Foundation update

Het is en blijft een crime, maar echt, om een goede kleur te vinden. Nu met Corona is het helemaal een opgaven, omdat ze niet bij je in de buurt mogen komen om te testen. Ook zijn lange tijd de winkels dicht geweest, dus dan is internet je beste vriend of vriendin. Na al mijn onderzoek en ervaring (ik denk nu zes jaar), lijk ik toch weer een fout te hebben gemaakt.
Vandaag deel ik graag mijn geleerde wijsheden en mijn ervaringen. Ik laat ook zien wat ik momenteel in mijn la heb staan/liggen dat ik gebruik als foundation. Sommige dingen zullen hetzelfde zijn als in eind 2016, maar er zullen ook zeker nieuwe producten tussen zitten. Het gaat van lichte dekking tot zware dekking.
Mijn huid is droog en heeft grove poriën. Hierdoor droeg ik niet graag foundation. Ik kon namelijk smeren wat ik wilde, maar ik bleef droge plekken houden. Sinds ik La Mer gebruik, is mijn liefde voor foundation weer aangewakkerd.

Drie soorten foundation

Blijkbaar heb ik drie soorten foundations in mijn la liggen. Alle drie zijn ze vloeibaar, maar wel degelijk nog steeds verschillend. Er liggen Tinted Moisturisers (skin tints), een cushion foundation en de ‘gewone’ vloeibare. Ik heb dus nog geen stick foundation. Als de tijd daar is wil ik graag de Vanish Seamless Finish Foundation Stick van Hourglass proberen. Daar zijn de reviews laaiend enthousiast over, maar ik moet eerst van mezelf vaker foundation gebruiken. Ik koop steeds maar bij, alleen er raakt niets op.
De cushion foundation was nieuw voor mij. Ik heb deze van Yves Saint Laurant gekocht, omdat het toen met 70% korting bij de Ici Paris lag en nog mijn goede zomerkleur ook. Mijn variant is dan ook niet meer in de verkoop. Na wat zoeken zie ik nu ook dat de nieuwe cushion foundation van YSL uit de verkoop is gehaald…
Over de Tinted Moisturisers ben ik over het gebruik heel enthousiast. Ik heb namelijk een droge huid en dat wordt met een Tinted Moisturiser niet zo uitvergroot. Het geeft net voldoende dekking om mijn gezicht egaal te maken met één laag. Wil je een keer een meer dekkende look, dan kan je met een Tinted Moisturiser het ook voor elkaar krijgen.
De ‘gewone’ vloeibare foundations zijn nieuwer in mijn collectie, omdat ik nu eindelijk de huid heb waarop ik het met een mooi resultaat kan gebruiken.

Laura Mercier Tinted Moisturizer

Met veel plezier en tevredenheid gebruik ik al vijf jaar de Tinted Moisturizer Oil Free van Laura Mercier. Ik heb voor in de zomer de kleur Nude en in de winter Cameo. De kleuren zijn mij in de winkel aangemeten. Vanwege mijn neutrale ondertoon, willen merken ook nog wel eens een koele of warme kleur aan mij verkopen. Nude is een neutrale kleur en Cameo een koele kleur. Het is een dikke substantie, maar wel fijn in gebruik. Het liefste breng ik het aan met mijn vingers of met een spons. Het geeft een lichte tot medium dekking. Door meer aan te brengen, creëer je meer dekking. Het blijft goed zitten, gaat bijna niet in fijne lijntjes zitten en wordt niet olie-achtig. Ik vind wel dat je het product op je gezicht blijft voelen. Een kleine sidenote: deze variant is niet meer verkrijgbaar. Ik link naar de nieuwe variant.

