Lancaster Sun

Sinds ik klein ben, heb ik al geen makkelijke huid. Ik had snel irritaties en in mijn gezicht vaak uitslag. Zoals eerder beschreven, kreeg ik ook in mijn eind twintig last van ontstekingen in mijn gezicht die nu goed onder controle zijn door mijn La Mer verzorging. Toen ik mijn eerste baantje kreeg en dus beschikking kreeg over geld, wilde ik een ander SPF-product dan dat we thuis altijd gebruikte. Waarom? Heel veel SPF-producten trekken bij mij niet in, waardoor ik altijd een vette laag voel op mijn huid. Met veel tevredenheid ging ik vanaf mijn 16e over op Vision zonnebrand. Nog steeds ben ik er heel tevreden over, omdat ook zij zich blijven ontwikkelen. Alleen door mijn beauty-verslaving kwam ik op Lancaster Sun uit. Veel te duur, maar wat een pracht resultaat.

Op dit moment, april 2022, is Lancaster Sun uitgekomen met een aantal nieuwe producten en zijn ze bezig met het uitrollen van hun nieuwe verpakking. Dit betekend dat veel producten met ouder verpakking, met korting worden verkocht. Voor mij was dit een reden om alvast mijn zonverzorging in te slaan. Hierdoor kan het wel zo zijn dan sommige producten op mijn blog er anders uit zullen zien of misschien zelfs niet meer in de schappen ligt.

Sun Beauty Sublime Tan Milky Spray

Ik zal starten met het meest standaard zonnebrand product dat ik nu van Lancaster Sun in de kast heb staan Dit is de Sun beauty Sublime Tan Oil Free Milky Spray SPF 30. Op de site van Lancaster zelf kan ik hem niet vinden, maar de Douglas heeft hem nog op voorraad. Wat zegt de Douglas over dit product?

Verdient uw huid niet de breedste, meest kwalitatieve bescherming tegen de zon? Lancaster’s Sun Beauty Milky Spray met SPF voor het lichaam biedt breedspectrum bescherming en helpt de huid bij het ontwikkelen van een stralende, egale bruine teint.
De unieke formule combineert de exclusieve Full Light Technology die 100% van de zonnestralen (UVB, UVA, infrarood en zichtbaar licht) aanpakt met Lancaster’s Tan Activator Complex.
Met Sun Beauty Milky Spray met SPF ontwikkelt u een mooie, langdurige bruine teint terwijl de huid haar stevigheid en elasticiteit behoudt.
Uitermate geschikt voor een huid die gemakkelijk bruin wordt en zelden verbrandt. De lichtgewicht, olievrije formule is gemakkelijk te sprayen en trekt snel in.

Dit was voor mij een aankoop, om gewoon een standaard zonnebrand van Lancaster Sun te hebben met een lage SPF. In de laatste zin geeft het ook duidelijk aan dat het voor een huid is die zelden verbrand. Nou, ik verbrand als ik niet goed smeer. Dus dit is voor mij een product om te gebruiken aan de einde van een vakantie als ik al goed bruin ben. Het is een fijne, niet te dikke of vettige substantie om te gebruiken.

Sun Beauty Fast Tan Optimizer Dry Oil

Om meteen maar met de deur in huis te vallen, verreweg het fijnste product van Lancaster op het gebied van zonbescherming. Eerlijk, ik was opzoek naar een product die mij hielp met sneller bruin worden en het creëren van een egale bruine teint. Lancaster Sun heeft daar dus een hele lijn voor. Wat zegt Lancaster zelf?

Onze Satin Dry Oil SPF50 biedt alle weldadige voordelen van een olie, zonder een vettig laagje achter te laten op de huid. Naast 100% bescherming van het zonnespectrum* helpt onze zuivere, ocean friendly en extreem zintuiglijke zonbescherming voor het lichaam nu ook de huid te herstellen van de schade opgelopen door de zon en geeft een prachtige uitstraling. Het product biedt een prachtige, satijnachtige droge finish en zorgt in de helft van de gebruikelijke tijd voor een snellere, meer intense en perfect zongebruinde teint. Deze vederlichte en extreem zintuiglijke lichaamsolie versmelt onmiddellijk met de huid en hydrateert langdurig. De huid voelt meteen comfortabel aan en ziet er prachtig uit, dankzij de glanzende finish.

Het is echt een heel fijn product. Als ik mij in ga smeren, doe ik dit wel in de douche. Deze versie van een zonnebrand is namelijk erg glad op de grond als je wat morst. Oprecht, je glijdt uit en je krijgt het alleen weg met heel veel water. Ik doe het eerst op mijn handen en dan pas ga ik insmeren. Op die manier spray ik het minst ernaast en heb ik beter controle over het verdelen van het product. De olie smeert fijn en laat geen vettige laag achter. Het bevordert ook zeker de snelheid van het bruinen en helpt een egale teint op te bouwen. Zoals bij elke zonnebrand, adviseer ik wel regelmatig te blijven aanbrengen.

Sun Beauty Satin Dry Oil SPF50, 150 ml, €39,13 , via Douglas

Sun Beauty Protective Water SPF50

Ook deze variant van zonneberscherming was voor de helft van de prijs. De verpakking en hun site beweert dat je door deze formule niet voelt dat je zonnebescherming draagt. Dat lijkt mij heerlijk, want ik vind het zo lastig dat alles aan je blijft plakken wanneer je zonnebescherming gebruikt of dat alles wat je aanraakt vies wordt. De olie is een fijn product, maar je merkt wel dat je het op heb gesmeerd. Wat zegt Lancaster zelf?

Wat als u uw huid zou kunnen beschermen met een onmerkbaar laagje zonnebrand? Ons Sun Protective Water SPF50 biedt een complete bescherming tegen de zon die 100% van het zonnespectrum* dekt en de huid helpt te herstellen van de schade opgelopen door de zon. De zuivere, ocean friendly formule heeft een vederlichte en verfrissende watertextuur met verfraaiend effect die in de helft van de gebruikelijke tijd** voor een zongebruinde teint zorgt. De formule biedt een transparante finish zonder laagjeseffect. De niet-vettige formule kan ook aangebracht worden op de natte huid. De intens hydraterende formule dringt snel in wordt snel door de huid opgenomen, laat geen zichtbaar laagje achter en omhult de huid met een aangename geur die doet denken aan de Franse Rivièra.

Het is een hele gekke sensatie om een zonnebrand te gebruiken die dus niet een vettig laagje achterlaat. Je moet het product wel echt goed schudden, voordat je het gebruikt. Het is een hele fijne nevel dat de fles verdeeld, waardoor je bijna niet hoeft te smeren om het te verdelen. Weet wel dat ook deze spray deels op olie-basis is, dus komt het op de grond, is het lastig te verwijderen en wordt het glad. Dus ook deze spray doe ik op in de badkamer of in de douchecabine (vakantie). Ik ben enthousiast, want ik heb een hekel aan zonproducten waarvan ik ga plakken. Deze doet dat absoluut niet!

Sun Beauty Protective Water SPF50, 150 ml, €39,13 , via Douglas

A last note

De producten van Lancaster Sun zijn vrij makkelijk te verkrijgbaar bij de parfumeries. De prijzen verschillen wel enorm per winkel, dus wees scherp! Ze hebben af en toe natuurlijk kortingacties bij verschillende winkels, dus hou die zeker in de gaten wanneer je interesse heb!
De eerste flacon zonnebrand kon ik nergens online vinden in deze variant, dus vandaar dat de link mist naar een webshop.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.