MAC Holiday 2018 Shiny Pretty Things 1

Elk jaar komt het cosmetica merk MAC uit met een feestdagen collectie. Dit jaar werd de nam van deze collectie, Shiny Pretty Things. De collectie dit jaar was in mijn ogen groot en divers. Ze hebben oogschaduwpaletten, heel veel lipstick sets, highlighters, pigment en glitters, sets met Fix+ en zoveel meer. Het is echt even de moeite waard om te kijken. De ene set is meer waard dan de anders, dus dat is wel het uitzoeken waard. In een tweetal artikelen laat ik zien wat ik heb gekocht uit de collectie. Laten we beginnen met één van de tofste sets uit de collectie, als je het aan mij vraagt.

Shiny Pretty Things Lipstick Kit

Vorig jaar kwam MAC ook uit met een lipstick kit. Deze was zo een hit, dat ze dit jaar besloten om weer één zo een grote te maken. Ook kwamen ze uit met kleinere lipsets. Zo is er voor elke portemonnee iets te koop bij MAC. Hoe graag ik ook de andere kits wil hebben, heb ik het voor nu bij deze lip kit gehouden, de grootste. In deze lip kit zitten tien travel size lipsticks. Sommige mensen noemen dit formaat, deluxe samples. In deze kit zitten de tien bestseller lipsticks van MAC, maar dan in een handig klein formaat. Zo moet ik toegeven dat ik bijna elke kleur al in mijn collectie had. Waarom toch de set kopen? Deze formaat lipsticks zijn geniaal en enorm fijn in gebruik. En, kom op, hoe awesome is deze set.

Verpakking

Zoals je kan zien is de verpakking knal roze, bijna fuchsia. Het komt binnen in een kartonnen doos passend bij de inhoud. Glimmend roze en in de rechter hoek in het groen de naam MAC. Eenmaal uit het karton, kwam de bovenstaande verpakking tevoorschijn. Jammer genoeg was het roze plastic met MAC erop afgebroken. Met een beetje hobbylijm heb ik dit gelukkig weer kunnen herstellen. De verpakking vond ik persoonlijk minder WAUW dan de vorige versie. Het voelt net even goedkoper, minde luxe. Het schuim waar de lipsticks in zijn geduwd, blijft ook niet lekker zitten als je een lipstick eruit haalt. Dat komt best wel een stukje omhoog. Buiten deze kritische punten, is het weer een heerlijk hysterische verpakking, klaar voor de feestdagen. De kleuren van de hulsen matchen de kleuren in de lipstick.

Inhoud van de kit

Zoals ik al eerder zei, al deze lipsticks zijn bestsellers van MAC. Alle kleuren zitten permanent in de collectie. Alle kleuren zijn beschikbaar in full size, maar ze hebben sinds een paar maanden ook travel sizes permanent beschikbaar van sommige kleuren. In deze kit zit absoluut voor ieder wat wils. Ik ben enorm blij met deze keuze, omdat alle soorten kleuren erin zitten. Van een diep rood tot een nude. Ook hebben de kleuren verschillende finishes. Wil je kennis maken met de kwaliteit van MAC en direct genoeg goede opties willen hebben? Dan is deze kit zeker de moeite waard. Heb je zoals ik al zo goed als al deze kleuren? Dan snap ik waarom je deze kit overslaat.

De lipsticks

Omdat de kleuren enorm bekend zijn en al veel over gesproken is op internet, sta ik niet te lang stil bij de kleuren. Er staan veel reviews en swatches al online.

  

Maak kennis met Snob, Twig en See Sheer. De eerste twee heb ik al full size. See Sheer heb ik zelfs nog nooit geprobeerd. Snob en Twig zijn twee van mijn meest geliefde kleuren. Met name Twig draag ik enorm veel door het hele jaar heen. Ze hebben beide een Satin finish. See Sheer heeft een Lustre finish. Snob is een licht en neutrale roze. Twig is een bruinachtige roze met bijna een koele ondertoon. See Sheer is een grapefruit roze.

  

Hierboven zie je de drie kleuren, Relentlessly Red, Ruby Woo en Snow Orchid. Tussen deze drie zitten zo waar twee kleuren die ik nog niet in mijn collectie had. Ruby Woo is de meest iconische lipstick van MAC. Het is een felle blauw-rode matte lipstick. Ruby Woo heeft een Retro Matte finish, wat ik persoonlijk net even te droog en te stroef vind dragen. Snow Orchid is één van mijn eerste MAC lipsticks. Een prachtige heldere en fel roze kleur. Relentlessly Red is een fel roze-achtige koraal kleurige lipstick met een ook weer een Retro Matte finish.

 

 

Daar gaan we, de laatste vier kleuren van de lipstick kit. Rebel, Velvet Teddy, Chili en Diva. De bovenste twee foto’s representeren de kleuren Rebel en Velvet Teddy. Twee tegenovergestelde kleuren, Rebel een pruim kleurige lipstick met een satin finish. Velvet Teddy, de ultieme nude.
Chili en Diva zijn beide rood en beide mat. Chili is een bruinkleurige rood en Diva een intense bordeaux.

MAC Shiny Pretty Things Lipstick Kit: € 75,- via o.a. MAC Cosmetics 

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.