Planten in huis!

De puntjes op de i

Naar sommige dingen kan je als mens enorm uitkijken. Toen het appartement bijna klaar was, keek ik enorm uit naar het kopen van accessoires. Ook keek ik enorm uit naar het kopen van planten. Een beetje knullig, maar wel waar. Ik ben ook enorm blij met de planten die we hebben uitgezocht en het maakt het ook meer ‘thuis’. Nieuwsgierig naar de planten die we hebben gekocht? Ik laat ze graag zien.

African Parachute

De Ceropegia sandersoni ‘African Parachute’ trok direct mijn aandacht. We hadden afgesproken dat wij allebei één plant zelf mochten uitzoeken. Ik zocht deze plant uit wegens de prachtige bloemen en ook het makkelijke onderhoud. De stammen van de plant zijn groen en zo ook de bloemen. De bloemen zijn met name wit en hebben een groene tijgerpint. Ook kenmerkt de plant zich door zijn dikke bladeren wat doet denken aan een vetplant. Dat helpt ook in het onderhoud. De onderhoud van deze plant is eenvoudig. Eén keer per week water is voldoende (niet te veel) de plant wil graag veel zonlicht (maar geen directe zon) en is enorm stevig. De oorsprong van de Parachute is het zuiden van Afrika. Bij ons staat de plant in de keuken op de vensterbank! De eerste knalgroene uitloper hebben we al gespot.

Ananas comosus ‘Corona’

Deze plant heeft Jesse uitgezocht en blijer kon hij mij niet maken. Deze plant brengt namelijk enorm goede herinneringen terug. In Australië bezocht ik een ananas boerderij en ik vond dit een fantastische ervaring. Toen zag ik velden vol met deze planten en leerde hoe een ananas groeit. Weet je dat groene hoedje van de ananas? Deze kan je dus in de grond zetten, krijgt wortels, groeit groter en daar komt dan een mini ananas uit. Deze ananas groeit uiteraard door tot een volledige ananas! Zo ontzettend leuk. Nu hebben we een eigen ananas plant in huis. Weet wel, deze ananas is niet om te eten! Wil je een eetbare ananas kweken? Dan heb je de kroon nodig van de ananas uit de supermarkt. Eén keer per week water is voldoende en je heb er weinig omkijken naar. Oh, de plant geeft ‘s nachts zuurstof af en helpt daarom o.a. tegen snurken!

Aeschynanthus ‘Japhrolepis’

Voor in de woonkamer wilde we twee hangplanten hebben. Beide voor op een kast. Deze plant heeft ook wel de bijnaam ‘lipstick’ – plant en is erg geschikt als hangplant. Wanneer de plant besluit om bloemen te laten zien, zijn ze bij deze (die wij hebben) vuurrood en lijken op de inhoud van een lipstick. Wil je bloemen? Zet de plant dan in de winter voor zes weken op een koele plek neer. Wil je de plant optimaal plezieren? Dan vindt de plant het ontzettend fijn om beneveld te worden met regenwater (gewoon water vindt de plant ook erg fijn). Wij zijn er enorm blij mee en past mooi bij de sfeer van de woonkamer.

Hedera Helix ‘White Wonder’

De Hedera staat in de volksmond bekend als de klimop. Deze variant is bont en nog niet zo heel groot. Wij gebruiken de plant niet als klimop, maar als een hangplant. De hangplant was spotgoedkoop ( 3 euro) en heeft ook nog eens een lucht zuiverende werking. Ook deze plant is weer makkelijk in onderhoud en is stevig. Gewoon één keer per week water is voldoende, maar zet de plant niet op een plek waar veel licht komt. De vensterbank is dus geen goede plek of waar de zon in de loop van de dag komt. Er zijn namelijk echt plekken in huis waar geen direct licht komt vanuit het raam.

Yucca Elephantipes  Palmlelie

Dit is de enige plant die we hebben gekocht die op de grond komt te staan. Deze staat naast de boekenkast op een zonnige plek. De bladeren van de plant blijven namelijk mooi stevig wanneer ze veel zon krijgen. Deze plant heeft oprecht weinig water nodig. Deze Palmlelie hoeft maar eens in de 2-6 weken water. De aarde van de plant moet droog zijn en er mag zeker geen water op de bodem liggen. De plant groeit met name in het zuiden van de VS en kan daarom goed tegen de droogte. Een vergeten waterbeurt is dan ook zeker niet erg. Hoe handig is dat! Ga je er goed mee om? Dan kan de plant echt nog jaren met je meegaan.

Wij hebben deze prachtige planten gekocht bij de Intratuin, maar zijn uiteraard ook bij andere tuincentra te koop of online.

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.