Disneyland mei 2017

Al een tijdje heb ik nagedacht over de indeling van deze blog. Er zijn namelijk een aantal dingen die ik wel wil vertellen, maar zat te twijfelen over de opbouw. In deze blogpost vertel ik over mijn bezoek aan Disneyland 2017. In dit jaar vieren zij de 25e verjaardag van Disneyland Prijs.

Hotel Newport Bay Club

Groot hotel, mijn hemel, wat is dit een groot hotel. We kwamen vrij ‘vroeg’ aan en konden nog niet naar de hotelkamer. We besloten om tussen half één en drie uur alvast naar de outlet te gaan vlakbij Disneyland. Rond vier uur haalde we vervolgens de sleutel op en gingen naar de kamer. Het is een mooi hotel en zo ook de kamers. Het is, nogmaals, een groot hotel met veel kamers. Zo moesten wij een goede 3 minuten lopen om naar de kamer te gaan. Het hotel is het grootste hotel van Disneyland en heeft 1093 kamers. Het thema is duidelijk maritime en is overal terug te vinden. Wij hadden een kamer dat uitkeek op het zwembad, met twee twijfelaars in de kamer en een ruime badkamer. De kussens van het bed waren goed en het bed redelijk. Er was geen minibar op de kamer of faciliteiten om thee te zetten. Er was wel een kluis aanwezig. Een mooie verzorgde kamer!

Het verloop van de vijf dagen

De eerste dag, de donderdag, waren we om zeven uur gaan rijden. Zo kwamen wij zonder tegenslagen rond een uur of één aan. Eerst gingen we naar La Vallée Village om alvast te shoppen. En shoppen dat ik deed! Ik kocht twee fantastische tassen die ik zeker nog aan jullie ga laten zien. Daarna haalde we de sleutels op van de kamer, zeulde alle bagage naar de kamer, kleedde ons om en gingen naar het park. Rond 21 uur waren we al helemaal kapot en besloten na een aantal attracties om naar de kamer te gaan.

Op de vrijdag vertrokken we 10 uur weg uit Disneyland en gingen met de RER (trein) richting Parijs. Jesse wilde de vorige keer al heel graag naar de begraafplaats Père-Lachaise. Daar liggen ontzettend veel bekende mensen begraven. De vorige keer was het wegens de planning en de ligging van de begraafplaats niet haalbaar om heen te gaan. Zodoende besloten we er deze keer wel voor te gaan. Jesse wilde met name het graf van Jim Morrison en Edith Piaf zien. We hebben daar ongeveer twee uur doorgebracht. Vervolgens stapte me in de metro om stokbrood te eten onder de Eiffeltoren. Als laatste gingen we in Parijs naar de Champs-Elysées om winkels te kijken. Door de hitte kocht ik nog even een korte broek, maar gingen heel snel weer weg. Het was echt ontzettend warm en ook heel druk. We zijn nog even in de avond naar het park gegaan, maar vonden het al snel genoeg.

Zaterdag en zondag brachten we de hele dagen in de parken door. Althans, de zondag. De zaterdag besloten we om tussen 14 en 17 uur naar de kamer te gaan om af te koelen en bij te komen. Buiten die pauze om zijn we steeds in de parken geweest. Op de zaterdagavond hebben we de fantastische nieuwe show Disney Illuminations gezien. Deze was vernieuwd wegens de verjaardag van Disneyland Parijs.

De maandag wilde we niet meer het park in, omdat we alles wat we wilde gedaan hadden. Zo gingen we nog even shoppen in het winkelcentrum van Val d’Europe. Mensen, dat is echt, echt, onzettend groot. Ze hebben er ook een Sephora (!). Om 12.30 uur reden we weg richting huis.

Op deze blogpost volgen meerdere blogposts over Disneyland. Ik zal schrijven over mijn nieuwe tassen, wat ik heb gekocht in Disneyland, wat ik zo ongeveer heb gegeten in Disneyland en natuurlijk Pére-Lachaise.

Wordt vervolgt!

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.