Oden’s Eye: Holiday Limited collection

Het is niet een heel bekend merk. Oden’s Eye komt uit Zweden en is bijvoorbeeld nog niet te koop bij de grote retailers. Oden’s Eye is een indie – merk. Het merk staat al een tijdje op mijn radar, omdat hun art work echt fantastisch is en ze daarnaast ook hele interessante palettes maken betreft kleur. Dit jaar kwamen ze voor het eerst uit met een feestdagen collectie en dat was voor mij het beste excuus om een bestelling te plaatsen.
Bij deze wil ik alvast mededelen dat de paletten helaas ondertussen zijn uitverkocht. Het ging echt vrij snel nadat ik de palettes bestelde en daarna duurde het nog even voordat ik ze daadwerkelijk binnen had om te kunnen reviewen.

Christmas Eve palette by Oden’s Eye

Kijk eens even wat een plaatje. Hoe mooi hebben ze de grafische vormgeving gedaan. Er is hier echt veel tijd en moeite in gestoken. De kerst sfeer begint al wanneer je naar de verpakking kijkt. Al helemaal om dat er dus ook glimmende lijnen op de verpakking staan, echt prachtig. Het palette komt in een kartonnen sleeve. Op de kartonnen sleeve staan op de achterkant alle ingrediënten en op het palette de kleuren. Aan de binnenkant van het palette zit een ronde spiegel en gaat ook de prachtige grafische vormgeving gewoon door.
Eerlijk is eerlijk, de kleuren moeten je wel aanspreken. Bij mij was he meteen raak door de bijzondere kleurtonen van de matte kleuren, maar van de kleur Gorgeous word ik ook heel erg gelukkig. Ik ben erg nieuwsgierig naar de kwaliteit, maar vind het bijna zonde om de oogschaduws te verpesten…

We gaan van links naar rechts en dan van boven naar beneden:
Snowflake: een fijne zilveren shimmer, Ice Crystal: matte grijs, Silvery Dream: een bruine shimmer en Nightfall: een lichte matte grijsblauwe oogschaduw.
Just Now: een matte lichte limoen groene kleur, Snow Light: licht gouden shimmer, Christmas Eve: een donkerblauwe matte oogschaduw en Blue Ice: licht blauwe shimmer.
Feelting Time: bruin gouden shimmer, Nowhere: mat grijs, Wonderful: licht paars met een multichrome glans en Softly: bruin groene matte kleur.
Leamob Tart: geel mat, Gorgeous: een paarse basis met een roze en blauwe multichrome shift, Night Sky: een blauw zwarte matte kleur en als laatste Blue Star: een donker blauwe shimmer.

Oden’s Eye Christmas Eve Palette, €44,95 , via Oden’s Eye

Merry Christmas palette

Echt een compleet andere sfeer dan de Christmas Eve palette. De Christmas Eve palette heeft veel kleuren met een koude ondertoon. Het palette voelt als verse sneeuw. Dit palette daarentegen, voelt als een warme avond bij het haardvuur, met overal brandende kaarsen en een cadeautjes onder de boom. Het palette voelt warm en dit zijn dan ook oogschaduws met veelal een warme ondertoon. Als ik ze niet te graag wilde gebruiken, zijn het echt perfecte palettes om cadeau te doen met de feestdagen. Ben je niet heel avontuurlijk met je ooglooks? Dan zal dit palette beter bij je passen.

Daar gaan we weer van links naar rechts en dan van boven naar beneden:
Elf Wish: een groene multichrome van een gras kleur met een roze en gouden shift, Matcha Cookies: een limoen groene mate kleur, Jingle Bell: goud groene shimmer en New Leaf: licht grijs-groene matte oogschaduw.
Snow Man: een lichte roze-paarse shimmer, Best Wish: een gras groene matte, Christmas Tree: een donkergroene matte oogschaduw en New Year: een super glimmende retro groen.
Little Star: een roze multi-shimmer, Gingerbread: liche bruine matte oogschaduw, Bless: een roze shimmer met een multi-color shift en Poinsettia: retro rode matte oogschaduw.
Hot Coco: mat chocolade bruin, Allright: oranje shimmer, Happy Ending: mat zwart en Santa Star: een gouden shimmer.

Oden’s Eye Merry Christmas Palette, €44,95 , via Oden’s Eye

Vervolg

Black Friday is een zegen, maar ook een vloek. Zoveel dingen zijn enorm aantrekkelijk geprijsd om eindelijk te kopen. Alleen met Cyber Week komt de Hela palette van mijn favoriete Youtuber in de sale! Dus, de kans is aanwezig dat Oden’s Eye terugkeert 😉

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.