ColourPop X Frozen II

Anna collection

Al eerder kocht ik een palette met negen oogschaduws van ColourPop. Dit was het The Child palette. Samen met The Child liet ik ook de Anna Collection komen geïnspireerd op de film Frozen II. De collectie zit in een stevige kartonnen doos met foam aan de binnenkant. Door middel van een stoffen strik en een magneet kan de doos dicht. In de door zitten vier artikelen.

Inhoud Anna collection

De inhoud van de doos

In de doos zitten twee lipproducten, een oogschaduw palette en glitter gel. Ik kocht deze collectie vanwege de kleuren. De Elsa collectie staat ook op mijn lijstje, maar had veel kleuren die ik niet veel draag. Voor al de kleuren van de lipproducten uit de Elsa collectie zijn niet mijn favoriet. Al is de verpakking wel weer prachtig. In ieder geval, in de collectie van Anna vindt je: Anna pressed powder palette, glitter gel in Waterfall, ultra glossy lip in Free Spirit en de crème lux lipstick in Going North.

Anna Pressed Powder palette

De kleuren van de binnen- en buitenkant zijn geïnspireerd op de film Frozen II. Anna draagt dan veel roze/paarse tinten. Ook is zijn het de kleuren die veel te zien zijn in het bos. Het zijn dan de kleuren van de blaadjes in de herfst.
Net als bij The Child zijn de meeste matte oogschaduws in dit palette fijn om te gebruiken. Ze werken makkelijk en geven goede pigmentatie af. Daarentegen was Autumn Breeze een soort van ramp. Erg vlekkerig. Wind, Fearless en Charades waren fijn om mee te werken.
Arendelle is een pressed glitter. Op de site staat een waarschuwing dat het gevaarlijk is voor het oog. Dit schrijven ze erop wegens aansprakelijkheid. Het kan namelijk zo zijn dat een grove glitter je oog beschadigt. Daarnaast vond ik Arendelle niet fijn gebruiken. Het klonterde en bleef erg slecht zitten.
Met Souch in moest ik ook meer werken om hem mooi te verwerken op het oog. Ik kwam er achter dat deze oogschaduw fijner werkt met een natte kwast.
Earth en Adventure zijn fijn om mee te werken en hebben een goede pigmentatie.
Warm Hugs heeft een beetje een matte finish en er zit een glitter doorheen. Ik vond deze niet fijn om mee te werken. Hij voelde stroef aan en de pigmentatie was niet erg top.

Swatches van het Anna palette

Van links naar rechts: Souch In, Wind, Earth, Adventure, Arendelle, Autumn Breeze, Warm Hugs, Fearless en Charades.

Frozen II Glitter Gel in Waterfall

Voor mij is de Glitter Gel van ColourPop een nieuw product. Ik was er erg nieuwsgierig naar, want ik gebruik graag glitter voor een look als ik een bijvoorbeeld een feestje heb (ooit weer). Officieel wordt de Glitter Gel niet oogvriendelijk genoemd, ook weer wegens aansprakelijkheid. Op de site zeggen ze als suggestie: breng het aan in je haar of op je huid (zoals je sleutelbenen). Er zitten ook best wel grote glitters in.
Toch is het wel een mooi product om te gebruiken op je ogen, omdat het goed blijft zitten en dat zonder een glitterlijm. Ik ben wel enthousiast, want het is fijn in gebruik.

Frozen II Glitter Gel in de kleur Waterfall

Ultra Glossy Lip in Free Spirit

Ook dit lipproduct had ik van ColourPop nog nooit geprobeerd. Ik ben geen grote fan van lipgloss, vanwege dat geplak, maar ik kan het soms wel waarderen bij een neutrale look.
Het eerste wat mij wel al vrij snel tegenstond, was de geur. Het ruikt heel sterk naar super zoete vanille. Buiten de geur was het een aangename verrassing. Het was niet enorm plakkerig, bijna niet zelfs en het had ook gelukkig geen smaak. Het bleef bijna drie uur goed zitten en droogde mijn lippen niet uit. De kleur is warm en een beetje perzikachtig. Het was niet super gepigmenteerd, maar wel genoeg dat je ene kleur op je lippen ziet verschijnen.

Crème Lux Lipstick in Going North

Dit is wel een product waar ik kennis mee heb mogen maken. Ik heb namelijk meerdere lipsticks uit hun Disney collectie. Dit is nu nummer 5. Ik gebruik liever MAC of Hourglass, dat is wel een feit. Alleen MAC en Hourglass zijn wel van een andere prijsklasse dan ColourPop. Voor de prijsklasse van ColourPop, zijn het goede lipsticks. Wel vind ik ze wat stroef. Ze hebben verschillende finishes, maar ook de crème formule vind ik wat stroef. De pigmentatie is wel goed. Het is een medium bruin met een warm rode/koper ondertoon.

Tot slot

Het pakket is nog steeds verkrijgbaar via de site van ColourPop voor $42,- . De meeste producten zijn ook nog los verkrijgbaar. Alleen de bovenstaande lipstick is niet meer los te koop.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.