Foundations

En dan vooral voor degene die geen foundation genie is

Mijn eerste ervaring met foundations was toen ik dertien was. Ik had er wel eens van gehoord en was die eeuwige acne op mijn gezicht wel eens zat, het zat altijd wel ergens. Je gaat dan met je dertienjarige budget naar de Kruidvat, gokt welke kleur je moet hebben en neemt het mee naar huis. Met volle hoop smeer je het met je vingers op je gezicht (ik had op die leeftijd nog niet de beschikking over 268382 make-up tutorials) en bestudeert jezelf aandachtig in de spiegel. Is dit de bedoeling? Moet ik eruit zien als een wortel? Hoort het mijn acne nog zichtbaarder te maken? Goed, laat maar zitten, dit maakt mijn dertienjarige zelf alleen nog maar onzekerder. *Foundation vliegt door het raam naar buiten*

Welke foundations gebruik ik nu?

Toen was ik ineens 22, had beschikking over 268382 tutorials, een budget van iemand van 22 jaar en een reden om het weer eens te gaan proberen. Mijn eerste tip is, ga ergens heen waar ze je kunnen adviseren en de tijd voor je nemen. Ik ben naar de ICI Paris gegaan en ben heel goed geholpen. Ze vroeg naar mijn huid (vet, droog, snel geïrriteerd, bijvoorbeeld), wat voor dekking ik wilde en heeft aan de hand daarvan een keuze gemaakt in foundation. Vervolgens koos ze twee kleuren om te proberen en bracht het product met een schone kwast aan. In de winkel laten ze dus duidelijk zien wat je koopt en of het inderdaad goed bij je past. Mijn eerste foundation was Chanel Vitalumiere Aqua in kleur 12 Beige Rose. Waarom? Ik heb snel last van een droge huid en wilde geen zware dekking. Deze foundation is licht en werkt voor mij niet uitdrogend.

Ondertussen heb ik in totaal vier foundations. De Chanel staat er nog steeds (een nieuwe uiteraard), want die heeft de perfecte kleur voor in de winter en de dekking die ik dan wil. Dan heb ik ook twee foundations van MAC staan, omdat ik alles voor mijn gezicht bij MAC vandaan had en ik één merk vaak beter samen vind gaan. Ik heb twee foundations, zodat ik de kleuren kan mengen en ik heb deze voor een zwaardere dekking. Deze zijn van MAC Mineralize, in prachtige glazen potjes met een fijn pompje, in kleuren NW15 en NC35. Mijn favoriet voor in de zomer is uiteraard de Tinted Moisturizer, oil free, spf 20, in kleur nude van Laura Mercier. Mensen, dit is echt een aanrader!

Een paar kleine tips

Gebruik je vaak foundation? Dan vind ik persoonlijk dat je hier zeker niet op moet besparen, want het verschil is zeker te zien. Natuurlijk zijn er ook drogistmerken die prachtige foundations verkopen, maar vaak is dit een kwestie van uitproberen en ben je vier flesjes verder wat soms net zoveel kost als één flesje van een luxe merk.

Dan nog een tip voor gebruik van foundation, breng het op de juiste manier aan (spons, kwast, vingers), want op die manier krijg je het mooiste effect en gebruik een primer! Een goede basis is het halve werk, maar let ook hierbij goed op wat voor jouw huid werkt. Silliconen in een primer is voor mij not done, want de week erna heb ik een super onrustige huid.
Kortom, laat je goed adviseren, lees je in en kijk tutorials. Zo is het met mij ook goedgekomen.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.