Mijn nieuwe ontdekking op Netflix

Het is zo een beschamend programma, zo een programma dat in het rijtje hoort van America’s Next Top Model en Project Runway. Zo een hersendodend programma’s met een gezonde dosis haat. Heerlijk. Op Snapchat zag ik van meerdere mensen iets voorbij komen over een dragshow programma. Dat leek mij nou heerlijk om te kijken. Guess what? It’s on Netflix.

RuPaul’s Drag Race

Toen zag ik op mijn Netflix pagina RuPaul’s Drag Race voorbij. YES. Binnen no time was ik door seizoen 7 heen. Heerlijk. Kwijlend op mijn telefoon in bed naar mannen kijken die zich omtoveren tot vrouwen. Fantastisch, maar dan echt. Ik vind het zo leuk om een kijkje te krijgen in de gedachten en het leven van drag’s. Zo mooi hoe die mensen in elkaar zitten, hoe ze in het leven staat en belachelijk wat een shit ze over zich heen krijgen om wie ze zijn. Elke aflevering zit voor 90% hetzelfde in elkaar. In het eerste shot zie je de boodschap op de spiegel van wie is afgevallen. Dan zien ze RuPaul’s in drag een vage opdracht geven op een tv-scherm. Vervolgens komt RuPaul binnen en geeft hij de dames een ‘mini-opdracht’. Deze mini-opdracht voeren de meiden uit, daar komt een winnaar aan en die heeft een soort voordeel in de maxi-opdracht. Die maxi-opdracht houdt altijd een catwalkoutfit in en een toneelstuk, nog een look ontwerpen, dansen zinnen, etc. Veelal doen ze de maxi-opdracht in de eerste afleveringen in een groep en daar gebeurd natuurlijk super veel drama. Na het ploeteren voor de opdracht komt RuPaul altijd op dezelfde manier de catwalk op en loopt ze altijd op dezelfde manier de catwalk af. Na het voorstellen van de jury komen de dames de catwalk op in hun look. Dan gaat de jury kijken naar het eindresultaat van hun maxi-opdracht en krijgen de dames kritiek. Als laatste, krijgen ze op de Project Runway manier te horen wie voorlopig mag blijven. De twee dames die het slechtst hebben gepresteerd, moeten playbacken voor hun leven. Dan maakt RuPaul zijn beslissing.

Kijken?

Zeker. Verwacht geen hoogstaand programma, maar heerlijk vermaak wel. Ik kan me wel ineens mateloos irriteren aan het feit dat sommige dingen LETTERLIJK elke aflevering wordt gezegd. Alleen dan niet één slogan, zoals Tyra Banks, maar bijna de helft van de aflevering. Voor de rest, yay! Over the top make-up, over the top outfits, snarky comments en hilarische momenten. Probeer het eens, maar alleen wanneer je ook stiekem geniet van America Next Top Model.

Trouwens, smeren ze nou echt lijmstift op de wenkbrauwen?

Sashay away.

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.