Stuart Weitzman

Tot voor kort had ik geen idee wat voor merk dit was. Ik kwam het tegen in een YouTube video over fashion. Hierin had de desbetreffende dame prachtige boots aan, over-the-knee. Het was precies waar ik naar opzoek was. Dus ik ging uiteraard op onderzoek uit. Blijkbaar is Stuart Weitzman een designer merk. Het is zelfs te vergelijken met Jimmy Choo en Louboutin, alleen iets minder iconisch. De prijzen zijn wel vergelijkbaar, misschien iets lager in de basis. Stuart Weitzman wordt blijkbaar zelfs gedragen op de rode loper! Hun schoenen kwamen ook voorbij op het MET gala.
In ieder geval, mijn missie werd een paar over-the-knees boots van Stuart Weitzman, maar er geen 800 of 900 euro voor te betalen. Dus ik had mijn zinnen gezet op de online sale en mijn jaarlijkse bezoek aan de outlet in Roermond. Blijkbaar zit daar al een hele tijd een outlet van Stuart Weitzman (en ik ben er nog noot naar binnen gegaan).

Een paar algemene dingen

Stuart Weitzman is een merk dat is begonnen in Amerika en is uiteindelijk verhuist naar Spanje. Ze hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en creativiteit. Ondertussen hoort het merk onder het bedrijf Tapestry waar het merk Coach en Kate Spade ook onder vallen.
Bij SW kan je je hart ophalen voor kwalitatief hoge schoenen die in elke garderobe horen. Soms hebben ze enorm creatieve uitspattingen, maar ze moeten het vooral hebben van hun standaard. Denk hierbij aan de perfecte zwarte pump, je basis sandaal met hak voor in de zomer of onverwoestbare leren boots voor in de winter. Koop je bij SW? Dan koop je voor de toekomst.
In Nederland zijn er weinig tot geen fysieke verkooppunten voor SW. In Roermond vind je de winkel van Stuart Weitzman zelf. Online verkoopt net-a-porter het bijvoorbeeld, maar ook Zalando. Al hebben zij niet de gehele collectie.
Net als andere high-end merken gebruikt SW namen voor hun modellen. Lekker praktisch als je op internet naar een model zoekt en je kan in een fysieke winkel gericht naar een model vragen. Toen ik de Midland noemde, wist ze direct over welk model ik had en wat voor vergelijkbaars ze in de winkel had staan.

Stuart Weitzman Blaire City boot in black suède

Top van Studio Anneloes, riem van Gucci, skort van Sandro en laarzen van Stuart Weitzman

Ik heb niet vaak juichend zo een hoog bedrag staan pinnen in een winkel, maar man wat was ik enthousiast. Het was natuurlijk afwachten welke schoenen ze in de outlet hadden staan in Roermond en voor welke prijs. Tot mijn verbazing stond er eind april achterin de winkel nog meerdere laarzen uitgestald. Het waren ook nog modellen waar ik mijn oog op had laten vallen online. Toen ik de laars omdraaide voor het prijskaartje, slaakte ik van verbazing een gilletje. De afprijzing was gigantisch, ongeveer 70%. Ze hadden zelfs nog mijn maat 38, maar die bleek met passen te groot. De 37,5 was perfect. Dus bij deze, Stuart Weitzman valt in ieder geval met zijn laarzen een halve maat groter.
Toen ik de zwarte suede over-the-knee laarzen aan deed, was ik verkocht. Ze zaten aangesloten als een sok, ze bleven goed zitten (zakte niet af) en het draagcomfort was fantastisch. Met heel veel vreugde besloot ik eind april, zwarte suede laarzen te kopen. En kijk eens, wat zijn ze prachtig.

Blare City boot in black suède

Hoe ga ik deze dragen? Het aller mooiste zijn ze wanneer ik ze draag onder een rokje of een jurkje. Ik schrijf expres de verkleinwoorden op, omdat ik het mooi vind als er een stukje bovenbeen nog is te zien tussen de boot en de zoom. Ik denk dat je de lengte wel mini kan noemen, als het kledingstuk halverwege je bovenbeen valt. Mijn favoriete combinatie op dit moment is een zwarte col, een skort van Sanro, 15 denier zwarte panty en dan deze over-the-knee boots.

All Serve City boot in slate (grey) suède

Trui van Studio Anneloes, riem van Gucci, jeans van Levi’s en laarzen van Stuart Weitzman

Ook voor het tweede paar, die ik twee dagen later kocht, heb ik weer juichend staan pinnen. Voor mijn eigen gemoedsrust, wilde ik voor die prijs weer terug naar Roermond, om rustig te kijken naar andere modellen. Dan had ik namelijk het eerste moment niet gedaan, want ik had mij blind gestaard op het zwarte paar. In eerste instantie pakte ik weer een zwarte suède laars, maar de verkoopster zei dat ik spijt zou krijgen van twee zwarte suède laarzen. Ze leken namelijk best wel op elkaar, behalve de hak en hoogte. De verkoopster adviseerde mij om de grijze variant te proberen. Ik was terwijl ik ze aan deed enorm sceptisch, maar dat verdween direct toen ik mezelf in de spiegel zag. Wat een prachtige kleur, maar toch ook praktisch. Zachter dan zwart, maar wel bijna net zo goed te combineren. Met passen had ik een lichte jeans aan en zelfs dat stond prachtig. Ook dit paar ging in maar 37,5 mee naar huis en pinde ik juichend. Wat een fantastische investering. Natuurlijk zullen deze laarzen ook prachtig staan onder een jurk of rok, maar ik zal deze sneller combineren met een jeans of broek.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.