Laura Mercier Tinted Moisturizer Oil Free, 50 ml, €49,- , via de Bijenkorf

Hourglass Hyaluronic Skin Tint

In november 2019 ben ik naar de Bijenkorf gegaan in Amsterdam en zei bij het merk Hourglass, work your magic. Hij vroeg wat ik wilde van mijn foundation, zocht de formule uit en de kleur. Zo kwamen we uit op deze Skin Tint. Het is namelijk geschikt voor normaal tot droge huid en geeft een medium dekking. Ik draag de kleur Ivory, het is te licht voor in de zomer, maar te donker voor in de winter. Het is voor mij een overgangskleur. Herfst/lente is een goede tijd om deze te dragen. Volgens de site kan je hem het beste aanbrengen met een kwast, maar ook met deze formule gebruik ik het liefste mijn vingers of een spons. Het is werkelijk een prachtige foundation. Lichter dan die van Laura Mercier. Je voelt hem niet zitten en je ziet hem ook niet zitten.

Hourglass Hyaluronic Skin Tint, €62,50 , via de Bijenkorf

Nars Natural Radiant Longwear foundation

Aan deze foundation ben ik gekomen door het volgen van een live masterclass in de Bijenkorf Utrecht. We kregen les van een top visagiste van Nars. Zij deed wereldwijde klussen en had al jaren ervaring (had ik nu maar haar naam onthouden). We kregen van haar allerlei tips, van het uitzoeken van een goede kleur tot het creëren van een ooglook. Bij mij kwamen we uit bij de kleur Mont Blanc, voor lichte huidstinten en een neutrale ondertoon.
Door haar hulp kwam ik er ook achter waarom ik nooit graag foundation droog. Mijn huid schreeuwde om vocht. Zonder een foundation was dat niet te zien, maar zodra er een foundation op kwam, ontstonden er allemaal lelijke plekken. (Foundation kan vocht van de huid onttrekken). Die lelijke plekken, waren droge plekken. Vanaf dat moment was een goede moisturizer mijn beste vriend.
De foundation is een lichte foundation, dat makkelijk blend en goed te verdelen is. Deze foundation breng ik graag aan met een kwast. Soms wil deze foundation niet meer onzichtbaar worden. Dit kan je verhelpen door je huid goed voor te bereiden op de foundation. Vocht, vocht en vocht.

Nars Natural Radiant Longwear foundation, 30 ml, €46,- , via de Bijenkorf

Yves Saint Laurant Touche Eclat Lu Cushion

Mijn eerste Cushion foundation. Het is een hele fijne en makkelijke foundation om aan te brengen. Ik breng het zelf aan met een kwast of een beautyblender, omdat ik het niet hygiënisch vind om het met de meegeleverde applicator te doen. Deze is namelijk niet tot nauwelijks schoon te maken na gebruik. Het is een hele erge vloeibare formule, maar daardoor blend ik het wel makkelijk in de huid. Het is wel moeilijk doseren, omdat ik niet zo goed weet hoe ik er voldoende product uit krijg. Dat is nog een beetje onderzoeken.

Helaas is deze soort foundation via de bekende parfumeries uitverkocht en niet meer verkrijgbaar.

Estee Lauder Double Wear

Ben ik hiermee een beetje laat? Misschien wel. Alleen voor de prijs dat ik het nu kocht bij de Douglas, wilde ik het wel proberen. Mijn voorkeur ging nooit uit naar een full dekkende formule, omdat ik bang was voor het resultaat op mijn gezicht. Ik kocht de kleur 1N2 Ecru. Een paar dingen zijn belangrijk bij het aanbrengen van de foundation: een goede primer aanbrengen ,goed het flesje schudden, aanbrengen met een spons en de foundation laten “drogen” voordat je verder gaat met de rest. Let goed op, het flesje komt zonder doseerdop. Waarom weet ik ook niet, maar de pompjes zijn los te bestellen. Begin met een lichte hand, want anders krijg je snel een heftige dekking. Wanneer de foundation droog is, ziet het er echt prachtig uit. Echt net een tweede huid en blijft lang goed zitten. Nadeel? Het is een uitdaging om het goed van je gezicht te reinigen. Bij mij werkt de cleansing butter van de Bodyshop het beste. Ben je op zoek naar een foundation dat goed dekt en niet gedurende dag beweegt? Dan is deze foundation zeker het proberen waard.

Het lijkt er op dat ze de flesjes een update hebben gegeven, hierdoor heb ik de foundation voor een andere prijs kunnen kopen.

Double Wear Stay-In-Place foundation, 30 ml, €50,50 , via de Douglas

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.