La Mer Specialisten

Ondertussen is het wel te lezen dat ik erg tevreden ben over La Mer en dat je mij ondertussen wel een fan kan noemen. Eén van de voordelen, is dat zij ook producten ontwikkelen met een specifiek doel. Zo heb ik ook bewust twee specialisten gekocht. Zoals ik eerder noemde, is mijn huid in de winter extreem droog te noemen. Dit wilde ik graag grondig aanpakken. Dus ik bestelde de Treatment Lotion en de Hydrating Infused Emulsion. Hieronder licht ik de producten toe.

De Treatment Lotion

De naam is een klein beetje misleidend, vind ik. Bij een lotion denk ik namelijk aan product dat je aanbrengt om je benen in te smeren als ze droog zijn of als je gezicht droog is. Alleen, de functie van dit product is het klaarmaken van de huid voor de volgende stappen. Dus het is stap 2, de toner. Alleen deze toner is speciaal ontwikkelen om het vochtbalans in je huid helpen te herstellen. Veel toners zijn juist agressiever en drogen de huid uit. De Treatment Lotion hydrateert, geeft energie en bereidt voor. Dit is de beschrijving die ze geven op de website: Deze intensief hydraterende emulsie bereidt de huid voor op het overige deel van uw La Mer-verzorgingsroutine. Net als ‘vloeibare energie’ biedt deze snel absorberende behandeling een directe overvloed aan hydratatie om de textuur zichtbaar te verzachten, verzorgen en verbeteren. Dit product bereidt de huid dus voor (als een toner) maar zorgt dus voor extra hydratatie en een betere textuur van de huid.

Het gebruik van de Treatment Lotion

Je gebruikt de Treatment Lotion als tweede stap van je skincare routine. Eerst gebruik je een cleanser om je huid te reinigen en daarna de toner om je huid klaar te maken voor de volgende stappen. Hoe moet je het gebruiken volgens de website? Na het reinigen, breng een kleine hoeveelheid aan op de vingertoppen of laat het absorberen op een katoenen watje. Druk in op de huid. Gebruik vervolgens uw La Mer serum en vochtinbrenger. Ik gebruik het met een wasbaar wattenschijf. Naja, eigenlijk een katoenschijf, ghehe. Ik druk het in mijn huid, maar ik wrijf er ook ligt er overheen om te exfoliëren. Het product droogt mijn huid niet uit of maakt het nog droger, maar ik merk dat het vocht aanbrengt. Ik vind het een fijne toner, fijner de Tonic, de standaard toner van La Mer.

The Treatment Lotion, 100 ml,  €105,- , via La Mer

De Hydrating Infused Emulsion

Dit is één van de nieuwste producten van La Mer. Ook dit product is heeft hydratatie als functie. Ik vond dit dan weer een spannende aankoop, omdat het een extra stap is in mijn skincare routine. Het is geen serum of moisturizer. Op hun site stond er 1 review en die was ook niet heel positief. Toch besloot ik het product te kopen. Hoe omschrijft La Mer het product: Altijd optimale hydratatie. Deze vederlichte emulsie met celvernieuwende Miracle Broth™ doordrenkt de huid de hele dag met herstellende hydratatie die de huid herstelt, versterkt en stabiliseert. Deze vloeibare, snel-absorberende textuur kan met gemak worden aangebracht en zorgt voor uw meest stralende, gezond uitziende huid. Ik lees dit als een product die je kan gebruiken wanneer je huid om vocht schreeuwt.

Het gebruik van de Hydrating Infused Emulsion

Zoals ik eerder aangaf gebruik je dit product na het aanbrengen van je serum en voor het aanbrengen van je moisturizer. Het is dus echt een extra stap. Breng, na het aanbrengen van uw serum, 2 pompjes gelijkmatig aan met uw vingertoppen over het gezicht en de hals. Volg op met uw La Mer Moisturizer. Voor mij is 1 pompje echt voldoende, want het is een vrij vloeibare substantie dat je makkelijk kan verdelen en ook snel intrekt. Het is vederlicht en ruikt ook prettig. Mijn advies? Alleen gebruiken bij extreem droge huid, anders denk ik dat het een onnodige stap is en je huid de hele dag blijft glimmen. Ik gebruik het ook maar één keer per dag, omdat mijn huid anders te veel opgesmeerd krijgt. Ik ben wel oprecht blij met deze aankoop. Eerst had ik zichtbare velletjes, ook na het smeren met de Crème de La Mer, maar na deze stap al niet meer. Voor mij is dit de perfecte manier om de winter door te komen.

The hydrating Infused Emulsion, 50 ml, €105,- via La Mer

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.