Suva Beauty

Mijn liefde voor gekleurde eyeliners zijn groot. Ik vind het echt enorm leuk om daarmee een leuke twist aan mijn make-up te geven. Het is wel lastig om goede en redelijk betaalbare gekleurde eyeliners te vinden. Op dit moment heb ik wat fluidlines van MAC, crème gel colour van ColourPop, liners van Dior en nog wat enkele stuks. Het meeste gebruik ik de eyeliners van MAC, maar die raken onderhand uitgedroogd. In de tussentijd had ik een set gekocht van ColourPop, maar die was al snel niet meer compleet. Ik vond namelijk de kleur pay off heel laag. Ik was dus actief opzoek naar nieuwe opties. Zo kwam ik ik op Suva Beauty hun cake liners, Hydra FX liners. Graag neem ik je mee in mijn ervaring met de liners

Het merk

Eerlijk, ik kende het merk heel vaag. Het is vast wel eens voorbij gekomen op YouTube of/en instagram. Ik denk dat ik door een item in BeautyNews opzoek ben gegaan naar deze liners en dit merk. Suva Beauty is begonnen en opgericht in 2015 door Shaina. De naam is afgeleid van de hoofdstad van Fiji. Shaina kwam daar regelmatig en haalt daar veel inspiratie vandaan. Haar producten zijn veelal kleurrijk en anders. Wil je meer weten? Neem dan even ene kijkje op de site van Suva Beauty.

Suva Beauty UV Brights Hydra FX palette

Het Suva Beauty Brights palette

Op dit moment hebben ze drie palettes met vijf kleuren eyeliner. Eén daarvan is de UV Brights Hydra FX palette. Zoals de naam als doet vermoeden, zitten er vijf Hydra FX cakeliners in het palette. Wat zijn cakeliners? Dat zijn eyeliners op poeperbasis die je “vloeibaar” moet maken door water. Ze zeggen, je activeert de eyeliner door water. De verpakking is van een hard plastic. In he palette zitten vijf eyeliners van 2 gram per stuk. In een fluidline van MAC zit 3 gram. Het palette komt ook met een eyeliner kwast.

Weirdough, Avocuddle, Nacho Problem, Thunder Wear en Smoosh

Van links naar rechts zijn de kleuren: Weirdough, Avocuddle, Nacho Probklem, Thunde Wear en Smoosh. Het zijn vijf felle kleuren en op de ogen zijn ze soms bijna neon. We hebben als eerste roze, dan blauw, oranje, groen en paars. Alle kleuren zijn gevoelig voor blacklight. Als we weer eindelijk uit mogen en je staat met één van deze eyeliners op te dansen onder een blacklight, zal dat duidelijk te zien zijn. Het was voor mij even wennen en zoeken in het gebruik. Hoeveel water heb ik nodig, kan ik ook een fixing spray gebruiken, wat is de colour pay off? etc.

Wat een enorm feest. Mijn zoektocht naar betaalbare en gekleurde eyeliners is geslaagd. Eerlijk, het voelt wel alsof ik aan het schilderen ben met waterverf… Voor de swatches heb ik de MAC Prep + Prime Fix+ gebruikt. Ik heb dat als tip ergens gelezen, dat de eyeliner dan beter/langer blijft zitten. Het was wel even zoeken naar de goede hoeveelheid. Gebruik je te weinig, dan pak je bijna geen product op en gebruik je te veel dan is de eyeliner veel te dun om goed kleur af te geven. Het werkt als je meerdere lagen over elkaar aanbrengt. De kleur wordt dan intenser. Het gevaar dat het dan breekt is wel groter. De eerste indruk is goed, ik was verbaasd over de kwaliteit en het gebruiksgemak. Het is ook leuk om een gekleurde winged liner te maken en dan de gekleurde wing te omranden met zwarte eyeliner.

Suva Beauty UV Brights palette, 5 x 2g, €25,- via Beauty Bay

Suva Beauty UV Taffies Hydra FX palette

Het Suva Beauty UV Taffies palette

Ook dit is een verzameling van cakeliners in een palette. Dit is de Taffies variant. Zoals je kan zien zijn het wat zachtere kleuren, sommige zijn zelf pastel te noemen. Alleen de gele kleur vind ik meer een neon geel. Ook wanneer ik ze swatch. Met deze kleuren is het wel meer zoeken naar een goede combinatie van hoeveelheid water. De verpakking is van een hard plastic. In he palette zitten vijf eyeliners van 2 gram per stuk. In een fluidline van MAC zit 3 gram. Het palette komt ook met een eyeliner kwast.

Mini Monster, Cuddle Cake, Silly Billy, Bubble Butt en Smarty Pants.

Aan de rechter kant zie je een foto met de swatches van het eyeliner palette. Ook dit keer verbaasde mij de intensiteit van de kleuren en hoe makkelijk met de cakeliners te werken is. Kortom, voor de eerste indruk en het eerste palette dat ik gebruikte van Suva Beauty, was ik onder de indruk. Op basis van deze palettes durf ik de eyeliners van Suva Beauty zeker aan te raden. Het heeft ook mijn kijk op cakeliners verandert. Ik had niet gedacht dat het zo makkelijk in gebruik zou zijn of lang zou blijven zitten. Het tegendeel is zeker waar.

Suva Beauty UV Taffies palette, 5 x 2g, €25,- via BeautyBay

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.