Dior: J’adore

Mijn parfum collectie bestaat met name uit Marc Jacobs. Er is een tijd geweest dat ik elke nieuwe geur kocht en in mijn kast zette. Tot Corona, want toen besloot ik, eerst maar eens wat geuren opmaken. Parfum blijft namelijk niet altijd goed. As we speak, ben ik hard bezig om mijn collectie uit te dunnen. Het gaat niet heel hard, maar alle beetjes helpen. Al een hele lange tijd, kocht of kreeg ik dan ook geen nieuwe geur.
Eind september stond ik in de Douglas en ineens begon het te jeuken. Ik had zin in een nieuwe geur en een gevoel van luxe. Ik ging voor iets anders dan Marc Jacobs, Dior.

Dior of Chanel?

Voor een lange tijd stonden we stil bij de stelling met links Chanel en rechts Dior. Ik had namelijk zin om een geur van Chanel te kopen, N°5. Een enorm klassieke en vrouwelijke geur. Toen ik “jong” was (lees tiener, begin 20), vond ik N°5 altijd te volwassen. Nu ik tegen de 30 aan loop, dacht ik, Chanel N°5 kan nu vast wel. Toch stond ik in de winkel en blijf ik de geur te zwaar vinden. Lekker, maar te zwaar. Vervolgens ging ik heen en weer tussen: Coco Mademoiselle, Miss Dior en J’adore. Uiteindelijk ben ik gegaan voor J’ador. Miss Dior heb ik in al eens gehad en Coco komt nog wel een keer. Alleen J’adore heeft een prachtige flacon en uiteraard een heerlijke geur.

J’adore

De reclame voor deze geur ben je vast wel eens tegengekomen. In deze reclame loopt Charlize Theron als een goeden Godin op/over het water heen en heeft ze een gouden ketting om die lijkt op de hals van de fles. Of dat ze door een tempel heen loopt. Samen met Miss Dior, kan je wel zeggen dat J’adore de klassieke geur is van Christian Dior.
Wat staat er op de site over de J’adore lijn: J’adore, een ode aan vrouwen, aan hun lef, aan hun schoonheid.
Van het Eau de Parfum J’adore tot de intensiteit van Absolu, passerend langs het badritueel hiervan, wordt het iconische boeket van bloemengeuren van J’adore onthuld, als een kunststuk van balans waar de allermooiste bloemen tot uitdrukking komen met sensualiteit en frisheid.

Wat ik het mooie vind aan geuren van de luxe modehuizen? Je kan er een hele lijn van kopen. Van parfum tot zeep. Zo kan je echt van haar tot tenen ruiken naar je favoriete geur. Ook vind ik het geweldig dat er geen tekst staat op de flacon. Dior dacht, nope. Iedereen weet straks door de flacon welke geur het is.

J’adore Eau de Toilette

Verpakking Eau de Toilette

Topnoten: Citrus, Neroli en Mandarijn.
Middennoten: Jasmijn, Roos, Ylang-Ylang, Tuberoos en African Orange Flower.
Basisnoten: Hout en Vanille.

Alleen al de kartonnen verpakking is prachtig. Geribbeld wit karton en gouden glimmende belettering die erin is gestanst. De gouden randjes om de onder- en bovenkant maken het mooi af. De binnenkant is ook van geribbeld karton, maar dan van een zachte lavendel kleur. De flacon zit in een mooie stevige verpakking. De flacon is van glas, de dop van een gewikkeld draadmetaal en de knop van acryl waar j’adore in staat. De vloeistof is een blush kleur. Het slangetje is nauwelijks tot niet te zien in de fles. Een prachtig elegant stuk om op je meka-up tefel of in je badkamer te hebben staan.

J’adore Eau de Toilette van Dior, 50 ml, €87,95 , via de Douglas

J’adore Huile de Douche et Bain

Verpakking Huile de Douche et Bain

Het is de tweede keer dat ik van een luxe modehuis ook een doucheproduct van de geur koop. Eerlijk, deze keer kocht ik het, omdat het een prachtige fles is om in de douche te hebben staan. Ook zeggen ze dat een doucheproduct, de uiteindelijke geur gaat ondersteunen. Dat de geur langer blijft hangen wanneer je van te voren een product gebruikt voor onder de douche of in bad. De kartonnen verpakking is bijna gelijk aan die van de Eau de Toilette, maar dan wat groter. De flacon is ook hetzelfde vormgegeven, alleen is de flacon van hard plastic i.p.v. glas.

Huile de Douche et Bain van Dior, badolie, 200 ml, €54,95 , via de Douglas

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.