Mijn go-to gezicht make-up

Gezicht make-up, maar ik gebruik het niet veel. Vooral door Corona was ik niet in de gelegenheid om gezicht make-up te dragen en door de mondkapjes vond ik het ook niet prettig om een vorm van foundation te dragen. Deze idioot gebruikt weinig foundation, maar ik vind het wel leuk om foundations te blijven proberen. Om maar te hopen dat die heilige graal er ergens tussen zit.
Wel moet ik bekennen dat foundation nog leuker is geworden sinds ik mijn huid onder controle heb. Voorheen droogde bijna alles mijn huid uit en zag foundation er bij mij flaky uit. Je zag het op mijn huid liggen. Ondanks dat ik weinig foundation gebruik, weet ik ondertussen wel welke producten ik graag gebruik wanneer ik besluit full face te gaan.

Primer: Laura Mercier

Heel lastig om een fijne te vinden, want de meeste zuigen direct al het vocht uit mijn gezicht of zorgt ervoor dat ik in de dagen erna allemaal verstopte poriën krijg.
Op dit moment gebruik ik de Hydrating foundation primer van Laura Mercier. Speciaal om de huid nog een keer te voeden en vocht in te brengen. De primer is sinds mijn aankoop in een nieuw jasje gestoken.

Laura Mercier Pure Canvas Hydrating primer, 50 ml, €43,- via de Bijenkorf

Foundation: Laura Mercier en Estee Lauder

Twee? Ja, twee, want er zijn veel varianten op foundations.
Om te beginnen, Estee Lauder Double Wear. Ik denk wel een klassieke foundation die onder de bauty liefhebbers redelijk bekend is. Een foundation dat volledig dekt en echt de hele dag blijft zitten. Eraf halen kost veel moeite, maar het blijft daardoor wel de hele dag goed zitten. Al eerder schreef ik over deze ontdekking en ik ben nog steeds zo enthousiast, aangezien ik nu voor elk seizoen een kleur heb staan.

Double Wear Stay-In-Place foundation, 30 ml, €50,50 , via de Douglas

Dan de tweede, voor een medium dekking en een wat natuurlijkere afwerking, Laura Mercier tinted moisturizer. Ondertussen heeft de verpakking en ik denk de formule een update gehad. Voor mij is het binnenkort dan ook tijd om in ieder geval van mijn zomer kleur, nude, een nieuwe variant te kopen. Het is een dikke substantie, maar wel fijn in gebruik. Het liefste breng ik het aan met mijn vingers of met een spons.

Laura Mercier Tinted Moisturizer Oil Free, 50 ml, €49,- , via de Bijenkorf

Setting Powder: Hourglass

Mijn reis begon bij Yves Saint Laurant en ging via KVD Beauty naar Hourglass. Die heerlijke pot met de losse poeder. Dankzij, toentertijd cadeaubonnen, kocht ik, de Veil Translucent Setting Powder. Een poeder waar ik snel te veel van gebruik, omdat ik het heerlijk vind om met die mega kwast in de weer te gaan in de prachtige verpakking van Hourglass. Ik poeder altijd af direct na mijn foundation en gebruik dan pas andere poederproducten. Het is een fijne kleurloze poeder, waar je niet te veel van moet gebruiken, omdat het anders alsnog de structuur van je huid zichtbaar maakt. Hierna wil ik graag de translucent powder van Laura Mercier proberen.

Hourglass Veil Translucent Setting Powder, 10,5 g, €49,- via de Bijenkorf

Bronzer en blush: Nars

Zit ik nu van voorspelbaarheid aan elkaar vast betreft gezicht make-up? Laguna van NARS is mij ooit aangeraden in een masterclass van NARS in de Bijenkorf en het werkt nog steeds voor mij. De kleur is goed op te bouwen en ook mooi te blenden. Ik gebruik geen contour kleur, maar dat doe ik deels door het gebruik van mijn bronzer. Ook de verpakking van Laguna is in een nieuw jasje gestoken.

NARS Bronzing Powder in Laguna, 8 g, €38,- via de Bijenkorf

Daarnaast blijft Orgasm mijn favoriete blush. NARS is gewoon goed in het maken van poederproducten voor het gezicht. Ondertussen worden we doodgegooid met Orgasm collecties en producten, maar dat moeten we soms gewoon negeren. De blush is en blijft de moeite waard. Met een lichte hand aanbrengen creëert natuurlijke blos. Ook past de kleur bij bijna elke ooglook die ik maak of lipstick die ik wil dragen.

NARS Blush in Orgasm, 4,8 g, €33,- via de Bijenkorf

Highlighter: The Balm

Weer een klassieker binnen de gezicht make-up, Marry-Lou Manizer. Het is een licht tot medium goud/champagne highlighter, met een warme ondertoon en een parelachtige glans. Door de warme kleur past het niet bij elke look, maar wel bij de vele neutrale looks die ik maak.
Wil ik een highlighter met een koele ondertoon? Dan gebruik ik een highlighter uit de collectie van Essence, 01 The Glass Slipper. Die is ooit uitgekomen in een Cinderella collectie samen met nog een o.a. een blush die ik niet meer lijk te hebben?! De prachtige print is nog steeds te zien in de poeder.

The Balm Highlighter in Marry-Lou Manizer, 8,5 g, €22,95 via de Douglas

Setting Spray: Urban Decay

Sorry voor de voorspelbaarheid betreft gezicht make-up, maar dit zijn wel de producten die ik weer zou kopen als ze op zou den zijn of kwijt zouden raken. Wat een uitkomst was deze ontdekking voor mij. Het set mijn make-up waar ik het wil hebben en ook zo lang ik het wil hebben. Het helpt echt tegen het “schuiven” van mijn make-up en zelf na een renbui was mijn make-up nog intact.
Ook heb ik van Hourglass de Veil Soft Focus Setting Spray en die wil ik binnenkort voor een langere periode gaan testen.

Urban Decay Setting Spray, 118 ml, €29,95 via Zalando

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.