Loro Parque te Tenerife

Wanneer je naar Tenerife gaat wordt je op internet en op het eiland zelf dood gegooid met reclame. Reclame over twee mega attracties op Tenerife. Het Loro Parque in Puerto de la Cruz (het noorden) en het Siam Park (waterpark) in Costa Adeje. Ze zijn van dezelfde eigenaar en ook super populair onder de toeristen. Jesse moest er aan geloven dat we niet naar het Siam Park gingen. Waarom niet? Ik ben naar Aqualand geweest op Gran Canaria. Wat een ramp was dat. Entree is super duur, dan moet je voor je bedje betalen (super duur), voor je parasol betalen (super duur) en voor je kluisje (super duur). Je staat uren in de brandende zon te wachten of te vechten voor je plekje om een glijbaan af te mogen. Je brand je voeten aan de tegels in de brandende zon of je raakt je slippers kwijt die als alien handen om je eigen handen heen zitten. Dus, sorry, dat ging mij niet nog een keer gebeuren.

In Gran Canaria was ik ook naar een dierentuin geweest en dat vond ik echt ontzetten leuk. Er was ontzettend veel te zien! Jesse en ik hadden best wel hoge verwachtingen door alle aandacht het krijgt op het eiland. Je ziet echt overal posters en reclame voor het park. Dus hop met de taxi heen. Het was bij de ingang uiteraard super druk en dat bleef ook een tijdje. Door de hoeveelheid shows en de tijdstippen van de shows, zat je eigenlijk vast aan een vast patroon van lopen. Snel en van show naar show. We begonnen met de meest bekende show, die van de orka’s. Ik ben niet heel erg snap van, ik wil het opnemen van de dieren, Ik eet namelijk gewoon vlees en draag volop leer. Alleen door het zien van deze show met die mega prachtige orka’s, gevangen in het wild, gingen mijn nekharen overeind staan. Het klopt gewoon niet, sorry, ik kon niet als een stomme koe klappend op de muziek doen alsof ik naar iets geweldigs keek. Nee, deze dieren hoorde niet in dit kleine zwembad en kunstjes te doen voor mensen. Ze horen niet op commando geluid te maken. Maar goed, door naar de dolfijnen show via het park. Langs honderden kooien met papegaaien, verblijven met onzichtbare tijgers en slapende leeuwen. Dolfijnen show? Megh, was minder erg dan de orka’s, maar ik kon weer niet als een domme koe mee klappen op de muziek. Eigenlijk zijn we vlak daarna weer terug gegaan naar het hotel. Waarom? Het was echt veel te druk en tussen de shows door was er weinig te zien. Goed, de verblijven zijn prachtig en de dierentuin is ook mooi aangelegd/aangeplant. Ga je heen? Dan denk ik dat je echt heen gaat voor de shows. Het was 35 euro per persoon entree. Ik heb oprecht spijt, want ik had helemaal niet het gezellige dierentuin gevoel.

Ik was niet enthousiast. Je kan het natuurlijk altijd wel zelf gaan ervaren! Zorg dan dat je vroeg naar binnen gaat, voor de meute uit en koop je kaarten van te voren.

 

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.