Ik ga naar Disneyland en neem mee

Al meerdere keren ben ik naar Disneyland geweest en heb er ook al meerdere keren over geschreven. De laatste keer was in mei 2017 . Ondertussen zijn we nog een paar keer geweest, maar de laatste keer was in december 2019. Ondertussen zijn we bijna 2,5 jaar verder en er staat weer een trip in de planning! Waarom? Disneyland bestaat 30 jaar en ik word dit kalenderjaar 30. Een goed excuus toch? Ook zijn er daardoor, hun verjaardag, andere shows en als het goed is ook nieuwe attracties. Voorpret hoort voor mij ook bij reizen en op deze manier wil ik mijn voorpret met jullie delen.

Disney’s Sequoia Lodge in Disneyland Parijs

Standaard kamer, Sequoia Lodge

Sinds wij dit hotel ontdekt hebben, willen we eigenlijk niet meer anders. Elke keer zoeken we weer uit wat voor de beste optie voor ons is, betreft prijs en onze wensen. We proberen ook elke keer of bijvoorbeeld losse tickets en een verblijf buiten Disney zodanig goedkoper is, dat het echt de moeite waard is. Elke keer komen we erop uit dat we liever wat meer betalen, zodat we op loopafstand logeren en we gebruik kunnen maken van het uur extra in de ochtend. Losse tickets voor vier dagen en twee parken, kosten in de zomer al 336 euro per persoon! Dat is dus 672 euro aan entree voor twee volwassenen… Samengevat, wij boeken liever een arrangement en bij de Sequoia Lodge.

Disneyland Parijs heeft voorbij Disney Village een meer. Aan dit meer liggen drie hotels, Hotel New York, Sequoia Lodge en Newport Bay. De ligging is echt perfect, want binnen 15 minuten ben je door de toegangsporten van één van de parken. Ook is het van de drie bovenstaande hotels, Sequoia Lodge de goedkoopste optie. De prijs kwaliteit verhouding is wat ons betreft perfect, de bedden zijn echt goed en zo ook de badkamers. Het hotel ziet eruit als een uit de kluiten gewassen lodge midden in de bossen. Overal zie je hout en gezellige haarden in de algemene ruimtes. Het hotel heeft ook een zwembad en een eigen ontbijtzaal. Weet wel dat dit hotel geen kamers heeft met een vorm van een balkon, er geen mini-koelkast staat of er faciliteiten zijn om koffie/thee te zetten in de kamer.
Het ziet er niet heel modern uit, maar de kwaliteit is hoog en het is schoon.

Eten in Disneyland Parijs

Eten vinden wij altijd echt een ding. We hebben al meerdere manieren geprobeerd en we zijn er nu uit wat voor ons het beste werkt. Als eerste, meestal zit je ontbijt er niet standaard bij en moet je apart bijboeken. Onze afweging was als volgt, halfpension bijboeken of alles zelf regelen? We hebben beide als eens gedaan.

Zelf eten regelen

Wil je alles zelf in de hand hebben? Dat kan zeker. Zit je ontbijt niet bij je verblijf in, dan kan je een ontbijtbuffet reserveren of in één van de vele restaurants ontbijten. Los een ontbijtbuffet reserveren, geef ik niet als tip. Het is veelal erg duur en eet je er niet uit. Waar wel te eten? In Disney Village bij Earl of Sandwich. Het ziet er echt niet uit, maar ze hebben voor een prima prijs een ontbijtmenu. Wij waren gemiddeld voor 20 euro met twee personen klaar. Ook was het daar in het restaurant enorm rustig.
Tussen de middag zijn er genoeg van de counter restaurants, die werken zoals een McDonalds. Het is even ervaren waar het goed te eten is en waar niet. Omdat ik er al een tijdje niet geweest ben, durf ik daar niet echt een uitspraak over te doen. Wel tip ik vooral de restaurants in Disney Village. Het valt op dat het daar vaak rustiger is en de kwaliteit van het eten hoger.

Wil je goed eten in de avond? Dan is het wel een investering, voor het avondeten heb ik ondertussen wel een paar tips. De grootste tip. Reserveer zodra je kan bij een restaurant!
Waar niet te eten? Uit onze ervaring(en) kunnen we twee restaurants echt afraden, want je betaald veel te veel geld voor koud eten, weinig variatie, slechte bediening en dus slecht eten. Captain Jack, in het Disneyland park. De ambiance is echt fantastisch (in de Pirates attractie), maar het eten is echt niet goed. We hebben het twee kansen gegeven (ruim uit elkaar), maar er was geen verschil. Koud eten, kwaliteit laag en slechte bediening. Plaza Gardens, een buffet, was voor ons ook geen succes. Weinig variantie en daardoor weinig lekker eten. Kwaliteit was redelijk.

Waar kan je goed dineren?

Waar wel eten? Voor een snelle hap waren wij herhaaldelijk enthousiast over New York Style Sandwiches in Disney Village.

In buffet vorm is het Agrabah Café echt heel erg fijn (foto rechts). Een duidelijk Midden-Oosters thema, ook in het voedsel. De kwaliteit is echt hoog en je betaald niet de hoofdprijs. Het is niet zo heel groot, waardoor (denk ik) het personeel het tempo goed bij kan benen. Het voedsel is warm lekker en voor ieder wat wils. Ook is het niet zo vet. Niet je standaard patat met een vleesgerecht.
Ook in buffet vorm, het restaurant in het hotel Newport Bay, Cape Cod. Heel veel keuze, luxe keuze en wordt regelmatig aangevuld. Voor een buffet kreeg ik een luxe gevoel en vond ik het echt hoogwaardige kwaliteit. Echt de moeite waard.

