Oogkwasten voor dummies

Welke oogkwasten gebruik ik graag?

In de wereld van make-up, gaan er soms werelden voor je open. Bij mij begon dat bij het woord primer en de wereld van de kwasten is nog steeds bezig met open gaan. Om jullie een beetje op weg te helpen met de basiskennis die ik nu heb, hoop ik jullie wat wijzer te maken betreft oogkwasten.

Even een leuke anekdote tussendoor. Voor Sinterklaas moest ik een surprise maken waarbij ik verf moest gebruiken. Dus ik had wat penselen gekocht om mee te schilderen. Na Sinterklaas vond ik twee van deze kwasten tussen mijn mak-up kwasten. Mam dacht even te helpen met opruimen…

Er zijn ontzettend, maar dan ook ontzettend veel kwasten te koop om te gebruiken voor je oog make-up. Als eerste wil ik zeggen, gebruik wat je zelf prettig vindt! Voor iedereen is dit anders. Het is wel handig om eerst verschillende goedkope kwasten uit te proberen (grote, vorm, haren, etc.). Vanuit daar kan je beslissen wat je eventueel prettig vind werken. Ook is internet een fantastische bron. Veel bloggers/vloggers vertellen over hun favoriete kwasten en dat was voor mij goud waard.

Welke oogkwasten gebruik ik?

Op dit moment zitten er drie merken in mijn glas. Drie merken waar ik veel gebruik van maak! Oh, dames, sommige waren inderdaad een rib uit mijn lijf. Zeker het geld waard, maar echt een rib uit mijn lijf. Ik gebruik kwasten van de merken MAC (wat een verrassing), Real Techniques en Zoeva.

De kwasten van MAC zijn los te loop.
Als eerste zie je de 210. Deze kwast gebruik ik voor mijn eyeliner.

Vervolgens zie je de 239, die ik erg graag gebruik om oogschaduw aan te brengen op mijn bewegend ooglid (dat deel van je ooglid waar je oog onder zit). Vervolgens zie je de 217 die ik graag
gebruik om te blenden (overgangen van kleur van je ooglid vervagen) met product. Als laatste van MAC gebruik ik de 224 ook om te blenden, maar dan zonder product.

Dan hebben we de kwasten die ik gebruik van Real Techniques. Deze kwasten heb ik in een set gekocht, sommige zijn los te koop. De eerste heet officieel deluxe crease brush, maar ik gebruik deze om een basiskleur oogschaduw aan te brengen van mijn wimper lijn tot onder mijn wenkbrauw bot. De tweede, base eyeshadow brush, gebruik ik juist weer voor in mijn crease (die plooi boven je oog). Heerlijk om mee de oogschaduw in je crease te blenden en geeft precies voldoende product af. Als laatste gebruik ik graag de accent brush, om inderdaad details in mijn ooglook aan te brengen, denk aan highlighter bij je binnenste ooghoek.

Mijn laatste aanwinsten zijn deze kwasten van Zoeva, deze zaten ook in een set. ze komen uit de En Taupe Oogset van Zoeva. Ik vond het fijn dat de steel een andere kleur had dan zwart, zodat ik ze goed kan onderscheiden van elkaar.
Als eerste zie je de 228 luxe crease die ik gebruik om te blenden. Je kan oprecht niet genoeg kwasten hebben om te blenden. De tweede kwast is de 322 brow line. Officieel is deze kwast om de lijnen van je wenkbrauwen aan te zetten, maar daar gebruik ik geen kwasten voor. Ik gebruik deze om kleur aan te brengen onder mijn onderste wimper lijn. De kwast is namelijk stevig en smal. Als laatste vind ik de 238 luxe precise shader fijn om accenten aan te brengen in mijn ooglook.

Hopelijk hadden jullie wat aan deze informatie.
Er zijn een aantal kwasten die je echt moet hebben. Dat is een platte kwast, zoals MAC 239 voor het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid. Een mooie kwast die fijn blend en een kwast die lekker werkt in je crease. Persoonlijk gebruik ik een kwastje voor mij eyeliner, dus die mag in mijn geval zeker niet ontbreken. Dan kom je op vier kwasten. Probeer en kwast wat aan <3

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.