralende transformatie, dag en nacht.  Ideaal voor een droge huid. Dat is wat ik wilde, VOCHT en zichtbaar resultaat. Ik koos dan ook bewust om te beginnen voor deze klassieke variant.

De verpakking is al een feestje. Het is gemaakt van een stevig karton en de pot zit in een plastic houder waar ook een schepje in zit verwerkt. De verpakking openmaken is al een feestje. De crème zelf zit in een glazen pot waarvan de deksel glas lijkt, maar gemaakt is van een stevig plastic. De crème is extra afgeschermd met een plastic plaatje.

Het gebruik van Crème de la Mer

Ook voor deze crème hebben ze advies geschreven voor het gebruik ervan: Het geheim van het activeren van Crème de la Mer met de Miracle Broth ™ ligt in een rustgevend ritueel. Verwarm het een paar seconden tussen de vingertoppen totdat het doorschijnend wordt, en breng het daarna zachtjes op de huid aan. Het is hierin belangrijk om naar het advies te luisteren. Ik heb namelijk ook geprobeerd: uit het potje en hoppa smeren, maar het leek toen op de huid te blijven liggen. Met deze crème is het belangrijk om je tijd te nemen voor het verwarmen en het in je huid te deppen. Op deze manier heb je het beste resultaat.
Het is wel echt een rijke crème voor een huid met droge plekken. Ook is het zoeken in de hoeveelheid die je moet gebruiken. Bij deze moisturizer blijkt ook, less is more.

Aan te raden? Volmondig ja. Het was enorm spannend om zo een bedrag uit te geven aan een crème, maar voor mij is het al dubbel en dwars waard.

Crème de La Mer, 30 ml, €165,- , via La Mer

Bonus: La Mer the Moisturizing Soft Cream

Zoals ik al eerder noemde in het stuk over de reinigers, heb ik nu een mooie verzameling aan samples in mijn bezit. Daar zit ook the Moisturizing Soft Cream tussen. Op dit moment heb ik twee potjes van 7 ml van de Moisturizing Soft Cream. Het is genoeg om daar een kleine mening over te formuleren. Wanneer ik ooit een full size verpakking in bezit heb, komt er ook een full size blog. Op dit moment kan ik wel vertellen dat de crème duidelijk anders is dan de Crème de la Mer. Het is minder dik, minder rijk en smeert ook zeker anders. Het heeft ook een mindere sterkte geur. Zoals je leest, voelt het als een minder “heftige” versie dan de klassieke crème. Deze Moisturizing Soft Cream lijkt perfect als je niet mega veel vocht nodig hebt voor je huid. Ik vind het een fijn alternatief als mijn huid er wat beter aan toe is en niet zo droog. Ik gebruik het vooral wanneer de dagen minder koud zijn en de wind niet zo streng.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.