Nog niet zo vaak gegeten, december 2019 voor het eerst, maar dat was echt een feest (zie foto links). Bistrot Chez Rémy Goede kaart, vriendelijke service en ook smaakvol eten. Het kan wel wat langer duren voordat je wordt geholpen, maar het is het wel waard. De kaart is gebaseerd op de Franse keuken.
Dan als laatste de Silver Spur Steakhouse, ik kom hier wel graag nog op terug. Ik denk dat ik hier bijna vijf jaar geleden voor het eerste en meteen laatst (reserveren kon steeds al niet meer) gegeten. Toen was het al een aanrader. Het was binnen niet heel gezellig (het was gewoon één grote zaal met tafeltjes), maar we hebben daar toen echt fijn gegeten. Vooral ook lekker!

Maaltijdopties

Bij Disney kan je ook kiezen voor maaltijdopties. Wij hebben dit nu drie (?) keer ervaren en wij vinden het een uitkomst. Is het goedkoop? Nee. Maar wel goedkoper dan als je los bij de restaurants gaat eten waar ze tafelbediening hebben en je los ontbijt-buffetten gaat boeken. Je kan kiezen tussen halfpension en volpension. Bij beide krijg je, ontbijt en diner, maar alleen bij volpension ook de lunch. Je maaltijdopties worden in de vorm van een voucher op je toegangskaart gezet. Eet je een keer ’s avonds niet in het park, dan kan je die voucher gebruiken voor bijvoorbeeld een lunch de volgende dag. Ook met maaltijdopties is het belangrijk om op tijd te reserveren. Even een dikke tip, blijkbaar kan je al direct na het boeken van je arrangement (met verblijf) al restaurants reserveren voor jouw verblijf. Je hoeft dus niet, ik herhaal niet, te wachten tot drie maanden van te voren. Dat is voor mensen die alleen een toegangsticket hebben gekocht.
Daarnaast hoef je niet te reserveren voor je ontbijt, ze gaan er automatisch vanuit dat je ontbijt in het restaurant van je hotel. Bij het inchecken krijg je een tijdslot om te komen ontbijten.

Even praktisch: de app

Het gebruik van de app raad ik echt aan. Je kan er heel veel informatie terug vinden en ook meer doen dan voorheen. Via de app kan je heel makkelijk een tafel reserveren of toegangstickets boeken voor sommige shows. (Deze shows kan je zeker ook gratis bezoeken, maar door een ticket te kopen heb je gegarandeerd plek en hoef je niet lang in de rij te staan). Ook kan je tegenwoordig een week van te voren online inchecken. Dat scheelt oprecht wachten bij de incheckbalies.
Voor je verblijf vindt je er de interactieve plattegrond, actuele openingstijden, welke attracties gesloten zijn, wachttijden, tijden van de parades en nog veel meer.
Je kan zelfs premier acces tickets kopen per attractie. Dit zijn de vroegere fast-passes, maar nu betaal je er voor… Waar ik het persoonlijk niet helemaal mee eens ben.
Check trouwens ook even voordat je gaat boeken aan welke attracties ze onderhoud plegen, dat geven ze altijd aan bij “gesloten attracties”. Wie weet wil je dan toch schuiven met je data.
Wij zijn bijvoorbeeld zo laat mogelijk (voor ons) in de zomer gegaan, omdat we dan hopen dat de Marvel Avengers Campus open is!

Onze plannen voor Disneyland

Wat is ongeveer onze planning voor Disneyland? We zijn er vier dagen en dus drie nachten. De eerste dag zullen wij al vroeg gaan rijden om er op tijd te zijn. Lees, ongeveer om 06 uur rijden, zodat we er ongeveer om 13 uur zijn (ongeveer een uur stoppen meegerekend). We zullen direct inchecken, zodat we het park in kunnen. De bagage laten we dan in de auto, want je kan pas na 15 uur je kamer in.
De eerste dag spenderen we dan acclimatiserend in het Disneylandpark. Alle winkels in en uit rennen, opzoek naar de perfecte oren en alvast wat attracties meepakken. Waarschijnlijk pakken we ook een show mee Disney’s Stars on Parade. We eten de eerste avond bij het Agrabah Café, in buffetvorm, zodat we een beetje kunnen ontspannen en pakken waar we zin in hebben. Daarna gaan we meestal slenterend terug naar het hotel, om te chillen na een halve dag reizen en rondlopen in het park.
Dag twee rondhuppelen in Disneyland, eten in het Silverspur Steakhouse, dag drie rondrennen in het Studio’s park om uit eten te gaan bij Bistrot Chez Rèmy.
De invulling van onze laatste dag ligt eraan hoe we ons voelen en hoe vruchtbaar onze dagen al zijn geweest betreft attracties. Soms gaan we nog een park in en soms gaan we via een dichtstbijzijnd winkelcentrum al vroeg naar huis.

Mijn voorpret is al begonnen sinds we hebben geboekt en ik kan niet wachten tot eind juli!

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.