Lipverzorging van La Mer

Al eerder schreef ik over mijn enthousiasme betreft producten van La Mer. In de winter en in de zomer heb ik vaak last van velletjes op mijn lippen. Labello heb ik opgegegeven, al vrij snel, want die houden je lippen ook droog. Je lippen worden er afhankelijk van. Ik wilde dus producten die echt helpen.
In de zomer verbrand ik blijkbaar ook mijn lippen. Sinds ik dat weet, gebruik ik daar ook SPF voor, maar soms blijven ze alsnog droog. In de winter droog ik gewoon compleet uit. Er is zelfs een periode geweest dat mijn lippen helemaal flipte door producten die over de datum waren. Het duurde letterlijk weken, voordat het dan weer was hersteld. Dus, hier heb je mijn rib, laten we eens kijken wat de lip-producten van La Mer kunnen betekenen.

The Lip Polish

Het nieuwste product van La Mer. Voorheen gebruikte ik scrubs, maar op de één of andere manier vond ik dat nooit fijn in gebruik of had het niet de werking die ik wilde. Direct onder de naam van het product staat: Egalere, zachtere, gezonder uitziende lippen. Perfect, want die losse velletjes wil ik graag kwijt, zodat de lipstick er beter op mijn lippen zit. Wat geeft La Mer voor beschrijving? Deze sensorische reinigende balsem brengt ongelijkmatige textuur en droogheid naar boven en verfijnt deze, en verzorgt de delicate huid. Deze verschillende voordelen werken snel en diep: lippen voelen en zien er na slechts één gebruik als nieuw, ultrazacht, soepel en gezond uit. Blijf The Lip Polish gebruiken om ruwheid te voorkomen.

Het gebruik van de lip polish

Ik was echt heel benieuwd naar dit product, want er werd niet gesproken over een scrub, maar dus expliciet over een polish. Werkt het dan wel? Wordt de droogheid minder en de lippen egaler? Het is een licht roze product met een hele lichte korrel. De geur is fijn, licht zoet, maar verder redelijk neutraal. De eucalyptus ruik je ook licht, maar voel je ook licht. Om het product niet te verontreinigen is het zinvol om het product met de meegeleverde applicator uit de verpakking te halen, natuurlijk wel met een schone applicator. Hoe gebruik je de polish? Gebruik drie keer per week de platte kant van de applicator om een kleine hoeveelheid op de lippen aan te brengen. Gebruik de geribbelde kant van de applicator om in cirkelvormige bewegingen op de lippen te masseren. Verwijder overtollig product met een tissue of doekje.
Het is even zoeken hoeveel je nodig heb, want je pakt al snel te veel. Ik gebruik het maximaal één keer per week en dan met de geribbelde kant. Aan meer heb ik nog geen behoefte gehad. Het is wel belangrijk om te weten dat de “houdbaarheidsdatum” van dit product een stuk korter is, dan bij hun andere producten. Hun reinigingsproducten blijven bijvoorbeeld twee jaar goed, deze lip polish zes maanden. Moet je het dan gelijk weggooien? Geen idee, want dat doe ik met make-up zeker niet. Kortom, het is een fijn product die zijn werk doet. Voor een lipproduct vind ik het wel aan de dure kant, hoe fijn het product ook is.

La Mer The Lip Polish, 15 ml, 65,- , via La Mer

The Lip Balm

Ik werd mijn droge lippen helemaal zat en de producten die het zogenaamd beter hoorde te maken ook. Mijn lippen bleven maar droog en herstelde heel langzaam. Om ze een beetje te helpen, besloot ik ook de The Lip Balm van La Mer te kopen. Versoepelt en verzacht droge lippen. Je zou denken, dat doet elke lippenbalsem. Nou geloof me, nee. Maar voor deze prijs, moet deze lippenbalsem wel magisch zijn. Wat is de beschrijving van La Mer? De fluwelen balsem met een vleugje munt kalmeert, herstelt en verzorgt de lippen op de zachtste manier. Deze verzorgende behandeling verzacht direct droogheid en voedt, herstelt en versterkt de natuurlijke vochtbarrière ter voorkoming van verdere milieuschade.

Het gebruik van de lippenbalsem

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het werkt. Het is een veel te dure lippenbalsem, maar het werkt echt. Het fijnste is nog, het werkt snel en prettig. Je hoeft niet de hele dag door te smeren of dagen achter elkaar om de droogheid te verhelpen. Tweemaal daags en twee dagen, is voor mij echt voldoende. Al helemaal in combinatie met de Lip Polish. Ik schrok wel een klein beetje van de munt die erin zit, want dat geeft een minimale tandpasta sensatie. Niet heel erg fijn, maar trekt wel snel genoeg weg. Hoe wil La Mer dat je de lippenbalsem gebruikt? Verwarm een kleine hoeveelheid balsem met de vingertop en breng met licht deppende bewegingen aan. Aanbrengen vóór de lippenstift voor langdurige zachtheid. Ik doe niet aan deppende bewegingen… Ik smeer uitgebreid mijn lippen in en dat werkt ook 😉 Het is inderdaad ook een fijne basis voor onder een lipproduct. Ben ik tevreden? Enorm. Is het het geld waard? Daar ben ik nog niet helemaal uit.

La Mer the Lip Balm, 15 ml, 65,- , via La Mer

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.