Gekleurde mascara’s

De zoektocht naar een goede normale mascara is al een heel. Ik weet nog goed dat ik op de middelbare school eindelijk een mascara had gevonden dat voor mij werkte. Een mascara die ervoor zorgde dat ik er niet uit zag als een panda en het product zich niet verzamelde in de plooi onder mijn oog. Miss Sporty was de uitkomst! Alleen toen die mascara op was, was die natuurlijk nergens meer te vinden. Toen ik ineens heel wat geld binnen sleepte op mijn zeventien jarige leeftijd, besloot ik om een duurder merk uit te proberen. Sinds die tijd wissel ik tussen Chanel, Yves Saint Laurent en Dior. Alle drie zwart en waterproof. Lengte gaat bij mij boven volume, omdat lengte meer voor mijn ogen doet.

Kleuren

Sinds de ontdekking van de gekleurde eyeliners wilde ik ook eens gekleurde mascara gaan proberen. Ik vond dat felblauwe wat een collega bij de V&D altijd droeg echt fantastisch. Ik besloot om wat uit te gaan proberen wat niet al te duur was. Flop. Een dikke flop. De blauwe mascara van de Hema was werkelijk niet te zien en zo ook de andere kleuren. De bruine mascara van Maybelline Volum Express werkte trouwens wel fijn en de zwarte variant gebruikte ik dan ook graag. Mijn grootste frustratie tijdens de zoektocht naar gekleurde mascara was de pigmentatie. Alle gekleurde mascara’s waren bij mij gewoon niet te zien. Het leek allemaal alsnog zwart. Tot ik voor een hele leuke prijs een paarse mascara van Dior tegen kwam. Mijn mascara’s koop ik altijd wanneer deze met 40% korting zijn bij de Ici Paris en als ze het dan hebben, gun ik mezelf een felle kleur mascara erbij. Zo kwam ik aan mijn eerste ontdekking.

Geslaagde mascara’s

Dior Addict It Lash in de kleur 162 (paars) was een toevallige ontdekking. In IJmuiden zit een kleine Ici Paris, maar waar het nauwelijks druk is. Op die manier is het daar heerlijk rondstruinen en gewoon alles open maken wat je tegenkomt. Toen ik er was lag er een special edition voorjaarscollectie in de winkel met zo waar een paarse mascara. Hop, meenemen! De zwarte variant is nog steeds te koop. Persoonlijk geen favoriet als alledaagse mascara, want hij is niet waterproof. Zorgt voor veel volume en weinig lengte.

Vervolgens kwam ik in de uitverkoop een roze mascara tegen van Yves Saint Laurant. Normaal gebruik in de Volume Effet Faux Cils Waterproof in de kleur zwart. Heel erg tevreden over. Maakt de wimpers lang en blijft goed zitten. Klontert niet en laat de wimpers ook niet aan elkaar plakken. Dus, de roze versie hiervan was een welkome aanwinst. De roze variant is alleen niet waterproof en dat is vaak met gekleurde mascara’s. Een hele fijne mascara met een hele duidelijke pigmentatie. Het is duidelijk te zien dat je roze mascara op heb. Super tof!

Dan, mijn nieuwste aanwinst… Mijn mascara van MAC. Dit is mijn eerste mascara van MAC en ben ook heel erg benieuwd hoe deze, ondanks de kleur, bevalt. Ik zal hem niet dagelijks gaan dragen, want daar is de kleur te bijzonder voor. Welke kleur? Sweaty Betty. Op dit moment te koop als een limited edition samen met nog andere vele kleuren. Sweaty Betty is een blauwtint dat neigt naar turquoise. Een prachtige kleur voor erbij met een hele erge duidelijke pigmentatie. De mascara maakt deel uit van de collectie Work It Out, wees snel, want op is op! Er staan zeker nog meer kleuren op mijn verlanglijstje, maar niet alles kan tegelijk…

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.