La Mer verzorging

Natuurlijk bleef mijn La Mer verzameling niet alleen bij mij gezichtsreiniging of moisturizers. Ik wilde meer. Dus ik bestelde meer. Ik was reuze nieuwsgierig naar hun body lotion en zonnebrand. Zoals jullie onderhand wel weten, is mijn huid niet de makkelijkste. Dat is ook zo met body lotion. Na het douchen, vooral in de zomer, vind ik het heerlijk om mijn droge huid in te smeren met een vorm van body lotion. Alleen er zijn maar weinig producten die niet op mijn huid blijven liggen, waardoor ik de hele dag een plakkerig gevoel heb. Hetzelfde geldt voor zonnebrand. Vision doet het bij mij bijna perfect, maar vindt het niet fijn voor mijn gezicht.
Om mijn huid nog een extra reiniging te geven, wilde ik ook graag de scrub. Hij was regelmatig uitverkocht, maar ik heb hem nu dan eindelijk ook in bezit.

La Mer The Reparative Body Lotion

La Mer heeft twee producten op hun site staan voor je hele lijf: The Body Crème en The Reparative Body Lotion. Stiekem wilde ik voor de Body Crème gaat, want die komt in een pot wanneer je de 300 ml koopt. Alleen de prijs stond mij wel erg tegen en het werd omschreven als een rijke crème. Het zag er ook uit als een dik product om te smeren. Om het risico niet te nemen dat het TE dik voor mij zou zijn en TE rijk, kocht ik de Body Lotion. Direct onder de naam van het product staat: Zijdezachte lotion voor helende hydratatie. Heerlijk, kom naar door. Het volgende staat op de site als beschrijving: Deze zijdezachte, herstellende bodylotion beschermt tegen verlies van hydratatie.  Hij voedt, hydrateert en revitaliseert onmiddellijk om bij contact te verzachten. Doordrenkt met herstellende energieën uit de zee, wordt de huid doordrenkt met vocht, waardoor een heldere en lumineuze look ontstaat.

Het gebruik van dit product is van begin tot het einde fijn. De pomp is fijn in gebruik en je kan er goed me doseren. De geur is iet wat ouderwets, een beetje poederig, maar dit stoort mij niet. Het smeren gaat heel makkelijk. Als het product een beetje is opgewarmd is het goed te verdelen en trekt het ook makkelijk in. Na het smeren laat ik mijn huid een paar minuten aan de lucht drogen, zodat het goed in kan trekken en niet aan de binnenkant van mijn kleding gaat zitten. Na het intrekken is de huid zacht en heeft het een gezonde gloed.

La Mer The Reparative Body Lotion, 200 ml, €134,- via La Mer.

La Mer The SPF 50 UV Protecting Fluid

De verpakking

Mooi hè, we noemen het geen zonnebrand, maar wel de eigenschappen van zonnebrand. In ieder geval. Het is dus een zonnebrand alleen voor het gezicht met een SPF 50. Dit staat er direct onder de naam: Dagelijks te gebruiken UV-bescherming. Ik wilde graag proberen of het comfortabel genoeg is om elke dag te gebruiken. Wat zegt de omschrijving op de site? Uw dagelijkse SPF 50-behoefte. Deze luxe, snel absorberende vloeistof verdedigt de huid tegen dagelijkse blootstelling aan uv-straling. Deze verzachtende, lichte lotion, gemaakt als laag boven op uw vochtinbrenger of onder make-up, doordrenkt de huid met de vernieuwende energie van Miracle Broth™ uit de zee. De omschrijving beloofd veel goede dingen.

Jammer genoeg heeft het geen doseerdop. Ik vind het namelijk zelf moeilijk om in te schatten wat ik nodig heb en had daarbij graag hulp gehad. Het product zelf is wit, heel dun, inderdaad zoals een lotion en smeert heel erg makkelijk uit. Het laat na het smeren geen witte waas achter. Je ruikt dat er een SPF in zit en er zit een lichte typische La Mer geur aan. Wanneer je het op de huid smeert trekt het snel in. Ik vin dhet een hele comfortabele manier om mijn gezicht te beschermen tegen de zon. Het is net zo comfortabel als ze beloven.

La Mer The SPF 50 UV Protecting Fluid, 50 ml, 90,- via La Mer

La Mer The Replenishing Oil Exfoliator

Hiermee moest mijn skincare routine compleet zijn. Ik wilde naast mijn dagelijkse reiniging ook nog een reiniging voor 1x per week die grondig dode huidcellen verwijdert om verstopte poriën te voorkomen. Dit staat er direct onder de naam van het product: Verfijnt, exfolieert en voedt. Wacht, wacht, wacht, een scrub die ook voedt en mijn huid dus niet agressief te lijf gaat? Tell me more: Deze zachte gezichtsscrub verfijnt, ontgift en voedt. Suikerkristallen en zeezout egaliseren de aanwezigheid van vaalheid en fijne droge lijntjes. Zeekelpvezels werken als een reinigende doek om onzuiverheden uit poriën te halen, terwijl Miracle Broth™-oliën voeden en verzachten. Laten we eens proberen of de scrub het waar maakt.

The Replenishing Oil Exfoliator

Veel scrubs zijn te agressief voor mijn gezicht. Het doet meer geweld aan mijn gezicht, dan dat het vaak goed doet. Meestal onttrekt het veel vocht uit mijn gezicht door het puimsteen of de alcohol dat erin zit, of zelfs microplastic. Hoe moet je deze scrub eigenlijk volgens La Mer gebruiken? Breng droog of vochtig aan, zoals gewenst. Voor een intensere exfoliatie masseert u het product zachtjes in op een droge, gereinigde huid. Voor een romiger olietextuur voegt u wat water toe om de natuurlijke, exfoliërende kristallen op te lossen. Spoel de huid af met warm water en dep hem droog. Gebruik het 3 tot 4 keer per week. Ik breng het aan op een nat gezicht na het reinigen en maximaal één keer per week. Het heeft een gele kleur en een hele sterke geur. Naar mijn mening geen prettige geur. Het lijkt alsof je enorm sterk het zeezout ruikt. Het is een grove, maar zachte scrub, als dat logisch klinkt. Door de olie voedt het meteen de huid en laat het een volle verzorgde huid achter. Op de geur na, is het een fijne scrub. Ik heb nauwelijks last meet van ontstekingen of zwarte puntjes.

La Mer The Replenishing Oil Exfoliator, 100 ml, 113,- via La Mer

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.