La Mer reiniging

Al ruim een jaar gebruik ik Clinique. Alleen ik heb nog steeds niet het resultaat dat ik wilde toen ik bij de Bijenkorf producten uitzocht. Mijn poriën zijn nog steeds groot en ik heb nog steeds een droge huid. De laatste weken zijn er ook heel veel onzuiverheden bij gekomen. Altijd heb ik al met een schuin oog gekeken naar de Louboutins van de scincare. Alleen ik vond het steeds te duur een daarbij nog te twijfel of het wel zo helpen. Is La Mer het geld en de moeite waard? Ik heb de sprong in het diepe genomen. Wie niet waagt wie niet wint.

La Mer The Cleansing Lotion

Verpakking van de lotion

De eerste stap van je skincare routine is veelal altijd, reinigen. La Mer heeft meerdere manieren om te reinigen: The Cleansing Foam, The Cleansing Micellar Water, The Cleansing Gel, The Cleansing Oil en The Cleansing Lotion. Dat zijn veel keuzes. Ze werken allemaal net even anders en het ene zal beter werken voor jouw soort huid dan de ander. Je moet goed weten wat je zoekt in een cleanser. Er zit ook verschil in het nat werken en het droog werken met een product. Ik wilde beide, omdat ik soms geen zin heb in gedoe in de badkamer.

Goed, The Cleansing Lotion. Direct onder de naam van het product: voedende lotion zuivert, geeft comfort en verzacht. Dit sprak mij direct aan, omdat het een zachte reiniger is. Het volgende staat op de site van La Mer als beschrijving: Deze melkachtige emulsie zuivert en verzacht, waardoor de huid subtiel gereinigd wordt. Deze reiniger is zacht genoeg om oogmake-up te verwijderen, en voegt een gevoel van kalmte en voedende zuiverheid aan de huidteint toe. Voor mijn huid is een zachte reiniging perfect, omdat mijn huid erg gevoelig is en snel droog wordt van producten.

Het gebruik van de lotion

La Mer The Cleansing Lotion

Wat staat er op de site? Masseer op een droge of vochtige huid. Spoel of veeg af. Mijn idee was, om deze vooral droog te gebruiken. Dus inmasseren op de huid en dan met schone wattenschijfjes eraf te vegen. Dit heb ik één keer gedaan en ik vond dat geen succes. Voor mijn gevoel bleef er nog veel product achter op mijn huid, te veel. Daar leek mijn huid toch wel op te reageren. Misschien is het anders wanneer je veel make-up op heb. Ook staat er op de site dat het zacht genoeg is voor het verwijderen van oogmake-up, voor mij jammer genoeg niet. Waar vind ik hem wel fijn voor? Lekker één pompje op mijn gezicht smeren en dan afspoelen met water. Mijn huid voelt schoon aan en niet uitgedroogd. Na het gebruik van de lotion heb ik ook geen rode huid.

Raad ik het product aan? Ja, het is fijn in gebruik en ik voel mij erna heel fijn. Al helemaal als ik erna crème gebruik. Zelf voor mijn gevoelige huid is het een goed product. Onder de douche gebruik ik de Oil en deze lotion bijna dagelijks. Ik gebruik hem nu bijna een week en het doet wonderen. Mijn huid is zichtbaar schoner en minder droog.

La Mer The Cleansing Lotion, 200 ml, €93,- , via La Mer.

La Mer The Cleansing Oil

Verpakking van The Cleansing Oil

Om nat te reinigen en ook zo wat vettiger, kocht ik The Cleansing Oil. Wat staat er onder de naam van het product? Ontgiftende olie verwijdert onzuiverheden. Dat is fijn, want soms lijk ik net wel een grinttegel van 16 jaar. Er staat ook van de olie een beschrijving op de site: Deze reinigende suspensie verandert bij zachtjes schudden in een ontgiftende emulsie van kostbare mariene oliën en parelpoeders. Breng aan op een droge huid om make-up te verwijderen, of breng aan met water voor een melkachtige, zuiverende reiniging. De huidteint wordt gehydrateerd en is klaar voor de verzorging. Ik kocht dit product omdat er duidelijk staat dat het zuivert en onzuiverheden verwijdert.

Het gebruik van de olie

La Mer The Cleansing Oil

Wat staat er op de site? Schud zachtjes om te mengen. Masseer op een droge huid om make-up op te lossen, of breng aan op een vochtige huid voor een melkachtige, zuiverende reiniging. Goed afspoelen. Nou, best duidelijk toch? Ik gebruik deze olie alleen onder de douche. Voordat ik een pompje op mijn handpalm pomp, keer ik hem twee keer op zijn kop. Als het in mijn handpalm ligt wrijf ik met mijn handen over elkaar, zodat het een zacht schuimende substantie wordt en masseer het dan in mijn huid. Vervolgens spoel ik het goed af en was het na met een washand. Ook om te helpen onzuiverheden te verwijderen. Na het gebruik van de olie en dus het afdrogen van mijn gezicht, voel en zie ik verschil. Mijn huid ziet er rustiger uit en met minder grote poriën. YAY.

Raad ik dit product aan? Zeker, vooral als je opzoek bent naar een milde reiniging die je huid niet irriteert. Althans, mijn huid irriteert het niet. En geloof me, ik heb een moeilijke huid. Na gebruik is mijn huid niet rood van irritatie, maar alleen van de warme douche.

La Mer The Cleansing Oil, 200 ml, €93,- , via La Mer.

La Mer De Tonic

Verpakking van The Tonic

Overal op internet lees je dat je een toner/tonic moet gebruiken na het reinigen om je huid extra klaar te maken voor het vocht. Toen ik mij voor liet lichten bij Clinique was dit volgens hun ook een essentiële stap. Ook op de La Mer site wordt een tonic/toner genoemd als belangrijke tweede stap. Voor mijn routine kocht ik de “normale” tonic. Verfrist en hydrateert. Mooi, want mijn huid heeft vocht nodig! En vaak zijn toners/tonics voor mij te agressief door alcohol en vele soorten zuren. Misschien is deze dan anders. Wat staat er nog meer op de site? Deze revitaliserende toner met een mix van marinerijke ingrediënten verfrist en egaliseert de huid na het reinigen. Een eenvoudige stap voorafgaand aan de verzorging die de huidteint in balans brengt. De huid is gezuiverd en onthult een gezonde glans. Oké, klinkt dus niet als een agressieve toner, maar eentje die juist balans brengt en nog meer vocht.

Het gebruik van De Tonic

La Mer The Tonic

Wat staat er op de site? Na het reinigen maakt u een katoenen watje vochtig en veegt u het over het gezicht en de hals. Ga verder met uw La Mer huidverzorgingsroutine. Je leest hier duidelijk dat dit een stap moet zijn direct na het reinigen en dat de rest daarna komt. Toch gebruik ik deze Tonic niet elke keer wanneer ik reinig. Er zit namelijk een fruitzuur in en daar reageert mijn huis erg op wanneer ik het vaak gebruik. Het lijkt dan steeds of ik “te veel” van mij huid afhaal. Ik gebruik het ongeveer twee keer in de week. Dat is prima voor mijn huid en laat alsnog genoeg resultaat zien.

Raad ik dit product aan? Het is om eerlijk te zijn niet wat ik er van had verwacht. Hij is jammer genoeg alsnog heftiger dan ik had verwacht. al weet ik nu wel op welke ingrediënten ik moet letten voor mijn huid. Wat er vooral NIET in moet zitten. Heb je geen gevoelige huid, dan is het denk ik een hele andere ervaring.

La Mer The Tonic, 200 ml, €93,-, via La Mer.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.