Ik werd 30 en ging naar Disneyland

Als je mij wat langer kent, dan weet je dat ik weinig heb met mijn eigen verjaardag. Het liefste vlucht ik naar het buitenland (wat vaak mogelijk is op 30 juli) en gaat die dag voorbij als elke andere. Alleen dit kalenderjaar, 2022, werd ik 30. Om te zorgen dat niemand voor mij een verschrikkelijk feestje ging organiseren of dat ik thuis ging huilen, omdat mijn jeugd voorbij was/is, vond ik het een puik plan om mijn verjaardag te vieren, in Disneyland Parijs. Disneyland Parijs vierde zelf ook zijn dertigste verjaardan, hoe leuk is dat! Dus, wij gingen van vrijdag 29 juli tot en met maandag 1 augustus naar Disneyland Parijs. Wil je weten waar we logeerde? Dat beschreef ik uitgebreid, hier.

Vrijdag 29 juli

Wat een lange dag. We reden ongeveer om 06 uur al weg en blijkbaar zijn we nog nooit zo voeg gaan rijden. Aan het einde van de dag, begrepen we beide waarom…. De reis ging in ieder geval voorspoedig. Natuurlijk waren er drukke punten, maar gelukkig niet heel lang in de file gestaan.
Toen we aankwamen om 12 uur, sloeg de warmte ons om de oren, maar stond ons wel een aangename verrassing te wachten. We konden al inchecken EN de kamer op! Toen we op de kamer kwamen, stond ons een minder aangename verrassing te wachten. We wisten dat ze bezig waren om Sequoia Lodge te reserveren, we hadden alleen niet gedacht dat onze ramen waren dichtgeplakt met raamfolie en er een stellage met groene netten voor de ramen stonden. We konden dus niet eh, naar buiten kijken…
Na wat te hebben gedronken en ons omgekleed te hebben, gingen we eerst naar de outlet in Marne la Vallee. Beide zijn we goed geslaagd bij Sandro, maar gingen door de hitte en honger vrij snel weg.
Via de eerste winkels liepen we naar ons eerste restaurant, Agrabah. Dit is een buffet restaurant met een Midden Oosters tintje. De vorige keer dat we hier aten, waren we heel enthousiast, maar dit keer zat er veel minder voor ons tussen. Maar misschien was dat ook, omdat we op dat moment al ruim 12 uur op waren…
Na het eten bleef het nog heerlijk lang licht en zijn we zelfs in, voor ons, een nieuwe attractie gegaan! Namelijk de Autopia. Daar kan je dus in een auto zitten en moet je zo waar zelfs gas geven, remmen en sturen. Wij dachten altijd dat het een kinderattractie was…

Oké, we hadden zoveel mazzel, na het avondeten gingen we naar het Studio’s deel, voor het nieuwe Marvel deel. Om dat deel binnen te komen, stonden er overdag enorme rijen, maar wij konden zo doorlopen. Eerst gingen we naar de Iron Man (voorheen Rock en Roller Coaster) en we waren echt onder de indruk van het vernieuwde verhaal. Ook de effecten gedurende de ride hadden ze aangepast. Nu wordt je op pad gestuurd om raketten tegen te houden.

Daarna, gingen we naar de nieuwe Spider Man attractie, de webshooter. Zo leuk! Echt zo leuk! Je zit met vier mensen op een bank en gaat in jou ‘bakje’ van scherm naar scherm. Dat scherm is interactief, want wat kan je doen? Door jouw armen te goed te bewegen schiet je webben en vernietig je kwade robots! Ik was serieus heel sceptisch of het wel werkte, maar het werkt echt en ik heb enorm hard gelachen. Net als bij Buzz gebruiken ze ook een puntentelling. De attractie is echt een aanwinst.

Met wat tegenzin van mij, zijn we helemaal tot 23 uur in het park gebleven om de vuurwerkshow te zien. Ze hadden er een stuk bij gedaan met drones, voor hun verjaardag. Was echt prachtig!
Een eerste lange, maar hele leuke dag.

Zaterdag 30 juli, mijn verjaardag in Disneyland

Wat een fantastische dag, maar echt. Voor mij was het de perfecte manier om 30 te worden. Het weer was perfect, ik was super blij met mijn outfit en ik kon legaal glitter dragen op mijn gezicht. Er was zelfs een moment dat we een veel te duur glas met champagne hadden gekocht om te drinken terwijl we door het park heen liepen en veel te veel selfies maakte. Daarnaast behaalde ik op mijn dertigste een nieuwe mijlpaal, door in de Tower of Terror te gaan. Dat heb ik jaren geweigerd en dat blijf ik na de eerste keer ook weer weigeren. Ik snap dat mensen dol zijn op deze attractie, maar hij is voor mij echt zo heftig. Die vrije vallen zijn echt niet normaal xD Maar, ik heb wel weer op mijn dertigste iets nieuws ervaren!

We hadden trouwens op de eerste dag al een Photopass gekocht. Dat gunde we ons zelf steeds niet, maar deze keer voor mijn verjaardagsweekend wel. Daardoor hebben we vrij veel digitale foto’s van ons in attracties van Disneyland Parijs! Wel echt heel leuk. Ik denk dat je helemaal je voordeel eruit haalt wanneer je met meerdere stellen gaat, met twee stellen denk ik zelfs al.

Zondag 31 juli

Een dag waarop we het rustig aan deden. We gingen wel weer vroeg het park in, vanwege de drukte en de warmte. Alleen deze dag besloten we ook om ’s middags de koelte van de kamer op te zoeken en in de rust te gaan. We merkte namelijk dat na het avondeten in de parken het fijnste was, betreft temperatuur en drukte. Ook wilde we weer proberen om de avondshow te zien, maar dan vanaf een betere plek.
Ik ben niet echt een achtbanen fan, maar dit weekend deed ik er wat meer dan gewoonlijk, om mijn eigen grens te verleggen. Ook waren er veel attracties vernieuwd, zoals Hyperspace Mountain kende ik nog niet in de Star Wars format. Onder de ride knepen we hem wel even, want ineens kwam hij na een enorme snelheid tot stilstand en wij zaten ook nog eens vooraan. We bleven ook best wel lang stil staan en dachten eerst aan een defect, voordat we de andere slang karretjes nog hoorde gaan. Maar blijkbaar hoorde dat er gewoon bij. Na deze ride moest ik wel weer even bijkomen!
’s Avonds aten we bij Chez Remy. Echt een aanrader als je even wat beter wil eten en ook de tijd wil nemen voor je avondeten. We bleven inderdaad voor weer de avondshow en hadden een veel beter zicht!

Ons vertrek uit Disneyland

Door onze voorspoedige dagen in Disneyland Parijs, besloten we al voor het middaguur weer naar huis te gaan rijden. We hadden de grote attracties al meerdere keren gehad en we wilde nu niet voor een vierde keer in Pirates. Toch weer met een zwaar had namen we weer afscheid van de parken en snoven we nog één keer de sfeer goed op.
Ons voornemen? We gaan weer terug wanneer er weer een nieuw deel wordt geopend, zodat we Disneyland niet zat worden. De geruchten gaan dat in 2024 het Frozen deel open gaat en dan zijn wij zeker weer van de partij. 2023 Slaan wij dus even over 😉

Benieuwd naar de sfeer? We hadden een leuke impressie gemaakt van onze Disneyland Parijs trip in zomer 2022!

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.