Naar Dierenpark van Blanckendaell

Weer zo een fantastische naam

Het is mogelijk om nu te beginnen aan een afschuwelijk verhaal over een afschuwelijke ervaring die ik in dit park heb gehad. Dat kan. Alleen ik doe het lekker niet.

Door een leuke samenloop van omstandigheden besloten wij, Jesse en ik, om na een bezoekje aan Koedijk door te rijden naar Tuitjehoorn naar Dierenpark van Blanckendaell. Het was fantastisch weer en we wilde naar een nieuwe plek. Ik kende Blanckendeall al van een eerdere ervaring. Schoolreisje. In de eerste drie weken van mijn nieuwe stage. Zonder mentor. Met ouders die mij volgens mij haatte. Regen. Heel veel regen. Enfin. Van mij kreeg het een nieuwe kans. Wie weet was het zonder regen en hatende ouders wel leuk. Ik bedoel, alles verdiend een tweede kans. Een soort van.

Zo ook dit park. Het was dus oprecht heel erg mooi weer, fucking finally en┬ádat kwam goed uit. Blanckendaell is niet groot en is eigenlijk een uit de kluiten gewassen kinderboerderij die ergens illegaal kleine apen op de kop heeft getikt en alpaca’s van de kinderboerderij verderop heeft gestolen. Althans, die indruk wekt het bij mij. Het kan door het jaargetijden komen, maar ik vond het kaal en leeg ogen. Weinig groen, zo ook in de verblijven. Het park heeft vooral kleine ‘exotische’ dieren en dieren die even te groot zijn voor een kinderboerderij (kameel). Met mooi weer is het leuk om eens een middagje heen te gaan, op een bankje te zitten en naar de rond rennende apen te kijken. Vooral met kleine kinderen lijkt het mij een heel erg leuk park. Niet duur, toegankelijk (veel dieren te zien) en veel dingen om te doen. Een uur in de auto waard? Megh, hooguit 45 minuten. Met kinderen? Is elke minuut in de auto te veel.

p.s. Excuses voor de site van Blanckendaell, ze doen hun best, denk ik.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.